Batterier får inte tas in i flera regioners lokaler !

Batterier och laddning av dem har visat sig innebära brandrisk

2024-06-12, Sveriges Radio P4 Kristianstad, Marita Johansen:

Elsparkar och löstagbara batterier stoppas i Region Skånes lokaler

Detsamma gäller även i andra regioner, ex.vis: Region Västmanland.

+ – + – + – +

Färjorna till Helsingör ?

Jag undrar vad som behövs för att det skall bli stopp för elbilar på färjorna till Helsingör.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Batterier får inte tas in i flera regioners lokaler !

  1. Litiumbatterier är definitivt inte ofarliga. Nyligen blev en lägenhet i Malmö totalt utbänd, efter att ett litet cykelbatteri fattat eld. Åtta personer fick föras till sjukhus. Så har vi de tre dödsfallen vid batteritillverkning på Northvolt. I en sydkoreansk batterifabrik hittades 20 personer döda för cirka en månad sedan. För något år sedan fick ett stort lastfartyg överges sedan lasten av eldrivna lyxbilar fattat eld. Värden för miljardbelopp gick då till spillo och fartyget sänktes. Dessutom har det varit många garagebränder orsakade av litiumbatterier, vilket tystats ner. Region Skånes beslut att förbjuda elsparkcyklar och lösa litiumbatterier i sina lokaler är därför fullt berättigade.

    Vad händer den dag en brand uppstår i en elbil mitt inne i en tunnel eller på en stor bilfärja? Konsekvenserna torde bli förödande med många döda som följd. Politiker och tongivande media vill helt inte berätta om detta, då det kan äventyra den gröna omställningen. Media som annars frossar i att skrämmas med allehanda hot, verkliga såväl som inbillade, kryper här inför det politiska etablissemanget. Fegt och ovärdigt av dem, som påstår sig verka för yttrandefrihet och med att granska makten!

  2. Bra att det äntligen börjar röra på sig….Allmänheten har levt alldeles för länge i ovetskap om batteriernas farlighet vid överhettning vid laddning. Ingenting som man har tillgängligt, kan släcka en fullt utvecklad elbrand i en batteripack. Men det här har marknaden för elfordon naturligtvis hållit tyst om…!

  3. Jag undviker numera hotell med elbilar i garage under samt större färjor med elbilar ombord. Kanske npjigt. Livet är ju fyllt av faror. Men stora garage- och färjebränder avskräcker.

  4. Det behövs nog att politikerna själva åker färjorna men de har andra alternativ och beblandar sig inte med pöbeln! Nä, flyg i första klass ska det vara…

Comments are closed.