WSJ: Elbilarna är svårsålda

Pick-Up trucks säljer mycket bättre än elbilar i “Vilda Västern”

+ – + – + – +

2024-08-22, WSJ, Wall Street Journal, Ledaren:

The Electric Vehicle Transition That Isn’t

(Omställningen till elbilar som inte händer)

Ford’s förluster stiger allt eftersom andelen elbilar i försäljningen minskar.

Ford meddelade på onsdagen att de kommer att avbryta produktionen av en elektrisk SUV och försena en elektrisk pickup. Som ett resultat räknar man med en nedskrivning på 1,9 miljarder dollar. Tro det eller ej, detta kan vara billigare än att producera elbilar som amerikaner inte vill ha. Ford förlorade häpnadsväckande 44 000 dollar (SEK 460.000:-) på varje elbil som de sålde under andra kvartalet och förväntar sig att förlora 5 miljarder dollar på dem i år.

Stellantis (Chrysler) meddelade i veckan att det skulle senarelägga investeringar för att bygga om sin stängda fabrik i Belvidere, Illinois, för EV-produktion.

+ – + – + – +

Utvecklingens riktning har vi insett redan

Det intressanta är att tongivande media som WSJ tar upp debacklet med “klimatomställ-ningen” och gör det på ledarplats. Mitt i valkampanjen för president.

Det torde komma att påverka valet.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “WSJ: Elbilarna är svårsålda

  1. Snart har vi Kamala Harris som president och vi kommer att se att Biden var helt okay i jamforelse. Valfusket samt den korrupta median kommer att se till att hon vinner.
    Var Governor har i Texas startade en genomgang av rostlangden och 1.1 miljon registrerade togs bort. De var doda, hade flyttat eller var inte medborgare. De kollar nu de som inte var medborgare men anda rostade i tidigare val. De kan dommas till 8 ars fangelse. Nar Obummer blev vald forsta gangen var det ett valdistrikt i Houston som hade 6000 rostberattiga men 26000 rostade, Om nagon ifragasatte detta blev de kallade rasister.

  2. Självfallet är elbilar svårsålda, då de kostar cirka 200000 kr mer än motsvarande bensinbil. Dessutom vill de flesta ha en bil som fungerar bra på långfärder och inte en där man tvingas vänta timvis vid ett elurtag för att komma vidare. Många som skaffat sig elbil ångrar sig bittert och erfar ofta räckviddsångest. En elbil kan ha sitt berättigande för dem som aldrig kör långt hemifrån och dessutom kan ladda den hemma till lågt pris. För oss andra är den däremot inget alternativ. Den är för dyr och opraktisk. Politikerstollarna subventionerar elbilar med stora belopp, lägre fordonsskatt och ingen bränsleskatt. Vi som inte kör elbil, ska inte tvingas subventionera de som har råd med elbil. Nu vill våra förrädare till politiker öka den förhatliga reduktionsplikten, där man blandar in en massa sörja i bränslet, vilket höjer bränslepriset och försämrar motorns funktion. Allt detta för att ställa sig in hos en påstådd klimatopinion och feghet inför EU. Tvi vale, för dessa förrädare!

  3. Marknaden för elbilar är mättad.
    Ingen kommer att köpa dem en masse ännu då tekniken fortfarande är för dålig.
    Elmotorerna är fantastiska MEN batterier och Infrastruktur är inte moget ännu.
    Vidare krävs enorma mängder med speciella metaller som saknas i stor skala.
    Inte ens med nya subventioner kan ett skifte starta. ICE bilen kommer att vara dominant lång tid. Diesel är överlägsen.
    Visst kommer det att finnas små nisch marknader som Norge, Danmark och kanske Sverige där skatter och andra snedvridande styrmedel kan få folket att tvingas att köra elbilar.

  4. Detta snack om överflöd hit och dit. Naturen producerar alltid ett stort överflöd. Varje år föder djuren långt mer djur än vad som behövs för deras eget fortlevande. Dock behövs detta överflöd på grund av svårigheten att överleva till vuxen ålder och lyckas med en fortplantning. Samma sak med växterna.

    Om jag jämför med människan, så producerar människan mer barn där det är fattigt och färre barn där det är rikt. Miljöfoberna vill producera mer barn än nödvändigt.

    Om det hade varit så att koldioxid påverkar klimatet, så är mer barn inte lösningen, så att säga.

  5. USA:s president Joe Biden anordnade en konferens för elbilstillverkare. Dock fick inte Tesla vara med. Joe Biden sade att MG var ledande inom elbilar. Under ett kvartal tillverkade MG 26 elbilar medan Tesla tillverkade 250.000. Fast i politikernas värld är 26 mer än 250.000. Någon som känner igen sig från t.ex. energipolitiken i Sverige?

  6. Som biljournalist avråder jag bestämt alla från att köpa elbil. Man betalar mer för mindre nytta. Bara med suvbventioner och lägre skatt kan de löna sig för företag, men den lyckan kan snabbt ta slut. Inte ens påstådda miljöfördelar håller.

    Koldioxid gynnar växtlighet och grödor, kan inte nämnvärt värma atmosfären, är inte skadlig och är med rådande låga halter global bristvara i atmosfären. Därför behöver vi mer koldioxid, inte mindre.

    Ingen brist råder på olja ur marken. 90 procent av allt Jordens kol finns fortfarande i Jordens inre i olika former och föreningar. Men det uppmanar inte till slöseri utan blir svårare och dyrare att utvinna.

  7. Tyvärr kan vi inte hoppas på någon snar insikt hos våra politiker om att elbilar är en återvändsgränd. För de svarar inte inför svenska folket, utan springer i WEFs (läs Ursulas) ledband. Där väntar de personliga belöningarna. Många vill göra en “Reinfeldt”! Nu har Globalisterna blivit oroliga över att Herr R har så dåligt rykte och är så illa omtyckt i Sverige så de kommenderade fram stackars Tove Lifvendal att försöka skademinimera genom en drapa i SvD. Globalisterna har investerat så mycket i Herr R så de vill ju ha fortsatt avkastning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *