Årsmedeltemperaturens variationer på västra Grönland
En artikel fra GEUS, de Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, fortæller at, Nordatlantens puls har påvirket klimaudviklingen siden istiden. Det ser jeg som forklaringen, når klimaet i Grønland bølger med en cyklus på 60-70 år. Siden 2010 er det blevet koldere i Grønland. Kilde: DMI. Det burde ifølge GEUS fortsætte i endnu 20 år.
Mange klimastudier anvender kun data fra satellitter, som ikke opfanger, at klimaet i Grønland bølger med en cyklus på 60-70 år.
DR udsender et klimastudie, som har brugt både satellitdata og klimamodeller fra IPCC til at skabe en alarmistisk historie.
Aviser og TV fortæller igen og igen den samme skrækhistorie: Indlandsisen i Grønland smelter, vandstanden i havene stiger, store kystbyer og landområder oversvømmes. Skrækhistorierne fortælles med stor overbevisning, selvom det videnskabelige grundlag er stærkt tvivlsomt.
IPCC’s klimamodeller for Arktis udviser stor følsomhed overfor luftens indhold af CO2, som forventes at stige i fremtiden. Uden klimamodeller ingen skrækhistorier. Hvis en klimamodel ikke kan forklare nutidens klima, så kan en klimamodel ikke forklare fremtidens klima og her dumper klimamodellerne fra IPCC. Det dokumenterer jeg med udgangspunkt i DMI’s beregning af årsmiddeltemperatur i Grønland 1870-2019, se figur ovenfor.
I klimalitteraturen er det velbeskrevet, at vejrsystemerne i Nordatlanten har stor indflydelse på klimaet i Grønland.
I det følgende anvender jeg udtrykket negativ korrelation, hvis stigende indhold af CO2 i atmosfæren fører til faldende årsmiddeltemperatur i Grønland. Tilsvarende bruger jeg udtrykket positiv korrelation, hvis både CO2 og temperatur stiger.
- Fra 1930-1992: negativ korrelation
- Fra 1992-2010: positiv korrelation
- Fra 2010-2019: negativ korrelation
Fra 1930-2019 er der overvejende negativ korrelation, hvorfor klimamodellerne fra IPCC ikke kan anvendes til at forudsige klimaudviklingen i Grønland.
Jørgen Keinicke
+ – + – + – +
Kallare även på Antarktis
Lasse tipsar om att något liknande händer på Antarktis. NASA konstaterar det råder en kylande trend vid sin markstation på östra Antarktis.
+ – + – + – +
by
Ja, man får verkligen se positivt på att temperaturen ökat sedan slutet på 1800-talet.
Det var då som den Lilla Istiden på allvar slutade. Hu så hemskt om det varit lika kallt fram till nutid. Vi går nu en ny liten istid tillmötes oberoende av hur IPCC:s “klimatmodell” ser ut.
En förenklad analys, som bortser från att temperaturen har stigit även på Grönland sedan 1800-talets slut.