SN notis: Klimathoppmöte

KlimatHoppMötet hölls på Sörmlands Museum (helt PK med gemena)

2024-09-14, SN, Södermanlands Nyheter:

Notis i SN:

Lördagen den 14 september pågår Klimathoppmötet på Sörmlands museum i Nyköping. Dagen arrangeras av Nyköpings kommun, Region Sörmland, Studiefrämjandet och Omställning Nyköping i samarbete med Rebellmammorna, Naturskyddsföreningen Nyköping/Oxelösund, Klimataktion, Kulturhuset magasinet samt Nyköpings FN-förening.

(Fullständigt program finns på Studiefrämjandet hemsida.)

Samma dag arrangeras Klimathoppmötet i Trosa och lördagen därpå, den 21 september, i Gnesta.

+ – + – + – +

Offentlig finansiering av politisk propaganda

Här deltar såväl kommunen som regionen tillsammans med “Rebellmammorna” som är knutna till XR, Extinction Rebellion. En del av finansieringen kommer från Arvsfonden, vars pengar också får räknas som offentliga medel. Flera av de deltagande organisationerna har direkta bidrag av skattemedel.

Att skattemedel används i politisk propaganda är ett grundlagsbrott. Men vår grundlag har gjorts meningslös, då ingen författningsdomstol finns, som kan beivra sådana brott.

Det är i diktaturer som skattepengar används för politisk propaganda.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

17 thoughts on “SN notis: Klimathoppmöte

  1. Jag ska alltså bli imponerad av “forskare” som låtsas att gigantiska vulkanutbrott fungerade annorlunda än några andra stora, kända vulkanutbrott? Nej, det blir jag inte!
    Något år där bara en bråkdel av solljuset når jordytan är faktiskt fullt tillräckligt för att det mesta av livet ska dö ut.
    Det är klart att en klimathotsreligiös person försvarar oseriös pseudoforskning som hävdar att en massutrotning orsakades av global uppvärmning. För den religionen säger ju att global uppvärmning alltid är dålig.

  2. Om EU ropar “Hopp!”, hoppar alla samfällt. Rent pavlovskt. Men för det oss framåt? Knappast!

  3. Rolf, det är så att jorden inte alltid haft istider utan de började uppkomma under Tertiärtiden för att plattektoniken förde stora landmassor mot polerna där glaciärer kunde börja växa. Och den kanske största enskilda orsaken är Antarktis enorma iskalott som sedan årmiljoner påverkar hela jorden med sin kalla andedräkt. Isen från polerna kan börja dra sig ner mot ekvatorn enligt de cykler som Milankovic beräkningar ger till handa och jorden får nog räkna med många istider till innan kontinenterna hamnar i ett mer gynnsamt läge! Sedan ska väl sägas att istiden egentligen inte är slut utan isen har bara dragit sig tillbaka till polerna eftersom miljontals kvadratkilometer landyta fortfarande befinner sig under tjocka istäcken.

  4. Rolf, finns massor av faktorer som gör jorden beboelig: en stor måne som stabiliserar jordaxeln, plattektonik som ger upphov till vulkanism som håller CO2-halten uppe, ett magnetfält som hindrar atmosfären från att svepas ut i rymden. En kall tropopaus som hindrar vattenånga att passera i större mängd eftersom väte annars skulle försvinna ut i rymden ändå när vattnet på hög höjd bryts isär av UV osv.

    Du har dock fel om istiderna. Jordens avstånd till solen ökar inte, den tar emot precis lika mycket solljus hela tiden, det är mer subtilt hur mängden solljus vid polerna varierar när jorden wobblar i sin bana.

  5. “Det är exakt därför det är obehagligt hur vi ändrar på dessa.”
    Vi ändrar ingenting då det gäller väder/klimat. Hur kan TP vara så naiv att han lever i denna totala villfarelse? Förresten – vad gör du här eftersom ingen tar dig på allvar?

  6. “Det är exakt därför det är obehagligt hur vi ändrar på dessa”

    Vad är det för obehagliga förändringar som du upplevt i ditt liv Thomas P? Berätta?

    Har du haft det svårt med anpassningen till den ½ grad temperaturen ökat de senast 50 åren. Har något i naturen inte anpassat sig?

    Hade du ens vetat den skett någon typ av förändring om inte “klimatforskare” påtalat den?

  7. All klimatdiskussion bör starta med att besvara frågan: varför är Jorden beboelig medan alla andra planeter är mycket ogästvänliga?
    Tips: Jorden snurra på lagom avstånd från Solen, men kommer ibland så lång ifrån att vi får istider närmast polerna och långt ner till våra breddgrader. Vi har också en lagom tjock atmosfär som håller temperaturvariationerna inom en rätt snäv marginal – som nu under Holocen. Vi har hav som täcker 71 % av Jordytan. Vatten är ett trögt medium för temperaturvariationer och genom en gigantisk avdunstning som gör att Jorden aldrig kan bli varmare än drygt 30C i genomsnitt.

  8. Adepten “Livet har utvecklats och anpassat sig till dagens förhållanden”

    Det är exakt därför det är obehagligt hur vi ändrar på dessa.

  9. Thomas P Tack för din intressanta länk🤩
    För att ingjuta lite klimathopp så kan händelser för 250 miljoner år sedan inte påverka vår nutid.
    Livet har utvecklats och anpassat sig till dagens förhållanden och vetenskapen hjälper oss förstå dåtiden utan att vi behöver oroa oss för närmaste framtiden🙂

  10. Lars, så bra att du vet bättre än alla forskare som studerat denna period. Dunning-Kruger i full blom. Svaveldioxid (om utbrotten var så explosiva att de släppte ut sådana på så hög höjd att den låg kvar) stannar i atmosfären något år, CO2 mycket, mycket längre. Det här var inte ett utbrott utan en lång period av ökad vulkanism som drev upp CO2-halten och temperaturen till extrema nivåer.

  11. Varje känt, stort vulkanutbrott på land i historisk tid, och de som är kända från förhistorisk tid, har lett till global avkylning, inte global uppvärmning. Ändå lyckas pseudoforskare få publicerat en studie som går ut på att för 250 miljoner år sedan, på något magiskt sätt, hade gigantiska vulkaner rakt motsatt effekt.
    Det var på den tiden inte bara global avkylning som orsakade massutrotningen. Dessutom lär dessa jättevulkaner ha spytt ut massor av svaveldioxid och andra försurande ämnen. Luften, marken, sjöarna, floderna och haven förgiftades och pH sjönk rejält. Vilket också bidrog till att massor av arter inte klarade sig.
    Det är också värt att lägga märke till, att när gigantiska vulkanutbrott slungade ut enorma mängder solljusskymmande materia i atmosfären, fick många växter inte längre tillräckligt med solljus för att hålla igång fotosyntesen. Om de nu klarade kylan, alltså. När växter dör, dör snart också djur. När tillräckligt många dör, utrotas hela arter.
    Det är smått otroligt vilken pseudovetenskap som klarar sig igenom processen att bli publicerad, bara för att hålla igång myten att global uppvärmning är, och alltid har varit, dålig.

  12. Jag har läst det program som “Klimathoppmötet” ska ha med början i Nyköping. Enbart flum och dravel, vad jag kan se. Föreläsarna är förstås idel rabiata klimataktivister. Studiefrämjandet håller i spektaklet och visar därigenom att de inte har den ringaste förståelse för vad vetenskap och kunskap är. Skandalöst är det också att våra skattepengar förslösas på sådana dumhetsjippon. Dumheten är så stor att de inte ens vet att egennamn inleds med stor bokstav. Det ska vara Sörmland och inte sörmland. Det får man lära sig på lågstadiet, men är man pk så tycks det gå bra med vad som helst, det är bara vad man tror och känner som räknas. Därför kan de också bortse från att vi har landhöjning i Sverige och inbilla sig att vi behöver bygga flera meter höga skyddsvallar mot den stigande havsnivån, samt tro att vi håller på att förgås av olidlig hetta, trots att vi fryser. Lever vi i Absurdistan?

  13. Varför inte stänga ned alla PWs kommentarer för gott, han bidrar bara med svammel.

  14. @ Petter Wulff

    Dina privata funderingar hör hemma på en privat arena, inte här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *