Media klimatskräms igen o igen med idel gamla lögner

Lomborg

Orsakerna till dödsfall orsakade av luftföroreningar

Ett paradexempel på konsten att ljuga med sanningar. Något som media excellerar i, ofta framförda av oskyldiga skribenter, som vilseförts av medias ständiga förljugenhet.

Helsingborgs Dagblad visar sin konstfärdighet genom att idag ge plats åt en insändare med inte mindre än c:a 5.000 tecken. Den är skriven av Jens Westerlund, (JW) som blivit fullständigt vilseledd av HD:s systematiskt falska rapportering om klimatet. Mina många manus med korrigerande fakta har ständigt refuserats. Jag tar upp detta nu, därför att det är typiskt för de flesta media i landet, särskilt riksmedia med spridning i hela landet.

HD kallar sig “oberoende liberal”, men rena vänsterperspektiv får ofta plats. På Insändar-sidan vädras rent kommunistiska synpunkter av nya och gamla röster till vänster. Kanske har den långa insändaren fått plats tack vare följande programförklaring:

Förhoppningsvis har vi insett att vi behöver en statlig verksamhet som är stark, tydlig och har goda ekonomiska förutsättningar.

I åratal har JW blivit lurad av HD och kritiserar därför andra som visat :

. . .ovilja att lyssna på . . . evidensbaserad information.

Alltså den ovilja HD visat att ta in enkla fakta och logiska resonemang, som visar dels hur “evidens” helt saknas för klimatkrisen och dels hur grovt felaktiga eller spekulativa, grundlösa uppgifter presenterats som fakta, evidens, av etablissemangets “klimatforskare”. Dessa lögner torgförs t.o.m. av innehavaren av världens mest prestigefyllda ämbete: Generalsekreteraren för FN, António Guterres. Inför det stora mötet COP 25 i Madrid 2019 radade han upp idel falska eller grovt vilseledande påståenden. Ingen i den stora församlingen som lyssnade, 20.000 delegater om jag minns rätt, protesterade. Via HD är JW ett av offren för denna vilseledning. Han skriver:

Vi vet redan att luftföroreningar från fossila bränslen globalt . . kan kopplas till miljoner dödsfall årligen.

Hur 7 miljoner blev 465.000

Se figuren ovan: Guterres gör en illvillig sammanblandning av begrepp. Här i “Västerlandet” används siffran som argument för “förnybar energi”, d.v.s. emot “fossil energi” för produktion av el, kolkraftverk. Men statistiken visar något helt annat.

Det viktiga är skillnaden mellan eldning i primitiva eldstäder inomhus utan ventilation och eldning i industriella processer som kraftgenerering och transporter. Föroreningar från eldning inomhus står för 67 % av dödsfallen. Och då är bränslena vanligen inte fossila utan “biologiska”, torkad koskit och ved, som förbränns under mycket primitiva förhållanden med ofullständig förbränning utan avgasrening.

Föroreningarna är en följd av fattigdom

Det är en fattigdom som skulle avhjälpas av tillgång på el. Och då är investeringar i kolkraftverk oftast mest ekonomiska. Notera att moderna sådana förses med ytterligt effektiv avgasrening, så att dagens siffror på föroreningar inte gäller för nya anläggningar.

+ – + – + – +

Alarmisternas politik bevarar fattigdomen

Och det är det största miljöproblemet. Det erkänner de flesta.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Media klimatskräms igen o igen med idel gamla lögner

  1. Du har blivit lika lurad av de media du nyttjar, vilket du demonstrerar igen och igen.

  2. I åratal sägs JW ha blivit lurad av HD. Vad är det för spioneri som bedrivits?

  3. Föroreningar är inte nyttiga.
    Den som övergår från koleldad matlagning till el från koleldade kraftverk har gjort en för hälsan avgörande resa.
    London och Los Angeles drabbades förr av smog.
    Clean air act har begränsat utsläppen till luft av alla föroreningar.
    En övergång från solar dimming till solar brighetening sker och påverkar temperaturen.

    Men CO2 är svårare att bli av med utan att strypa ekonomin och patientens försörjning.

  4. SvD har hittat ett ”värmerekord” i Kalmar den 25 februari i år och presentera därför en lösning för klimatet, slemsvampen.

    SMHI har en nyktrar syn på väderfenomenet. ”Februari 2021 var en månad som bjöd på stora temperaturkontraster. Efter en långvarig kyla, där det i delar av Götaland var den kallaste februari sedan 2010, vände det snabbt och under månaden sista vecka blev det på många håll i Götaland och Svealand rekordvarmt med många stationsrekord och ett nytt nationellt februarirekord med 17,0° i Kalmar den 25.”

    Man borde skicka alla Sveriges journalister på en kurs där man lär sig skillnaden mellan väder och klimat.

Comments are closed.