Nyhetsankaret Tucker Carlson konstaterar: Global Warming is solved
Han inleder med:
The Green New Deal har anlänt till Texas.
De goda nyheterna är att all denna alternativa energi tycks ha haft en anmärkningsvärd effekt på klimatet, så som varit avsikten. I söndags kväll den 14/2 fick delar av Texas samma temperaturer som är typiska för Alaska. De var faktiskt just desamma som i Alaska. Så Global Warming är inte längre något bekymmer för folket i Houston.
De dåliga nyheterna är att de har ingen ström. Möllorna frös ihop, så elnätet bröt ihop. I måndags morse vaknade miljoner texikanare till att de måste koka vattnet, för att utan el kunde det inte renas.
Om det är något man kunde tro Texas om att klara, så är det att hålla lyset igång. Den mesta elen kommer från naturgas och Texas producerar mer av den än någon annan stat. Det finns enorma tillgångar runt om i staten.
Men hellre än att glädjas åt statens stora naturresurser och utnyttja dem, valde politikerna den trendiga vägen och gjorde sig ansvarslöst beroende av så kallad alternativ energi, vilket betyder möllor. För 15 år sedan fanns det knappast någon vindkraftpark i Texas. Förra året kom ungefär en fjärdedel av all el från vindkraft.
Politikerna skröt om detta som om det var något förtjänstfullt att förstöra landskapet och försämra elnätet.
Grön energi är det ultimata insider spelet. Ett litet antal människor tjänar på det på grund av statliga subventioner och reglerade priser. Alla andra får en moralisk föreläsning om klimatförändringar.
Problemet är att demagogerna som driver propagandan inte har någon jordisk uppfattning om vad en vindkraftspark är. De vet inte hur man driver ett elnät eller något annat för den delen. De pratar, skryter, men de bygger ingenting, än mindre fixar eller underhåller det. De kan inte, de har inga praktiska färdigheter.
+ – + – + – +
by
Det är som nämnts ovan inte möjligt för Naturgasen att fungera utan el. Med en rullande ”Black-out” försvinner elkraften under en kortare eller längre tid och skapar störningar i driften.
Från ”källan” skall gasen via sin pipeline till förbrukarna. Oftast har gasen då tillräckligt högt tryck, men inte alltid. Då behövs en tryckförhöjning upp till distributionstrycket. För detta används en booster som är eldriven. Här i Sverige är det 80 bar i stamledningen. Troligen något liknande i USA. ”Källan” i Danmark har tillräckligt högt tryck för detta. Förutsättningarna kan variera världen över.
Från stamledningen fördelas sedan gasen till de olika områdena via gastrycksreducerastationer. Gastrycket reduceras då från 80 bar till 4 bar där de olika gasdistributörerna tar över. Dessa stationer har eldrivna styr- och övervakningsutrustningar. Då trycket minskas sker isbildning, varför de också har vattenburna gaspannor, gasbrännare, pumpar, etc., som är elberoende.
Distributörerna förser sedan industrier, fastigheter, etc. med naturgas med trycken 1 bar, 100 m bar eller 20 m bar, beroende på förutsättningarna hos förbrukarna.
Nu kokar MSM soppa på en spik i vanlig ordning. Det kyliga vädret beror på global uppvärmning som vi människor skapat genom att varm luft från söder tränger bort kall luft från polerna så vi får svinkallt på våra breddgrader. Jetströmmarna försvagas och går i stora bågar istället för att blåsa rakt från väster mot öster.
Försvagningen av jetströmmarna beror ingalunda på någon global uppvärmning utan på ett försvagat magnetfält runt jorden. Det i sin tur beror på att solvinden försvagats och eftersom det råder en symbios mellan solaktiviteten och jordens magnetfält så är det inte så konstigt. Den magnetiska nordpolen har för övrig börjat förflytta sig österut.
Utöver det har vi ett välkänt väderfenomen i Stilla havet, La Nina som just nu råder. Det blåser från väster till öster vilket ger en uppvällning av kallt bottenvatten utmed hela Sydamerikas kust vilket kyler den globala temperaturen. Vissa ställen får torka som exempelvis Peru medan Australien får betydligt mer nederbörd.
Så ett försvagat magnetfält runt jorden i kombination med olika periodiskt återkommande väderfenomen, kan vi framgent vänta oss lite andra vädertyper än vad vi är vana vid.
Att skylla alla vädertyper på, av människan skapad global uppvärmning är således trams. Varje stat och nation måste ovillkorligen ta höjd för extremer för att kunna leverera den energi som behövs i alla lägen. Att lita för mycket till väderberoende energiframställning är som vi tydligt kan se förödande.
#Petter Wulff
Nu är det så att gasproduktionen och övrig produktion av fossila bränslen i Texas är beroende av just el från vindkraft. Det var väder-elens sammanbrott som gjorde att även gas och övrig fossilenergi inte kunde framställas/levereras i den mängd som fordrades.
Dagens DN (18/2) berättar att elbristen i Texas framför allt berodde på bortfall i el från naturgas och att man är isolerad från andra elnät.
När man väl investerat (förslösat) samhällets pengar i att bygga ett vindkraftverk, är det såklart alltid lönsamt att producera el med väderkraftverket varje timme det blåser.
Det innebär inte på något sätt att vindkraft samhällsekonomiskt ger den lägsta kostnaden för en säker elförsörjning av Sverige eller något land eller område. Det går ju inte att basera elförsörjning på vindkraft, utan att något annat kraftslag finns som backup.
Ja, den subventionerade parasiten, Gökungen, vindkraft gör att den planerbara elproduktionen inte blir lönsam. Då blir det som nu i Texas, att elförsörjningen bryter samman. Man kan ju fundera på vilka samhällsekonomiska kostnader detta medför, och konsekvenserna för de drabbade människorna.
Men det bekymrar förstås inte den som inte bryr sig om samhällsekonomi, eller den som är likgiltig för lidande och välfärdsförlust pga utebliven el.
Thomas P
Det är en nackdel med ett energisystem som gör sig beroende av opålitlig vindkraft.
Med en effektgaranti som ersättning så kommer vi att kunna skapa ett mer hållbart system. Är man beroende av uppvärmning med el ligger man illa till då et blir kallt.
Men vi kan ju också satsa på alternativ uppvärmning med ved och olja.
Värmen i Arktis knuffar ned den arktiska kylan (?).
Vid tidigare så kallade knuffar i Arktis, har det berott på att varma luft kommit in över Arktis från lägre breddgrader.
Det som bland annat hänt i Texas och även på andra ställen som inte brukar ha snö är att solens “Grand Solar Minimum” förändrar jetströmmarna i atmosfären.
Jag såg på temperaturen att Tromsö i Norge hade -3 grader medan breddgrader i höjd med Stockholm hade mer än -10. Så var det med den arktiska kylan i norra Norge.
Vindkraften producerar för fullt i Texas, mer än de hade prognosticerat för:
https://arstechnica.com/science/2021/02/texas-power-grid-crumples-under-the-cold/
Att det blir brist beror på att det inte är ekonomiskt lönsamt att ha extrakapacitet så när det blir topp i förbrukningen räcker elen inte till. Texas har också valt att inte koppla ihop sitt elsystem med angränsande stater så de kan inte importera heller.
Att man bygger vindkraft är helt enkelt för att den har lägst pris.
Aftonbladet har dålig timing, de startar idag en ny ”klimatsatsning”,
https://live.aftonbladet.se/klimat/news
Aftonbladet menar att klimatet är världens viktigaste fråga.
Man pekar ut planets tre viktigaste frågor
1. Värmen i Arktis ”knuffar ner” den arktiska kylan
2. Man vet ingenting om permafrosten i Sibirien
3. Aftonbladet tror att havsnivån kommer att stiga 12,5 mm/år.
Jonatan Jeppsson på Aftonbladet säger att man inte bör lyfta fram någonting positivt om klimatet.