Det olympiska fotavtrycket

Armand Duplantis tog en guldmedalj, satte nytt olympiskt rekord och nytt världsrekord, SI

Vi ser hur han lyckas få staven att lyfta honom upp. En överlägsen teknik.

+ – + – + – +

Paris skulle halvera klimatbelastningen

Jämfört med spelen i London skulle the Carbon Footprint, fotavtrycket, halveras.

Resultatet hörde jag en bekant berätta om. I en direktsänd TV-intervju med ett par svenska deltagare klagade de på de timslånga bussresorna från förläggningen till arenorna. Bussarna hade ingen luftkonditionering, så de fick bastutemperatur, högre än utanför bussarna. Att komma fram till arenan genomsvettig är ingen bra start på tävlingar.

Vare sig han eller jag har sedan sett något omnämnande av detta i svenska media. Förstår svenska journalister inte hur allvarligt det är ?

President Macron och borgmästaren i Paris, Anne Hidalgo, hade bl.a. beslutat:

  • Ingen luftkonditonering i bussarna,
  • Ingen luftkonditonering i förläggningen, och
  • Inget kött i förplägnaden.

Idrottarna revolterade

De som inte kunnat sova gott på grund av värmen är naturligtvis inte i form för prestation i världsklass vare sig fysiskt eller psykiskt. De rekvirerade små AC-aggregat till sina rum. OCH, som alla vet, många små aggregat drar mer ström än ett stort med samma kapacitet.

Vegetarisk kost passar inte alls dem som skall prestera maximalt fysiskt. De behöver animalt fett och protein. De protesterade. Det brittiska teamet flög in en kock från London. . .

Okunniga och godhets-signalerande politiker

Ja, sådana låter sig lätt förföras av världsförbättrare med galna idéer.

+ – + – + – +

En utförligare rapport finns här:

24-08-04, Climate Depot, Marc Morano:

‘A disaster’: Athletes complain about the lack of animal protein-rich diet

Marc Moranos Kommentar: “Elitidrottare undervisas om vad de BÖR och KAN äta av klimataktivister som inte är idrottare, OS-arrangörer och byråkrater. Dessa kostrestriktioner läggs på toppen av OS-försöket att ransonera luftkonditionering och av bedrövligt heta busstransporter.

Det absurda i Net Zero-klimatagendan visas för fullt vid olympiska sommarspelen 2024 i Paris.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Det olympiska fotavtrycket

  1. Anne Hidalgo har sina motsvarigheter i Stockholms kommun. Efter Daniel Helldén (MP) kom Lars Strömgren (också MP) som trafikborgarråd. Ur askan i elden! Strömgren var tidigare ordförande i Cykelfrämjandet och vill få oss alla att cykla.

    Nu har de lyckats få Stockholm att besluta om miljözon i Stockholms mest centrala delar. Rena elfordon samt gasdrivna enligt stränga Euro 6-regler. Men varken diesel- eller bensinbilar eller ens laddhybrider tillåts.

    Allr i den felaktiga tron att mer koldioxid från mänsklig verksamhet skulle kunna farligt värma atmosfären. Moderaterna har opponerat sig, men inte mot principen utan för att det är svårt att ladda elfordon i Stockholm.

    Eftersom MP behövs frör majoritet i kommunfullmäktiga, köps deras stöd med miljö- och trafikposter, där de helt oförtjänst anses (antas) ha kunskaper. Skandal!! Jag anser MP och grönvänstern vara rent samhällsfarliga.

    Apropå Hidalgo: Har hon själv simmat i Seine? Inte så hälsosamt för dem som tvingats till det.

  2. President Macron och borgmästaren i Paris, Anne Hidalgo har skämt ut Frankrike och Paris, men det fattar dom inte, besatta av arrogans, storhetsvansinne, självförhärligande och klimathot, som de är. De inbillade sig tydligen att de därigenom skulle vara ett föredöme som alla andra skulle vilja ta efter och beundra. Det visar bara hur långt ifrån verkligheten de lever och jag hoppas fransoserna revolterar mot idiotin. Fånigheten med att tro sig vara ett föredöme som alla vill ta efter är annars en svensk specialitet, men nu har de fått fransk konkurrens.

    Det är också skandalöst att våra varken våra etermedia eller stora tidningsdrakar rapporterar om OS-skandalen, men det ligger väl i linje med deras undfallenhet mot direktiv ovanifrån.

    Skall idrottare prestera optimalt är det viktigt med sömn, kost och välbefinnande i övrigt, Därför är OS i Paris en praktskandal!

  3. Man kan fundera på om följande också gällde OS-dignitärerna
    “Ingen luftkonditonering i bussarna, Ingen luftkonditonering i förläggningen, och Inget kött i förplägnaden.”
    Vid tidigare OS har de alla bott på lyxhotell, då de har sin standard att upprätthålla.

  4. Petter W
    Varför har du problem att se verkligheten i stället för att leva i din virtuella värld?
    Grön klimatpolitik leder till energifattigdom i stället för nästan gratis grön energi.

  5. Luftkonditionering på turisthotellen, Presidentpalatset och andra inrättningar(exkl. OS-förläggningarna) verkar vara tillåtet. Tyvärr verkar det vara så, och det skulle stämma med min 60-åriga följning av klimatdebatten: Beslutsfattare bestämmer att vanligt folk ska anpassa sig till deras beslut men de själva ska fortsätta att leva på ett sätt, som strider mot deras egna beslut.

  6. Ni kan läsa mer om Paris som FNs första större Smart City (15-min stad) på WEFs sidor.
    Anne Hidalgo utsedd att starta denna process i Paris. Stockholm även självutnämnd av våra politiker.

Comments are closed.