En knallkork går till sjöss !

För den ovane händer det så lätt att en båt kapsejsar. . .

+ – + – + – +

2024-08-09, Bulletin, Olov Larsson:

En knallkork går till sjöss

Debattören Olov Larsson berättar här historien om en miljöpartist som ville segla. Alla likheter med verkligheten förnekas å det bestämdaste.

Den tidigare statsministern Göran Persson har sagt en sak som fastnat, inte bara hos mig utan senast var det Jimmie Åkesson som citerade Persson, ”Man ska lyssna på Miljöpartiet och sedan gör man tvärtom.”

Den här berättelsen, som naturligtvis inte har någon förebild i verkligheten, handlar om en liten gosse som satt i riksdagen för Miljöpartiet. Han hade ärvt en ganska ny motorbåt. Han förstod sig inte på motorer, heller, utan båten låg där den låg vid båtklubbens brygga. . .

Som vanligt överträffar verkligheten dikten. I Sveriges fall med kostnader och polarisering av människor och grupper som varit enorm. Okunniga politiker har skrotat funktionsdugliga kärnkraftverk och ersatt dem med master som har en vindpropeller som ska göra samma jobb. Det har inneburit enorma utsläpp av koldioxid, massdöd av fåglar, fladder-möss och insekter samt spridit tusentals ton mikroplaster innehållande bisfenol A. Vänster stövel på höger fot, alltid.

1998 hade vi 12 kärnreaktorer. Sveriges elproduktion var 142 TWh, elanvändningen 137 TWh. Kostnaden 20–30 öre kWh.

2023 hade vi 6 kärnreaktorer. Sveriges elproduktion var 163 TWh varav 38 var fulel från sol och vind, elanvändningen var 135 TWh. Istället för 6 nedlagda kärnkraftverk har vi fått, enligt Copilot, 4 576 vindkraftverk.

Misshushållningen och kapitalförstöringen är på den infantila nivån att man undrar om inte dessa knallkorkar har några föräldrar som kan säga ifrån?

Vi hade kunnat ha världens bästa elsystem. Istället har vi ett skadeskjutet elsystem och gott om väl kvalificerade kandidater till VM för knallkorkar. Konkurrensen är emellertid stenhård från Tyskland, Kanada och Australien uppger domarna som kommer från Kina, Ryssland och Indien.

Olov Larsson

Pensionerad polis och lärare på Polishögskolan

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “En knallkork går till sjöss !

  1. Det är väl så att med kärnkraften och det stabila elsystemet så fanns det inget utrymme för enorma vinster med elförbrukningen och heller inget utrymme för de “gröna” kapitalisternas bidragsdans med skattepengar? Så vad göra? Man infiltrerar de små partierna som MP, C med sin egen agenda för man vet hur dysfunktionell svensk politik är i praktiken, man kan styra ett helt land med några procents röster eftersom S med alla medel vill hänga kvar vid makten kosta vad det kosta vill. S har hängt kvar vid makten med en vansinnig invandrings och energipolitik, det är den bistra sanningen som nu får betalas av svenska folket.

  2. I takt med att klimatpolitikens tydliga konsekvenser börjar bli uppenbara även för delar av etablissemanget inser de också att vanligt folk kommer att protestera. Hur länge ska de ledande partierna känna sig tvungna att för maktens skull tillåta extrema åtgärder formulerade av miljöpartiet?

    https://bulletin.nu/lo-chef-sagar-miljopartiets-klimatpolitik

Comments are closed.