Klimatnytt april från Claes

Skottlands polis har fått en anmälan om hatbrott. Du sa något om broccoli vid middagen, Telegraph.

+ – + – + – +

Claes’ rapport för april

Månadens nyhet nr 1:

”Har det blivit syndigt att flyga”? Ann Heberlein refererar i SvD till en artikel av biskop Johan (biskop i Lund), som vänder sig mot att man inom svenska kyrkan börjar med syndakataloger.

Månadens nyhet nr 2:

FN:s klimatrådgivare säger: “Klimatkrisen” är inte bara människoskapad, den är skapad av vita människor och är ett resultat av kapitalism, kolonialism och rasförtryck”.

Månadens nyhet nr 3:

Daily Telegraph anser att IEA, som grundades för att vara ett opolitiskt energiorgan, nu ägnar sig åt FN-styrd klimataktivistpropaganda. Amerikanska kongressen (största bidragsgivare) har skickat brev till IEA där de kräver ändring.

Månadens nyhet nr 4:

I Klamath River i Kalifornien har man tagit bort vattenkraftsdammar och detta ses som en seger för ”folket” både av SVT (som kallar delstaten för Kalofornien) och av svenska samer. Syftet var ett förbättrat fiske men tyvärr dog all fisk när dammarna togs bort. I Sverige har EU krävt att alla dammar som hindrar fiske skall tas bort, även de som funnits sedan 1600-talet. 

Månadens nyhet nr 5:

Ytterligare bevis för att många öar, inkl Tuvalu och Mauritius, ökar i yta trots havsnivåhöjningen.

Månadens nyhet nr 6:

Några tänkvärda uttalanden:

  • ”Tyskland kommer aldrig att återhämta sig från energikrisen”, säger tysk kraftproduktionschef.
  • Företagarna i Sverige skriver att marknadsekonomin inte får offras på gröna omställningens altare i debattartikel i SvD.
  • Guyanas president anklagar BBC för klimathyckleri.

Månadens nyhet nr 7:

Färre elbilar säljs nu i Europa. Kommentar om detta och det allmänna tyska industriförfallet här. Volvo och Scania som inte får sålt sina svindyra ellastbilar vill att regeringen skall gå in och göra dieseln dyrare så att elbilarna blir konkurrenskraftigare.

Månadens faktarepetition 1:

Mer och mer data stödjer det faktum att molnigheten i världen har avtagit, vilket ensamt kan förklara den måttliga temperaturstigningen de senaste 40 åren.

Månadens faktarepetition 2:

Den gamla skrönan om att ”97% av klimatforskare tror att koldioxiden orsakar en farlig temperaturuppgång” avslöjas ännu en gång.

Månadens galna nyhet 1:

Man har på svenska Energimyndigheten i ett säkerhetsklassat jobb anställt en känd medlem av Extinction Rebellion. Ganska töntigt.

Månadens galna nyhet 2:

Anti-ULEZ aktivister har i London saboterat de kameror som skall se till att bara miljöfordon kör in i staden. Man har samtidigt gjort om dem till fladdermusholkar och därmed får servicetekniker inte reparera dem pga artskyddet som fladdermöss åtnjuter. Ganska raffinerat.

Månadens galna nyhet 3:

Europadomstolen för mänskliga rättigheter har beslutat att några schweiziska pensionärers rättigheter har kränkts genom att deras regering inte uppnått sina klimatmål. Målet har drivits med hjälp av Greenpeace som finansierats av några gröna miljardärer. Den engelske domaren var den ende som röstade mot domen. I Schweiz och Storbritannien reses nu krav på att man lämnar samarbetet med domstolen, som ursprungligen skapades på Churchills initiativ efter andra världskriget. Även Storbritanniens premiärminister säger att domen är olaglig. Domen verkar vara fullständig noja. SvD har starka invändningar mot att demokratiskt fattade beslut genom denna dom kan ändras i en domstol. Fler kommentarer.

Månadens galna nyhet 4:

EU har bestämt att man inte får bränna ris från egen skog, bara ved. Riset måste gå till återvinning. Dags att lämna EU?

Månadens galna nyhet 5:

Det har konstaterats att snokar har blivit längre pga klimatförändringarna. Man må säga att klimatforskningen ägnar sig åt väsentligheter. En eloge till SVT som uppmärksammat detta vetenskapliga genombrott.

Månadens galna nyhet 6:

Other topic: Den nya hatlagen i Skottland, som kritiseras av JK Rowling och feminister för att kränka kvinnor till förmån för transpersoner och som gör det straffbart att man talar om en transperson och anger fel kön (av 9 möjliga!), har på en vecka genererat lika många anmälningar som skotska polisen redan hade totalt för alla typer av brott.

Månadens galna nyhet 7:

Inga fossildrivna bilar skall få köra i Stockholms City. MP säger att ”Stockholm blir först i världen” och ”Nu blir luften mycket renare”. Är de alldeles från vettet? På vad sätt blir luften renare? Är koldioxid smutsig? Dessutom är mängden koldioxid som folk andas ut större än bilarnas utsläpp.

Månadens galna nyhet 8:

IEA har skrivit en rapport om att framtiden för förnyelsebar el ligger i litiumbatterier. De diskuterar då inte alls hur mycket som behövs och vad det kommer att kosta och har dessutom gjort det hårresande felet att tala om lagringskapacitet i GW.

Månadens Fake news 1:

En vinklad rapport från europeiska Copernicus: 30% fler dör av värme. Köldrekord nämns inte i rapporten som också spekulerar i torka och stormar utan stöd från IPCC eller annan klimatexpertis. Det de ”glömmer” i rapporten är att normalt dör minst 10 ggr fler av kyla och rimligen minskar dessa dödsfall om de bara gitte räkna dem. De larmar också om mängder av värmerekord, detta eftersom man nu noterar för varje plats och varje dag och varje millisekund om det är ett nytt rekord eller inte. Pss får man tusentals nya rekord varje år men europeiska värmerekordet på 52 grader från 1930-talet (som tagits bort pga ”liten trovärdighet”) har ännu inte slagits i modern tid (dvs efter 1979). Amerikanska värden har INTE ökat de senaste 100 åren så man frågar sig varför Europa skulle ha blivit så mycket varmare.   

Några egna synpunkter:

Extinction Rebellion har gett sig på elbilar vid en bilmässa i USA och stoppade ett cykellopp i somras. Greta tycker inte om vindkraftverk. Vad skall klimatextremisterna hitta på härnäst för att sabotera den av dem så önskade koldioxidminskningen? Massmord för att minska befolkningstrycket på den stackars planeten?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Klimatnytt april från Claes

  1. Peter Wullf: stiger havet?…och i så fall hur mycket…globalt eller regionalt..norra eller södra halvklotet… eller bådadera?

  2. Kan inte se att Tuvalu eller Mauritius dyker upp i den text det refereras till i månadens nyhet nr 5. Och varför skulle de dyka upp, när havet stiger?

  3. Massmördandet har redan startat. Det är inte ett skott i pannan utan mer raffinerat genom att göra oss sjuka så ingen fattar hur det går till eller ser sambandet.

  4. Ja stolligheterna avlöser varandra stup i kvarten. Den där feministfascisten är ju fullkomligt livsfarlig!

  5. Tack Claes för många goda skratt. Världen är faktiskt totalt galen vsb.

  6. Med dagens och morgondagens klimatpolitik blir det problem med att försörja 8 miljarder människor. Svälten kommer att minska antalet människor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *