SVT Erika: “besinningslösa hånet och lögnerna” i NMI !

Erika Bjerström på plats i Ghana tillsammans med fotograf Rikard Collsiöö.

2024-08-26, Journalisten, Johannes Nesser:

SVT-klubben: NMI har blivit ett arbetsmiljöproblem

Journalistklubben på SVT har till slut fått nog av NMIs granskningar. Droppen blev när klimatkorrespondenten Erika Bjerström valde att lämna SVT, och berättade för Journalisten att en bidragande orsak till beslutet var allt hat som riktas mot henne.

– Jag tycker att SVT som medlem i Svenskt Näringsliv ska vara medvetet om att man finansierar hatkampanjer mot enskilda journalister, säger Hedvig Eriksson, vice ordförande i journalistklubben på SVT.

+ – + – + – +

Högst uppe i elfenbenstornet

Javisst, sätter man sig själv uppe i elfenbenstornet, högt ovan folkets verklighet, blir förstås granskning med kritik “besinningslös” och andras åsikter lika med “hat”.

Vi som följt SVT:s degenerering som nyhetsförmedlare är inte ett dugg förvånade över Hedvig Erikssons bedömning av kritik som “hatkampanjer”.

Det bara bekräftar att hela idén om Public Service med SR och SVT är misslyckad eller missbrukad. Organisationen är försvuren till sin egen oantastbara förträfflighet, vilket vi ser som en rent fascistisk grundsyn.

En sådan organisation går inte att reformera. Den måste avvecklas helt.

Fortsatt nyhetsförmedling skall skötas av nyanställda skribenter med eget kunnande i sakfrågor och personligt civilkurage.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

21 thoughts on “SVT Erika: “besinningslösa hånet och lögnerna” i NMI !

  1. Vänsterextremisterna kan inte tåla kritik medan normalt folk med fungerande hjärna som ifrågasätter olika saker som exempel klimatlögnerna blir idiotförklarade. Vänsterextremisterna kallar kritik för hat, när vänsterextremisterna kritiserar sina motståndare då är det helt legitimt och inte hat. Vänsterextremisterna i SVT/SR är köpta lögnare som medvetet ljuger och sprider lögner. Det dom inte kan fatta är att deras lögner kan avslöjas av andra medier som håller sig till sanningen.

  2. Erika Bjerström är SVT när det är som sämst. Man undrar om man sett ett nyhetsinslag eller en ny form av bisarr reality-ståupp-komik. Genom åren när jag bevittnat hennes erbarmliga inslag har jag ofta undrat – tror de att vi är så j-a dumma, eller tänker de att tillräckligt många är så j-a dumma.

    Jag kan inte ens sätta ord på det förakt jag känner för SVT. Jag håller med Aron Flam – Lägg ner skiten – Riv byggnaderna på gärdet i Stockholm och salta jorden.

  3. Kommer att sakna henne i SVT.
    En miljöreporter som ger uppslag till kritik.
    I Vietnam hade en kyrka sjunkit pga stigande hav.
    Kyrkan fanns och havet stiger-så långt korrekt.
    Vad som doldes var att kyrkan låg i Mekongdeltat och att detta sjunker på grund av uttag för bevattning.
    Där fällde hon också Rockström i den efterföljande chatten.
    Agronom Rockström missade Mekongdeltas sjunkning på grund av bevattningsuutag.
    Hans specialitet-Bevattning!
    Ridå!

  4. Som om en notorisk lögnhals skulle erkänna att hon ständigt ljuger! Eller kanske hon inte fattar att hon ljuger, men hon ska helt enkelt veta vad som är sant och riktigt. Det ingår i hennes arbetsuppgifter.
    De enda (bebodda) öar som riskerar att försvinna är barriäröar. Som är tillfälliga skapelser (på tidsskalor hundratals till tusentals år) av naturen och samma krafter som har skapat dem kommer så småningom om att förstöra dem. De förändras ständigt på grund av naturens krafter, och då skyller de klimathotsreligiösa på klimatförändringar.
    Öar som är delar av kontinenter och vulkanöar är för stora för att förlora mer än en bråkdel av sina ytor när haven stiger. Korallöar växer när avståndet mellan havsyta och havsbotten ökar. Vilket redan Darwin förstod och presenterade som en teori 1842. Korallöar förefaller dömda att dränkas när haven stiger, eftersom de är så låga. Men så är alltså inte fallet, eftersom de växer uppåt i minst samma takt som havet stiger.
    Maldiverna består av korallöar och kommer inte alls att dränkas av stigande hav. Vilket makthavarna där tycks fatta, eftersom de har låtit bygga nya flygplatser för att ta emot fler turister.

  5. Erika är inte alls värd att tas på större allvar som Petter W skriver. Hon har ju flugit kors och tvärs över klotet och helt medvetet spridit falska uppgifter om klimatet för att skrämma de ovetande tittarna. En sådan person kan ingen vettig människa ta på allvar. Beträffande Maldiverna så finns inga som helst tecken på att Maldiverna riskerar att försvinna under havsytan. Tvärtom så växer Maldiverna.

  6. Lars K: Har Erika B meddelat att hon ljugit, som du säger att hon gjort? Om inte förmedlar du obekräftad och osannolik information.

