Ford flyttar $ 3 miljarder: Från elbilar till Pick-Ups !

Pick-Up trucks säljer mycket bättre än elbilar i “Vilda Västern”

2024-07-18, Afv, Affärsvärlden:

Ford avstår elbilssatsning – lägger 3 miljarder dollar på pickup-produktion

Ford expanderar produktionen av sin F-serie Super Duty i en kanadensisk anläggning som uppges vara igång 2026 och kommer att bidra med en kapacitet på cirka 100 000 fordon årligen. Tidigare var planen att investera 1,3 miljarder dollar i anläggningen för att enbart producera eldrivna fordon, enligt CNBC.

+ – + – + – +

Kunderna bestämmer

Tja, precis vad man kunde vänta. Kunderna bestämmer mer än president Biden.

Samma tillnyktring har inneburit minskad produktion av elbilar hos VW, BMW, Mercedes och Stellantis: FIAT, Citroën, Peugeot, Chrysler.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Ford flyttar $ 3 miljarder: Från elbilar till Pick-Ups !

  1. Kinas utlovade framtida åtgärder i kampen mot ökade koldioxidutsläpp är naturligtvis endast ett politiskt spel, som de inte avser fullfölja. De ler säkert i mjugg åt dumskallarna i väst, som genom sitt självskadebeteende, dels skadar sig själva och dels främjar kinesisk export av litiumbatterier, elbilar och hela vindkraftsverk.

    Varje trädgårdsmästare vet att mer koldioxid ger större skördar. Vid tomatodling anses en koldioxidhalt på 800 – 1000 ppm vara mest ekonomisk. Det växer ännu bättre vid högre halt, men extrakostnaderna för det uppväger då inte de större kostnaderna. För andra grödor kan den idealiska halten vara annorlunda, men ökad koldioxidhalt är alltid gynnsam för grödorna.

    Istället för att vi förfasar oss över Kinas utsläpp, bör vi följa deras exempel och skrota alla planer på minskade “klimatutsläpp” och alla idiotiska industrisatsningar på livsfarliga batterifabriker, vindkraftsparker, “grönt” stål, koldioxidinfångning, vätelagring under jord m.m. Dessutom är en något högre temperatur gynnsam för det biologiska livet och inte ett hot, som alarmisterna påstår.

  2. Då får vi se hur länge det går innan Volvo ångrar sig…

  3. OT: Ingen sammanfattning av nyheterna från Claes denna månad?

Comments are closed.