Det krävs fyra Mann för att använda ett Ouija-bräde
(Hur “Forskare” finner ut att CO₂ orsakade gårdagens dåliga väder.)
Claes Lindskog följer upp månadens nyheter:
Månadens mest galna nyhet 1:
Bidens nya miljökonsulent tror att bara man vill och är litet klurig, så kan man utan kostnad få en grön framtid. I verkligheten finns naturlagar och ekonomiska realiteter som de gröna aldrig hört talas om och som kullkastar alla dessa planer.
Månadens mest galna nyhet 2:
Skellefteå flygplats skall satsa på elflygplan. Att detta kräver stora genombrott i materialkemi och batteriteknik har de ingen aning om. I Växjö satsar man på koloxidin-fångning. En komplicerad och dyr process används för att samla på sig koldioxiden. Sedan pumpar man ned den i Nordsjön, där den snart stiger upp i atmosfären igen. Kommunal uppfinningsrikedom i sin prydno.
Månadens nyhet 1:
Globala temperaturen i mars 2021 var 0,21 grader lägre än i februari 2021 och alltså 0,6 grader lägre än förra maximumet (som föranleddes av en relativt svag El Nino). Den skarpa nedgången fortsätter alltså även denna månad och beror främst på att La Nina nu pro-gramenligt har sin största inverkan på den globala temperaturen. Vi får fortfarande avvakta innan man ser en mer långvarig trend.
Månadens nyhet 2:
Diktaturen står i farstun: Några aktivister i Portugal har väckt åtal mot ett antal länder i Europa för att de inte följer Parisöverenskommelsen och därmed “hotar deras mänskliga rättigheter”. En svensk mähäprofessor håller med. Det “lustiga” i detta åtal är att alla länder säger att man måste göra mera “för klimatet” och så får de en stämning på halsen, för att de inte gör “tillräckligt”.
Månadens nyhet 3:
2016 sade Terry Hughes från James Cook University att hans mätningar visade att 65 % av ett välkänt korallrev var blekt av värmen. Det är bara det att han mätte från ett flygplan på 150 m höjd. När Jennifer Marohasy nyligen besökte revet är det fullt av liv, som över huvud taget inte går att se eller mäta från 150 m höjd. James Cook är samma universitet som stämts i Australiens högsta domstol, för att ha avskedat professor Peter Ridd, för att han sagt att korallreven inte håller på att dö (och därmed riskerade universitetets och Terry Hughes statliga pengar för korallstudier).
Månadens nyhet 4:
En intressant undersökning i Storbritannien visar att de allra flesta har helt fel upp-fattning om de flesta fakta kopplade till klimatförändringar. Så t ex. är det 42 % som tror att dödsfall pga väder de senaste 100 åren har ökat med mer än 25 % och 12 % att de ökat med mer än 95 %, när de i själva verket minskat med 95 % (till 1/20) (vilket bara 9 % visste).
Månadens Fake News 1:
Enligt SVT kan man spara 35 miljoner ton koldioxid per år i Sverige med kolfri hybrit. Hur de får ihop det, när enligt officiell statistik stål- och järnproduktionen idag står för totalt ca 6 miljoner ton koldioxid, förstår man inte.
Månadens citat:
The Guardian säger (gissning helt tagen ur luften eftersom ingen vet storleken) att människans klimatpåverkan motsvarar 1 atombomb/sek. Roy Spencers genmäle (han som varje månad utvärderar UAH-satelliterna): “Solens klimatpåverkan motsvarar 300 atombomber/sek”.
Månadens personliga kommentar:
Dagens bästa batterier kostar ca 300 000 kr och laddningen kostar ca 300kr (om man har subventionerad laddstolpe, annars får man som privatkund lägga till kanske 75000kr/år). Ett fat olja med samma energiinnehåll kostar 600 kr.
SLUTSATSER
Lita inte på vad alarmister, barn i affekt, massmedia, agronomer och psykologer utan klimatkunskaper och drivna av egennytta, kläcker ur sig. Det är viktigt att själv skaffa sig en uppfattning om fakta. Mätningar är fakta!
Klimathotet är en myt!
+ – + – + – +
by
Av människans utsläpp av koldioxid står Sverige för lite drygt 1‰ (promille). Och med tanke på att de Svenska utsläppen till 75-80% tas upp av skogen är våra utsläpp så små att de knappt är mätbara. Utöver det är de antropogena utsläppen endast 4-5% av de totala utsläppen där naturen självt står för 95-96%.
Så de antropogena utsläppen i allmänhet och de svenska i synnerhet har ingen som helst betydelse OM nu CO2 halten skulle påverka klimatet som påstås. Vilket motsägs av de naturlagar som omgärdar fysiken.
CO2 haltens växthuseffekt är som störst i intervallet upp till 30 ppm, därefter avtar effekten och nu vid 417 ppm är effekten i stort sett mättad. Den växthuseffekten ökar INTE ens om en fördubbling sker. Den optimala nivån ligger runt 1500 ppm då de flesta matväxter har sin maximala avkastning runt 1000 ppm. Växtligheten skulle i så fall bli frodigare och tåligare mot torka. Mer växtlighet ger även en kylande effekt och avdunstningen ger mer fukt till luften som ökar nederbörden.
Så sammantaget ger en ökande CO2 halt färre öknar och torrområden som kommer att kunna användas till odling, fler skogar vilket gynnar den biologiska mångfalden. Ökande matproduktion, vilket vi redan sett de senaste 30 åren med ökande skördar varje år, som delvis kan tillskrivas högre CO2 halt i atmosfären.
Idéerna om att fånga in CO2 från atmosfären och pumpa ner det i sinade olje och gaskällor, eller att på konstgjord väg reflektera bort solinstrålning är kontraproduktiva.
Paul.
6 Mton för stålindustrin. 19 Mton för all industri i Sverige.
Paul
Din siffra på 19 Mton (som numera är 17 Mton) avser all svensk industri. Järn och stål, som nästan helt är SSAB, står för ca 6 Mton av detta.
Vart får du siffran 6 ton från? När jag googlar hittar jag 19 ton
https://www.dt.se/artikel/ssab-varsta-klimatboven-i-sverige