Bundesrechnungshof står över federala regeringen !

Bundesrechnungshof är den högsta tyska myndigheten

En omtänksam medlem, vars namn jag råkat radera både ur datorn och minnet, tipsade mig om den tyska revisionens ställning som översta myndighet i Tyskland.

Den svenska motsvarigheten, Riksrevisionen, är underställd regeringen. Det gör stor skillnad på revisionens möjligheter att yttra sig. De tyska formuleringarna torde vara otänkbara av den svenska Riksrevisionen. Trots att de faktiskt är lika motiverade.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Bundesrechnungshof står över federala regeringen !

  1. Riksrevisionen är numera samma korrupta skit som riksdagen och gör som de blir tillsagda från Bryssel och Washington! Det är korkat att tro att Riksrevisionen skulle vara en fristående myndighet i det numera genomkorrupta Sverige.

  2. Riksrevisionen är numera fristående från regeringen och sorterar direkt under riksdagen.

  3. Formellt är det kanske så men vi vet också att den tyska domstol som hanterar konstitutionella frågor (minns ej namnet) fick på politiska grunder acceptera att brott lönar sig under C-19 då “krafter” fick domstolen att “ändra sig” betr av kvalificerade bedömare klara frågeställningar ifråga om inskränkningar av t.ex medborgarrätten.

    Det har länge pågått ett “överstatligt” tryck mot enskilda länders suveränitet. Kom ihåg att makt skapas och stärks genom påverkan mot de människor vars huvuduppgift är att borga för rättssäkerheten. Vi ser t.ex hur det länge pågått en korrumperade “lawfare” i USA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *