EU:s fortsatta galenskaper

Laddstation intill Gustav Adolfs kyrka, Helsingborg

Dock är den endast avsedd för kunderna i kommunala Öresundskrafts “Elbilspool”. Bolaget har även en station med solpaneler som skärmtak ovanför. Företaget styrs ju av politiker. . .

+ – + – + – +

2024-08-14, Bulletin, Simone Svensson:

Bygdegårdar pressas ekonomiskt av krav på elbilsladdare

Från och med 1 januari 2025 träder en ny lag i kraft som kräver att alla offentliga par-keringsplatser med mer än 20 bilplatser ska erbjuda minst en laddstation för elbilar. Lagen, som härstammar från ett EU-direktiv, omfattar även parkeringar vid bygde-gårdar och föreningslokaler, vilket kan bli dyrt för de ideella föreningarna, rapporterar P4 Jämtland.

+ – + – + – +

Elbilar sällsynta i Norrland

Eldrift fungerar inte under riktiga vintrar. De som tidigt visat sin omsorg om planeten genom att köpa en batteribil har blivit varse att vid temperaturer lägre än minus 10 grader tappar batteriet ork samtidigt som behovet av värme kräver el, rätt mycket el. De köper inte elbil fler gånger. Det gör inte heller deras grannar och bekanta.

Det är bara okunniga politiker utan omsorg om sina väljares ekonomi som satsar på eldrift av kommunens fordonsflotta och bussar. Som ställs i varmgarage, när vädret blir kallt.

I Bryssel vet man tydligen inte vad “vinter” är. Då behövs inga laddstolpar. Det förvånar mig inte att de svenska delegaterna i parlamentet inte uttryckligen reserverat sig mot direktivet, såvitt jag vet. Under den förra mandatperioden var nog alla att betrakta som alarmister.

+ – + – + – +

EU har spårat ur

Vi är inte med i EU, för att de skall bestämma hur vi skall göra hemma hos oss. EU har infiltrerats av världsförbättrare, som vill frälsa oss för sin religion om klimatet, fast den baseras på helt verklighetsfrämmande gissningar och spekulationer om framtiden.

Det är en skrämmande epok vår civilisation nu hamnat i med hela “etablissemanget” frälst för en genomfalsk lära. Hur skall framtidens historiker kunna förstå att sådant vanvett kunnat accepteras av så många.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “EU:s fortsatta galenskaper

  1. Nu fick man höra på rapportsändningen kl 19:30 att regeringen nu vill skärpa reduktionsplikten, vilket betyder att bränslekostnaderna blir högre och bränslet sämre, beroende på all skit, som slakteriavfall m.m som de vill blanda ut bränslet med. Detta är ett oförlåtligt svek mot de löften och den energipolitik de tidigare förespråkat. De ynkliga och lismande politikerna ursäktar sig med att de måste minska utsläppen för klimatets skull och för att EU vill det. I sin förfärliga brist på heder och kunskap förstår de inte att de därigenom skadar näringslivet och ökar inflationen, samt att dessa handlingar inte har någon som helst mätbar påverkan på klimatet. Fegheten och undfallenheten mot de gröna khmererna är så groteskt att man vill kräkas. Vi borde göra som de franska bönderna och sprida dynga överallt där dessa fanatiker bor och verkar.

  2. ESSR (EU) gor allt for att stoppa Freedom of Speech. Nu visar dessa Socialister/Kommunister sitt ratta ansikte. Bara deras asikter om vad som ar ratt eller fel skall rada och ingen annans. Jag skulle ha mitt huvud kollat for tyvarr rostade jag ja till EU. Min frus mamma i Finland radde mig att rosta nej med motiveringen att friheten kommer att tas bort av klafingriga vansterpolitiker. Ack vad ratt hon hade.
    Sture, snart kommer asiktspolisen fran ESSR att knacka pa din dorr och saga att du sprider missinformation om klimatet.

  3. EU-direktivet om att de verksamheter med minst 20 bilplatser ska erbjuda minst en laddstation för elbilar är ytterligare ett exempel på den politiska idioti, som utan konsekvensanalys och verklighetsförankring, påtvingar oss höga och onödiga kostnader.
    Jag minns många andra stolliga beslut, som när det beslutades att alla bensinstationer också skulle tvingas att erbjuda miljöbränslen, som etanol, för att få finnas kvar. Resultatet av detta blev att massor av bensinstationer på landsbygden försvann. De hade helt enkelt inte råd att förslösa en halv miljon på något som knappast gav några intäkter. Deras kunder tvingas nu köra långt för att tanka, med ökade utsläpp som följd. Det finns också exempel på att lanthandlare tvingats lägga ner, då dess bensinstationen tvingats lägga ner, när ingen velat betala för extra kostnaderna för miljöbränslet. Då bensinkunderna försvann, försvann också de kunder sombrukade titta in i butiken och handla annat, när de ändå tankade, vilket gjorde att lanthandeln då kunde vara lönsam, men det gäller inte nu.
    De styrande grötmyndiga bluffmakarna inom EU har noll förståelse för alla som bor på mindre orter. Detsamma gäller tyvärr för de flesta av våra egna lismande, och mot EU farligt undergivna, politiker. Resultatet har blivit en utarmad landsbygd.

  4. Gäller detta även skolor & vårdcentraler så lär kommuner och regioner åka på en rejäl smäll…

    Fast det är ju bara skattepengar..

  5. Snacka om att dra ett löjens skimmer över elbilar. Petroleumbilar kan åka till en bygdegård utan att behöva fylla på sitt drivmedel, men elbilar klara kanske inte av det.

    Vad gäller bygdegårdar så kan jag anta av bara namnet bygde- att besökarna kommer från bygden och således inte har så lång färdväg till bygdegården. Ja, de flesta kanske befinner sig inom 5-10 minuters färd med en bil. Elbilar klarar således inte av den lilla resan utan måste fylla på drivmedel.

    Sätt upp en fejkade laddstation och ta ut 10 kr per kW så lär ingen upptäcka att laddstationen är fejk.

    Det är inte fel med fejkade laddstationer. Vid IPCC:s klimatkonferens COP 26 i Glasgow hade arrangörerna satt upp fejkade laddstationer, så jag antar att det legitimerar bygdegårdarna att göra samma sak.

    För övrigt så drog COP 26 så pass mycket ström att konferensen fick stödjas med ditforslade dieselelverk.

  6. Tänk om vårta politiker kunde lära av Trump och sätta Sverige främst. Kanske en egen MAGA-variant: Gör Sverige framgångsrikt igen: GSFI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *