Valresultat i Brandenburg !

Preliminärt valresultat enligt offentliga data, Zeit Online

Mest anmärkningsvärt är att “De Gröna” förlorat 60 % av sina röster och “Die Linke”, vänstern, förlorat 70 % av sina röster. Katastrofen Energiewende börjar gå hem hos de gamla anhängarna.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Valresultat i Brandenburg !

  1. Att både Die Linke och Bündnis 90/Die Grünen får mindre än 5 % innebär att de inte kommer in i förbundsriksdagen. Det ska noteras att “Bündnis Sahra Wagenknecht” (i Sverige skulle det kunna vara ungefär “Jonas Sjöstedts allians”) är i princip den gamla Die Linke och högst troligt en mängd gamla sympatisörer med Die Grünen, så politiskt sett tror jag inte det har så stor roll.

    S vann, och de är populära kring Berlinområdet, sedan får vi se hur de kan bygga ett styre där. Det intressanta är att S+CDU har cirka 43 % och BSW + AfD har lika mycket. Sedan har ett lokalt vänsterparti, Die Sonstigen, 7 %. I teorin kan ett vänsterblock styra där.

  2. SPD blev “största” parti enbart för att ledarna för andra partier uppmanade till stödröstning för SPD så att inte AfD skulle bli största parti i Brandenburg och till priset av att det egna partiet minskade eller åkt ur! Undrar vad för låtsasjobb SPD lockade med för att de andra partiledarna skulle skjuta sig själva i foten? Påminner om hur det går till i Sverige…Klimatalarmisterna tänker försöka hänga kvar vid makten överallt via politiska manövrar och slutmålet är väl klimatdiktatur efter den modell FN skissat upp?

  3. Och under tiden drar Tyskland med sig lydstaten Sverige i sitt eget fall. “Die dumme schweden”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *