VW: två fabriker för mycket

Figur 1. Volkswagens anläggningar i Wolfsburg där man nu avi-serar permitteringar nästa år

+ – + – + – +

2024-09-10, ANE, Automotive News Europe:

VW could start layoffs at six German plants from June 2025

(VW kan börja med permitteringar vid sex tyska fabriker i juni 2025)

Företaget säger att vikande försäljning gör att de nu har två fabriker för mycket.

VW har annullerat flera avtal med en 30-årig försäkran om att anställningarna skulle vara trygga till 2029 vid sex av fabrikerna i Tyskland.

+ – + – + – +

Ägarna:

Figur 2. Porsche är störste ägare med delstaten Niedersachsen som en särskilt viktig partner

Delstatens röster styrdes länge av fackföreningarna vid företaget. Dessa representerade ju många röster i det socialdemokratiska partiet. Det blir mycket svårt för dem att acceptera så omfattande nerdragningar som det tycks vara frågan om. Dessa torde till största delen vara orsakade av den ekonomiska nedgång, som är en följd av energipolitiken med “De Gröna” som främsta drivkraft.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “VW: två fabriker för mycket

  1. Svenska elbilslobbyn kräver att det ska bli dyrare att köra vanliga bilar till förmån för elbilar som är för dyra och försäljningen störtdyker? Mera subventioner till elbilar, förbud mot bensin och dieselbilar i städer, dyrare bränsle, höjda skatter m m är deras recept för att tvinga svensken att köpa elbilar för att nå de s k klimatmålen som dessutom bara är nys. Sanningen är den att biltillverkarna vill bli av med sina enorma lager av elbilar och skickar fram lobbyn i media för att få politikerna att skinna bilisterna! Vägen mot det ”gröna” helvetet är asfalterat med våra pengar…

  2. VW-gruppen ät den europeiska biltillverkare som stör USA:s bilindustri och hotar dess sysselsättning mest. Ett angrepp på VW:s avgasrening var ett verksamt sätt att skada VW. Det passade EU:s rödgröna, som generellt ogillar bilar – oavsett bränsle.

    Man kan inte samtidigt minimera både bränsleförbrukning och CO2- resp. NOx-utsläpp. Det senare kräver fullständig förbränning, vlket kräver litet mer bränsle, vilket i sin tur ger litet mer koldioxid kvar. Det vet rimligen EU:s tekniker . eller borde veta.

    Teknikleverantören Bosch föreslog VW-gruppen att just i mättillfället tillföra litet mer bränsle för att minska/eliminera NOx-utsläpp. Då ökade CO2-utsläppen, vilket ingen mår illa av. “Dieselskandalen” är förvisso en skandal, men med EU som skyldig part.

    Det vet förstås biltekniker men för inte fram utan hukar sig så att VW och andra utan förskyllan åläggs ohemula böter – lagligen högst diskutabla. Jag manar bilindustrin: res er upp och försvara er! Detta är i längden farligt.

  3. Hållningen mot Ryssland och USAs sprängning av Northvolt har också hjälpt till med avindustrialiseringen av Tyskland.

  4. Northvolts VD salde aktier for SEK 300 miljoner enligt media. Ar detta kagligt eftersom han har vetskap om hur dalig situationen ar i foretaget. Har i USA skulle han blivit atalad
    for insider trading. Finns inga sadana lagar i Sverige?

  5. Sverige måste sluta och göda dessa gröna bidragskapitalister.
    senast nu Volvo cars och något dotterbolag till sänket Northvolt som tillsammans tigger 12 miljarder Av staten i bidrag.
    Varför får inte andra bolag almosor…
    staten och kapitalet sitter i samma båt…
    Fascism!
    Sverige är rökt!

  6. Det vi ser i Tyskland kommer att drabba Sverige också snart då Tyskland är EU:s motor! Och mycket riktigt kommer alarmerande siffror om ökad arbetslöshet som ett brev på posten. Men politikerna yrar vidare om “gröna” projekt som ska rädda sysselsättningen med bidragspengar? Vi ser Ebberöds (gröna?) bank återkomma fast denna gång i verkligheten.

  7. Det var Merkel som hade makten när Energiewende sjösattes. Att hon lyssnade på de gröna var en katastrof för Tyskland.

  8. Bara början på eländet så länge som dom aningslösa gröna avarterna tillåts vara med och bestämma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *