Antwerpendeklarationen: Ett nödrop från industrin !

Vattenfall

Vattenfalls första “hybridkraftpark”: 6 möllor, 115.000 solpane-ler och 12 containrar med batterier

Satsningen följer naturligtvis på regeringens instruktioner till den nya ledningen att möjliggöra “ett fossilfritt liv inom en generation”. Samt att Sverige skall “gå före” och visa vägen för andra länder. Då kommer lönsamhet i andra eller tredje hand.

Ett exempel på den kapitalförstöring som sker i EU med fantasi om koldioxid som motiv.

+ – + – + – +

2024-05-06, Epoch Times:

Jan Blomgren: Nödrop från Europas industri

Över tusen industriledare och tunga organisationer har undertecknat Antwerpendeklarationen. Detta är ett nödrop riktat till EU:s politiker. Europa riskerar att konkurreras ut på grund av alltför tuffa krav som inte finns i övriga världen. Deklarationen tar upp många områden, men som så ofta finns energiförsörjning i centrum.

Läs hela artikeln ! Klicka på den röda rubriken !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Antwerpendeklarationen: Ett nödrop från industrin !

  1. Avindustrialiseringen av EU pågår med full fart och företagen flyttar till Asien och Nordamerika där det finns billigare energi. Den här “gröna” omställningen är ett ekonomiskt fiasko driven av korrupta politiker i EU och agendan bakom verkar vara att USA och Kanada gärna vill ta med högutbildade vita från EU i industriflytten för att minska konsekvenserna av invällandet av migranter från Syd och Mellanamerika som utarmar ekonomin i Nordamerika.

  2. Vilken klimatforskning skulle hävda att nuvarande välfärd inte är hållbar? Ingen seriös klimatforskning, i alla fall! Kanske ingen alls?
    I Tyskland minskar nu industriproduktionen sakta, till stora delar på grund av den vansinniga energipolitiken. EU satsar på att det ska bli så i alla medlemsländer.

  3. @Petter Wulff
    Är du beredd att minska din egna välfärd? Inget kött, kanske insekter istället. El bara när sol & vind producerar. Grönsaker enbart när det inhemskt producerade är moget och inget resten av året. Listan kan göras ännu längre, men jag antar att du förstår vad du vill ska ske, bara för en CO2-atoms ökning bland luftens en miljon andra atomer påstås vara en katastrof för något som kallas klimat.

    Påminner också igen.
    Du verkar ha svårt att komma med ett svar på ditt påstående som jag ville ha källhänvisning till.
    “Det är helt uppåt väggarna i förhållande till vad IPCCs WG2 redovisar.”
    Vilken/a sida/or återfinns detta? Jag förväntar mig ett svar!

  4. Om den så kallade välfärden går åt skogen i Sverige är det inte mig emot. Det pyramidspelet kan gärna få sluta. Däremot lär vi inte ha någonting när välståndet går åt skogen.

  5. Petter hoppas att du är en av de som står i första ledet för få sänkt levnadsstandard och att precis bakom dig står Greta beredd tillsammans med nationalekonomen.
    Redan Malthus sa att jorden inte kund härbärgera mänskligheten på 1800-talet men då var det maten som inte skulle räcka nu är det samma teorier men nu är det att vi har det för bra.
    Fråga vilka ungdomar som helst som inte heter Greta om de är beredda att avstå sitt bekväma liv så tror jag inte att du hittar många, och inte ens i grupperna runt Greta lär du hitta unga människor som vill avstå resor, bil, telefon och internet. Och varför skulle de?

  6. Rolf H C: Nationalekonomen pekar, liksom Greta, på klimatforskningen, som i sin tur pekar på att nuvarande välfärd inte är hållbar.

    Någon sakinvändning mot detta?

  7. Sverige leder lämmeltåget mot stupet av sabotaget mot vår välfärd och har anställt en nationalekonom, som inte begriper ett dugg om klimat – mer än han inhämtat av Greta – att vara guide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *