Vill EU krossa bilismen ? ?

Bilen är en omistlig del av det moderna livet

Fullt medvetet har EU satt oförenliga miljökrav för bilar. Syftet tycks vara att skada tysk och i förlängningen andra länders bilindustri. Bakom detta ligger främst den tyska miljöorganisationen DUH (Deutsche Umwelthilfe) med förgreningar till Sverige och andra länder.

EU:s gränsvärden för tillåtna mängder av finpartiklar och kväveoxider (NOx) från bilmotorer är så låga att uppmätta värden över en gasspis för matlagning är runt 30 gånger högre. Rökare kan få i sig 10.000-12.500 gånger mera. Gränsvärdena är så låga att de är svåra att nå även i laboratoriemiljö. För att möta dem skulle industrin behöva höja bränsleförbrukningen.

Men EU kräver samtidigt extremt låg förbrukning för att minimera motorernas utsläpp  avkoldioxid, växternas livsnödvändiga näring. För att klara så låga utsläpp (låg förbrukning) måste motorerna släppa ut mer partiklar och kväveoxider. Kraven är helt oförenliga.

Detta enkla samband vet förstås både bilindustrin och dess övervakande myndigheter i EU och enskilda länder. Det har inte hindrat tyska och amerikanska myndigheter från att tvinga på sina biltillverkare så låga värden för förbrukning resp. avgasrening att de inte samtidigt kan uppfyllas.

Eftersom myndigheterna tror att växternas näring (koldioxid) skulle vara farligast, har de prioriterat krav på låga CO2-utsläpp= låg förbrukning. Efter att ha konsulterat sin teknikleverantör Bosch valde därför Volkswagen-gruppen att styra testprocessen vid mätningar.

Just när NOx-utsläppen mättes, drog motorn tillfälligt mer bränsle och släppte ut mer koldioxid. Detta har i praktiken inte skadat en enda person, men det skildras av myndigheter och media som ett upprörande fusk.

Det riktigt upprörande var i stället hur de omöjliga kraven kom till:

  1. Extremt låga gränsvärden saknar vetenskaplig grund.
  2. Luftkvalitén mäts på platser med extremt tät stadstrafik.
  3. Extremt låga NOx- och CO2-nivåer kan inte uppnås samtidigt.
  4. EU förbigår teknisk expertis och låter sig styras av aktivister utan politiskt ansvar.

Det är en skandalös hantering !

DUH och dess fåtaliga sympatisörer gillar inte bilar och fri rörlighet. Men genom att dölja det bakom påhittat och starkt överdrivet miljönit har de stort inflytande.

Tyvärr protesterar inte bilindustrin eller bilismens organisationer mot detta utan spelar med och försöker anpassa sig.

Hur det går till kan du läsa mer om via länken nedan. Om inte tillverkare och brukare av bilar samfällt reser sig och protesterar är de (= vi) förlorade.

Tege Tornvall

 

https://drive.google.com/open?id=1_uwWJGoaIBkk_1fcF4att8sAO1KCh4xk

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Vill EU krossa bilismen ? ?

  1. Vad är det som är “påhittat” med DUH:s miljönit? Det indikerar att medlemmarna inte skulle tro på det de kräver. Hur kan Tege T veta något om detta?

  2. Jag kan inte påstå att det handlar om en kreativ förstörelse utan i princip tvärtom. Kreative förstörelse är när ny teknik tar över fullt fungerande teknik genom konkurrens, såsom när sladdtelefonerna har ersatts av mobiltelefonerna.

    Att medvetet förstöra en fungerande teknik i tron att den ska ersättas av något bättre är bara korkat. Ett exempel på det är politiska beslut om kärnkraften i Sverige och att ersätta den med en ineffektiv teknik som vindkraftverk.

    Vad gäller bilindustrin kommer det enda med elbilar bara att innebära att i stället för att en petroleumförbränning sker i bilen kommer förbränningen ske i petroleum- eller koldrivna kraftverk. Detta är inte kreativ förstörelse utan vansinnig förstörelse. Det är bara politiker som kan hitta på sådant och i många fall under inflytande av skurkar.

  3. Följande kommentar har jag skrivit på ND till denna artikel:

    Det gäller att ha i åtanke att dessa gränsvärden för mikropartiklar och kväveoxider är bara ett av redskapen som används för att nedmontera industrin och välstånd i väst och i synnerhet i Tyskland. I böckerna jag läste om frimurarnas krig framgår det t.ex. att Tyskland ska förnedras en gång till genom att deras industri ska tas ifrån dem. Till välregisserade punkter hör även Volkswagen skandalen. Till listan kan läggas även mål om noll utsläpp för koldioxid och höga krav för pannor och kaminer vad beträffar partikelutsläpp. Joseph Alois Schumpeter menade att radikala innovationer medför en nödvändig nedbrytning av existerande strukturer och nödvändig nedbrytning för att ny utveckling och nytt kunskapsbyggande ska få utrymme.

    För industrin räcker inte vinsterna som skapas p.g.a. undermåliga produkter. För att öka dessa vinster måste man nedmontera redan existerande strukturer så att i byggandet av nya strukturer koncentreras makten till ett fåtal globala företag.

    Kan dessa globala brottsliga syndikat inte få makten genom den kreativa nedbrytningen så använder dessa krafter hot, mord och skenrättegångar.

    Mats Hedman är en svensk uppfinnare med inriktning på energiomvandling och förbränningsmotorer med hög verkningsgrad och låga emissioner och ligger bakom ett 20 tal uppfinningar. Enkelt sagt har Koeningsegg stulit hans uppfinningar; länk: https://newsvoice.se/2017/0

    Makten vill inte ha renare och snålare motorer. Makten vill nedmontera det som redan finns.

    En annan sak är tyska industrin efter efterkrigstiden. Att ta ut överskottet ur företaget ansågs som stöld. Att ta ut lön är viktigt men överskottet gick till att utveckla företaget eller att gynna kunder genom sänkta priser. Tyska produkter har varit billiga och med hög kvalité. Amerikanerna har satt stopp för detta.

    Dessa tankegångar hade dock inte bara tyskar men även skotillverkare Bata (Tjeckoslovakien) tänkte i samma banor att inte tala om Kreuger och hans enorm positiv och snäll inställning till ländernas behov av pengar. Allt detta är ett minne blott. Idag gäller det destruktion, oärlighet och vinster som somliga stoppar i sina egna fickor.

    Eftersom det tredje världskriget lyckades man inte hittils starta så är den kreativa förstörelsen en mildare variant på samma beteende.

Comments are closed.