Goda vänner: Tack och adjö

Min fru odlar Malvor, som vi båda uppskattar högt i trädgården

Jag har drivit denna blogg i tio år och förvånas hur väl de äldsta posterna beskriver miss-uppfattningar och lögner som fortfarande sprids av dagens etablissemang i media och politik. Det hade inte varit möjligt om media hade skött sina primära uppgifter: Att sprida ALLSIDIGA nyheter och KRITISKT GRANSKA auktoriteter.

Detta är vad sändningstillstånden för Public Service specifikt kräver. Men såväl SVT som SR bryter dagligen mot dessa krav och kontrollfunktionen Granskningsnämnden har vänt upp-och-ner på begreppet “opartiskt”, se kommentaren här: “GRN och klimatet”.

Att basera programmen på etablissemangets “grundsyn” stämmer väl med fascismens undertryckande av yttrandefriheten och censur av “desinformation”.

Kampen mot den “Gröna Omställningen” har många gånger känts tröstlös, men det har samtidigt gjort en ny omgång med riktiga argument allt mer angelägen. Så jag har fortsatt.

Nytt läge med Northvolts spektakulära kollaps

Även de mest trosvissa måste ha blivit lite omskakade av Northvolts uppsägningar. De har fått frön av tvivel i sina sinnen. Tvivlen luftas nu i media av affärspressen: Dagens Industri, Affärsvärlden och på ledarsidan i Svenska Dagbladet samt i flera dräpande videos av Henrik Jönsson. Avslöjanden kommer i flera andra “alternativa medier”, ex.vis SwebbTV, RIKS och FrihetsNytt.

Världen kommer att rulla vidare utanför mina fönster utan min medverkan. Jag är mycket nyfiken på utgången av alla kriser som pågår och hoppas få se på länge än. . .

+ – + – + – +

Bloggen ligger kvar på nätet en tid

Webbhotellet och avgifter för domänen är betalda ett stycke in på nyåret. Kommentarer kan läggas in på posterna under en månad. Om du även fortsättningsvis vill kunna läsa tio år av aktuella poster, ber jag att du swishar ett bidrag till:

0707730756

Med tack för det intresse du visar.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

27 thoughts on “Goda vänner: Tack och adjö

  1. Perspektiv samt kritiskt tänkande är dessvärre en bristvara idag av flera anledningar. Cancellering samt stoppade karriärmöjligheter är några av dem.

    Varmt tack Sture för välbyggda tankegångar och en unik uthållighet i klimat/miljöfrågor!

  2. Varmt tack till min vän Sture för ihärdigt och allt kunnigare försvar för vettig och faktabaserad information om klimat och energi. Men även om du släpper bloggen med tröttande hantering av kommentarer, lär du nog ändå fortsatt delta i debatten för egen del.

    Nu gäller det att vidmakthålla den kritiskt granskande roll som Klimatsans i tio år uppfyllt. Medan Klimatupplysningen främst debatterar klimatvetenskap, måste vi fortsatt debattera och kritisera även klimat- och energipolitik. Hur det skall gå till återstår att diskutera, enas om och förverkliga.

  3. Sture Din insats är ovärderlig och får inte försvinna i glömskans mörker. Jag vill tro att du kommer tillbaks när ljuset återkommer efter nyår och den mörka vintern och kylan släppt sitt grepp🙂

    Och vad ska Petter Wulff och Thomas P då ta sig till om denna sajt skulle försvinna?

    Hur många gigabyte har dina tio år med klimatsans skapat??
    Dessa gigabyte måste under alla förhållanden räddas som ett historiskt dokument gällande klimatet.

  4. Tack för den här tiden. Jag hoppas att samhället nyktrar till så småningom men just nu ser det inte bra ut även om regeringen börjar komma på rätt spår. Det största partiet är dock inte med än.
    Mvh Sven CTH F62

  5. @ Gunnar Eriksson !

    Tack för det intresse du visar.

    Tege är en auktoritet på egna meriter. Han är mycket energisk och aktiv på många arenor, bl.a. på Klimatupplysningen. Hans tonfall och argumentation passar bättre där än på Klimatsans. Han är ledamot i valberedningen där. Klimatsans skall inte bli ett annex till Klimatupplysningen. Vi två skall komplettera varandra.

  6. Tack Sture för allt engagemang och all kunskap du delgivit oss genom åren. Jag hoppas verkligen att någon av alla kunniga skribenter på Klimatsans är villig att ta över bloggen. Den behövs mer än någonsin, inte minst i ljuset av alla groteska industrisatsningar i klimatets namn, som hotar vår miljö och välfärd.

  7. Tack , Sture i all din kapacitet på ålders höst . Men du bör väl överlåta ditt forum till din skribent Tege Tornvall som har samma gedigna kunskaper !

  8. Tack Sture
    Tack för en intressant sida som alltid ger uppslag till funderingar. Hoppas debatten kan få fortsätta , det behövs ventileras väder och klimat.
    OT-Grattis till en annan ålderman-Jimmy Carter 100 år idag.
    SVD hade en understreckare idag som hyllade denne man . Gärningen består!

  9. Tack för allt Sture! Det är alltid roligt att läsa här om allt sanningarna om klimat/väder.

  10. Bäste Sture! Ja, som Du ser kommer Du att saknas med Din klokskap!
    Salve
    Stig M

  11. Kommer att sakna dig Sture och din blogg. Ma sa gott och ha en bra fortsattning pa ditt liv.
    Mvh Bo Sewallius i Dallas, Texas.

  12. Tack Sture för ditt engagemang.

    När förra beslutet kom om att lägga bloggen på is föreslog jag för Ingemar Nordin på Klimatupplysningen att det kunde vara lämpligt att integrera denna blogg på den sidan. Han var nog inte helt negativ till detta, men kan vara värt att ta upp det igen.

    Klimatupplysningen har i allmänhet en längre artikel skriven av någon person, med tillhörande blogg efteråt. Klimatsans är mer uppbyggd av kortare inspel av aktuella händelser med tillhörande blogg.

    Det jag saknar i denna blogg och den som finns i Klimatupplysningen är att det saknas trådade bloggar, d.v.s., att man kan svara direkt på ett inlägg i stället för att alla inlägg läggs efter varandra.

  13. Vem tar upp stafettpinnen och fortsätter med sidan?
    Viktigt arbete som måste fungera.

  14. Tack för alla vackra ord !

    Dom värmer och fortsätter att göra det länge än !

  15. Tack Sture för ditt arbete.
    Jag får vara en representant för alla oss som läser din blogg utan att skriva. TACK 🙏

  16. Jag har följt Klimatsans under flera år, men aldrig träffat någon som skriver här, men blir ändå pådyvlad samma åsikter som de, av en person, som uppenbarligen inte kan tänka själv, och tror att inte heller någon annan kan det. Nåja, några större åsiktsskillnader är det inte. Det är kanske de små skillnaderna, som visar att vi tänker själva. Att människor, som tänker själva, oberoende av varandra kommer fram till liknande slutsatser, är kanske beviset för att den i stort sett gemensamma ståndpunkten är riktig. Till skillnad mot “konsensus”. Det är ju klimathysterikernas huvudargument.

    Över ingången till aulan i universitetshuset i Uppsala står “Tänka fritt är stort, men tänka rätt är större”. Detta påstås ha sagts av en juridikstuderande med anarkistiska tendenser, vilken hade menat att friheten att göra som man vill, om man vill gott, är bättre än att följa lagen. Men det kan ju också tolkas omvänt, att konsensus, tycka som alla andra, är större än att tänka själv. Att politisk korrekthet är det högsta goda.

    Klimatsans måste fortsätta, i någon form. Tack, Sture, för det som har varit.