    Bra att du försöker precisera din kritik. Men att Maldiverna riskerar att försvinna under ytan med stigande hav är knappast fel. Att vågbrytande pirar kan minska översvämningsrisken vid stigande hav, i kombination med bla. ogynnsamma vindförhållanden, är fullt möjligt. Erika är värd att tas på större allvar.

  7. @Petter Wulff
    Legat under en sten de senaste 10 åren.
    Jag gav två exempel som behandlas på två helt olika sätt. Näthatsgranskaren som inte själv tål sanningen om djur han har ägt är ett annat. Politiska möten är en annan, där höger och då främst SD måste tåla att få sina möten störda. Om samma sak sker på vänstermöten är det hat. Du kan dock behöva kolla andra nyhetssidor än MSM för att hitta detta, men jag vet att såväl aftonbladet som expressen har haft artiklar.

    På samma sätt är det med den så kallade klimatkrisen. De som går ut offentligt med att det inte finns någon kris blir uthängda, kan förlora jobb etc. Se bara hur Elsa Widding behandlades i riksdagen.

    Behövs det mer bevis.

  8. Finns ingen…: Tror du känner när du blir osakligt angripen. Det är naturligt att du känner skillnad på det och sakkritik. Nu påstår du att det finns en klass människor för vilka detta inte gäller, det du kallar ”vänstern”. Finns det något belägg för detta?

  9. Erika Bjerström har helt enkelt åkt runt i världen och ljugit. Exempelvis var hon på Maldiverna och ljög om att ögruppen är på väg att slukas av stigande hav. Hon ljög om att en pir var en vall som hade byggts för att skydda mot stigande hav. En pir bromsar vågor men är då inte vattentät.
    Hon var i Storbritannien och ljög om att fler dör av värme än av kyla där. På samma resa förolämpade hon en vit medelålders man som påpekade att den snabba befolkningsökningen i Afrika är ett problem. En sådan som han borde inte ha åsikter om fattiga i Afrika, menade hon.
    För att inte tala om att hon anser att folk inte ska hålla på och flyga, men själv har hon knappast åkt segelbåt till alla exotiska platser där hon har varit.

  10. @Petter Wulff
    “Det är normalt en enkel sak för den utsatte att se skillnad på sakkritik och personangrepp.”
    Tyvärr inte, då vänstern verkar tolka mer eller mindre all kritik som hat om det kommer från högern. Om motsatt så är det bara för högern att godta rent hat som kritik och kritik som något normalt.

    Dessutom har vänstern också tolkningsföreträde i båda fallen och MSM som dess megafon.

    Finns en hel massa om man letar.
    Exempel är med antifa, expo med flera.

  11. Mats L, Ivar A: Det är normalt en enkel sak för den utsatte att se skillnad på sakkritik och personangrepp. Erika torde tolka sakkritik som sakkritik och hat som hat, och det ni ägnar er åt är då (ytterligare) personangrepp.

  12. Om man påstår att man utsätts för hat, redovisa då hatet. I annat fall är det inte trovärdigt.

  13. Rättelse. Hur befogad den (kritiken) än är, störs jag…..

  14. Erika Bjerström kan inte skilja på kritik och hat. Erika kan inte heller skilja på väder och klimat och det är uruselt av en klimatjournalist.

  15. Nyanställda skribenter får rimligen samma uppdrag så länge svenska nyhetsmedia ser IPCC som all sannings källa.

    Vad Bjerström och SVT ogillar är inte bara kritiken i sig utan hur den framförs.. Hur befogad den är, störs även jag av otidigheter och ovärdiga personangrepp. De kastar liksom köksfläkten dyngan tillbaka,

    Skärpning!

  16. Erika Bjerström är en person som ständigt dragit felaktiga slutsatser beträffande det omväxlande vädret/klimatet. Att Bjerström och SVT/SR då får saklig kritik för detta är inte att betrakta som hat eller hatkampanjer. Istället bör de ta till sig kritiken och rannsaka sig själva samt hålla sig till verkligheten.

  17. Petter Wulff…😂😂😂. Erika Bjerström tolkar sakkritik som hat. Låt mig slippa se tokan i fortsättningen.

  18. Rolf H C: Din ogästvänlighet är väl mindre relevant för klimatfrågan.

  19. Erika B har hållit sig på jorden, som bilden visar. Att några tyckt så illa om hennes budskap att de tappat besinningen är bedrövligt. Det saknar all klimatsans.

  20. Jag har slutat att titta på SVT o lyssna till SR – med ett undantag, P2 som sänder kvalitetsmusik. Samtidigt retar jag mig på att om man lämnar Sthlmsområdet så fylls P2 efter 13 med olika nyhetsprogram på diverse invandrarspråk. Sådana, om alls, borde sändas på de frekvenser som MENA- invandrarna ändå har för att lyssna på sändningar från hemländerna. Skall de vara här så skall de lära sig svenska så att de kan följa sändningar på svenska!
    SVT o SR – även om det finns undantag – är inte pålitliga. Den främsta drivkraften till att det nu finns alternativa media att tillgå. Dessutom är utländska kanaler nu lätta att tillgå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *