Snart tusentals köldrekord

Flera köldrekord i Kanada den 11 februari

Kanada

Ett hundraårigt rekord i Wekweeti, Nordvästra Territoriet med – 51,9 ºC. I Uranium City, längst i norr i provinsen Saskatchewan – 48,9 ºC, vilket är ett historiskt rekord. Den staden ligger bara halvvägs upp mot ishavet.

I Fort Chipewyan i provinsen Alberta väster om Saskatchewan noterades  – 47,3 °C. I storstäderna Edmonton och Calgary varnades för temperaturer omkring – 55 °C inräknat “chill” faktorn från vindarna.

Ryssland

Moskva har fått det värsta snöfallet sedan 1973. Vägar och gator har blivit blockerade. I den sibiriska orten Oymyakon i Sakha republiken noterade en officiell väderstation – 59 ºC. Men privatpersoner hävdade bestämt att de noterat – 67 ºC.

Kina

Beijing har haft den lägsta temperaturen sedan 1966. Den närmaste hamnstaden har problem med trafiken sedan isen lagt sig. I hela Kina är vintern ovanligt kall, vilket förstört skörden för flera grödor. Priserna på vissa grönsaker som blomkål och vitkål har fördubblats sedan i fjol.

Japan

I januari kom stora mängder snö, 2 meter på vissa håll. Det vållar fortfarande trafiksvårigheter.

Liknande problem har även Sydkorea.

Grekland

Det har snöat i landets norra delar.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Snart tusentals köldrekord

  1. Kommentar till Bernt Karlsson.
    Tänk om även media kunde skilja på väder och klimat. Under hela den kalla perioden i vinter så har det hela tiden hetat väder – ibland extremväder eftersom man då anser att även kyla kan förklaras av ökad koldioxidhalt … men så snart Kalmar hade en februaridag med 0,1 grader högre temperatur än under de senaste uppmätta åren så var vi tillbaka på att det handlade om klimat.
    Är det sådana slutsatser som vi kallar trovärdig politiskt obunden rapportering?

  2. Moskva har ofta räddats av den stränga vintern.
    Putin gillar säkert dagens väder!

Comments are closed.