  17. Tack Sture! På en sammankomst med Göteborgskretsen av Svenska kemisamfundet med dig och Nils-Axel Mörner hörde jag Dig första gången. Sedan dess har jag dagligen besökt Klimatsans. Sammankomsten var kvällen före Mölndalskonferensen om klimatet.
    Lite kul är det att i dag i Klimatrealisterna har Ingmar Nordin en artikel om översvämningar där han citerar vissa delar och avlutar med en sammanfattning undertecknad Sture Åström

  18. Stort tack, Sture för ditt enträgna engagemang mot klimatstolligheter och andra dumheter i vårt samhälle.
    Jag önskar dig allt gott, GK

  19. Tack Sture,
    Du har verkligen gjort något stort under din ålders höst,
    Din röst och de röster du publicerat har varit en mycket starkt bidragande del till att det numera finns mängder av kritiska röster i Sverige som genomskådat de omåttligt överdrivna stollerier som matats ut av vänstern via vänster/miljöpartistiska medier, framför allt av SVT/SR/UR som vi alla tvingas bekosta.

    Tack vare dig, alla de som inspirerats av dig, och andra runt om i världen, kommer bluffen, lögnerna och bubblan om att det föreligger ett “klimathot” på grund av koldioxid (livets gas), spricka med buller och bång före 2030 .

    Min fru Elena kommer inom kort att skicka en tusenlapp för att bidra till att bloggen ligger kvar.

    Jag hoppas att du håller dig hyfsat pigg på din sena ålders höst.
    Claes Persson

  20. Petter Wulff, vad är det för klimatkris du svamlar om?

    Det enda som kan kallas för klimatkris är när det slösar bort skattepengar på meningslösa batteriprojekt.

  21. Stort tack Sture för att du breddat horisonten och för ditt stora engagemang!

  22. Jag tackar allra ödmjukast för din kunskap som du har delat med dig,har lärt mig mycket av dig/er på klimatsans…

  23. Jag tackar för alla faktaspäckade artiklar som Du spridit.
    Själv har jag jobbat via föreningen Miljövänner för kärnkraft, dess hemsida och Facebook-gruppen med samma namn.
    Så småningom lägger väl även vi ned pennan, men vi håller på ett tag till.

  24. Tack Sture för Din energiska insats för sans & sant i klimatdebatten!

    Petter W
    Northvolt utgår från tron att omställning behövs på grund av klimatkris. Men i verkligheten behövs varken elbilar eller Northvolt ty försäljningen rasade när subventionerna togs bort och konsumenten fick betala det verkliga priset för sin elbil.

  25. Tack Sture för Din energiska insats för sans & sant i klimatdebatten! Ingen annan klimatorienterad blogg i Sverige har så konsekvent riktat strålkastarljuset mot dumheter och trams i det politiskt-ekonomiska samhälle, som behandlar konsekvenser och åtgärder av en felorienterad fysikalisk modell för vad som utgör klimatets determinanter och termostater.

  26. Northvolt utgår från ett behov av omställning på grund av klimatkris. Nu har man problem. Det gör inte klimatkrisen mindre trolig. Men på Klimatsans har av och till svaga argument fått ersätta starka.

    Jag har genom åren försökt relatera till det bättre vetande, som presenterats av IPCC, vilket alltför ofta glömts bort eller misstolkats i inläggen. Tack för att det mesta publicerats!

  27. De återkommande lögnerna från politiker och Maktmedia skulle platsa som illustrationer i en ny upplaga av Orwells 1984! En fantastisk illustration på det temat är just Sthlm Exergis helsidesannons i lokaltidningen “Mitt i Östermalm” där den snubbe som är ansvarig för CCS-projektet i Sthlm demonstrerar hur Orwells omvända värld travar lögnerna/de falska premisserna på varandra, i stället för vad som verkligen gäller, exvis: det finns ingen klimatkris, CO2 driver inte klimatet, än mindre den blygsamma andel av luftens CO2 som kommer från fossil förbränning jämfört med utgasningen från haven, för att n ämna et par av de värsta lögnerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *