Diktaturen står i farstun !

SVT

Figur 1. I TV2 Agenda den 21/3 behandlades Europadomstolens process om att “stoppa klimatförändringarna”

Inslaget börjar 22 minuter in i programmet. Det behandlar sex portugisiska ungdomars stämning mot 33 länder inklusive Sverige inför Europadomstolen för Mänskliga Rättigheter i Strasbourg.

Juridiken skall betvinga politiken

Ungdomarna förklarar att det bör vara en mänsklig rättighet att ha en framtid. De anklagar staterna för att de inte gör tillräckligt för att “stoppa klimatförändringarna”.

Som sig bör ger SVT sedan ordet till en svensk expert, en professor i miljörätt, för att förklara om “klimatet” kan anses vara en “Mänsklig Rättighet”.

SVT

Figur 2. Professor Jonas Ebbesson intygar att frågan om klimatet “hör samman” med Mänskliga Rättigheter

Ebbesson förklarar att domstolen kommer att göra en strikt juridisk granskning: Hur vidtagna åtgärder överensstämmer med de åtaganden som gjorts i “Parisavtalet” och i nationell lagstiftning, där vi Sverige ju har en “klimatlag”. Till domstolen sänder varje land sin juridiska expertis. Beträffande utgången av målet förklarade han att han känner domarna i Strasbourg och bland dem finns ingen “klimat-tvivlare”.

Storslam för juristskrået

Kan detta bli annat än “det största målet någonsin” ? Klimatpolitiken gäller en total omställning av samhället och dess ekonomi. Den kopplas till samtidens viktigaste juridiska fråga “Mänskliga Rättigheter”.

Målet blir så viktigt att nationen givetvis inte kan spara på några ansträngningar att försva-ra sig i Strasbourg. Jag ser framför mig hur jurister på flera institutioner kommer att begära förstärkningar och hur dessa innebär ett regn av anslag och arvoden runt om i landet.

Försvaret på fel sida i målet

Vilka är då de som skall försvara Sverige ? Ja landets alla offentliga institutioner ägnar sig ständigt åt att “rädda klimatet”. Vår regering VILL ha ett utslag som TVINGAR på oss ännu mer krävande försakelser, oftast med verklighetsfrämmande löften om goda resultat. Den vill ha stöd för helgalna projekt som Hybrit samt groteska subventioner till solpaneler och elbilar.

Den djupt intrikata juridiken kommer att flyga högt över den tråkiga verkligheten, som säger att det finns ingen “klimatkris” och “Människan” KAN INTE göra något åt klimatet.

Domstolsutslag för “rätt politik”, vägen till diktatur

När domstolar avgör vad som är rätt politik, förlorar Riksdagen och väljarna makten över politiken. Det blir inledningen till regelrätt diktatur !

Nu står diktaturen alltså redan i vår farstu. På vår sida av dörren har vi en aktiv samling inom politiken, institutionerna och media som vill öppna den. De är så förtjusta att de inte ser bockfoten, svansen och hornen.

De som skulle kunna hålla emot har satt sig på pottan så hårt att de inte kan resa sig. Åtminstone inte snabbt nog. Även de predikar dagligen om koldioxidens farlighet, den stora bluffen. De skitar ner sig vare sig de reser sig eller sitter kvar.

Systematisk kampanj sedan 2015

Diktaturer har alltid föst barn framför sig. Tyskland hade “Hitler-Jugend”, Stalin hade “Röda Pionjärer” och Mao hade “Rödgardister”. Man frågar sig om de sex ungdomarna tagit egna initiativ, eller om de lockats att bli föredömen av välorganiserade aktivister på samma sätt som okunniga Greta utnyttjas.

Detta är bara fortsättningen på en systematisk kampanj enligt en post redan 2015.

En tragisk fars

En okunnig men ärelysten generation har tagit kommandot inom media och politik med fantasier om att “påverka” väljarna för att “rädda världen”. Alla våra miljöministrar från Lena Ek till Isabella Lövin har kunnat inhösta stor beundran på sina många resor runt världen.

Klimatet har börjat bli kallare sedan 5 år. Det står snart så tydligt att det inte går att dölja ens med “Fake News”.

Bluffen slutar som en pinsam fars. Frågan är bara NÄR. Det är du och jag som betalar föreställningen.

Sture Åström

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

14 thoughts on “Diktaturen står i farstun !

  1. Klimatet har förändrats genom hela historien. Under yngre stenåldern växte det ädellövträdsskogar i Norrland, vildvin i Mälardalen (de bitar som inte var under vatten.) Mäniskans koldioxidutsläpp? Temperaturen var uppenbarligen högre än den är nu. För övrigt så ger en ökad koldioxidhalt bättre förutsättning för växter att leva. Basen för allt annat liv (utom vissa bakterier).

  2. Det är den globalistiska nomenklaturan som bestämt sig för att sälja produkten “klimatnödläge” i västvärlden. Till sin hjälp har man extremt mycket kapital och troligen världens mest omfattande kontaktnät med tentakler som når långt in inom universitetsvärlden, mediebranschen, politikvärlden, kyrkliga samfund och inte minst ett otal internationella organisationer. Dessutom försöker de med alla medel att indoktrinera idealistiska ungdomar och få dem att tro att de kämpar för en god och rättvis sak, men ingenting kan vara mer felaktig. Det enda som uppnås är att denna nomenklatura stärker sin redan alltför stora makt och inflytande, medan gemene man bara blir fattigare och grundlurad.
    Ovannämnda nomenklatura har nått sin position genom lögner, förtal och en total hänsynslöshet De tror att allt och alla kan köpas och saknar all sanningslidelse. De har uttalat att det är vad folk tror som är viktigt och inte vad som är sant. Vetenskapssamhället har länge varit den bastion som kunnat stå emot lögnerna, men där sviktar det betänkligt nu. Forskningsanslag och den egna försörjningen har fått många att svika den vetenskapliga hederligheten och stämma in i klimatalarmisternas litania. Det är det postmodernistiska och vetenskapsfientliga lägret som fått makten. Förräderiet mot sanning och demokrati har nu blivit så stort att jag finner beteckningen “förrädartiden” relevant för vår tid.

  3. Magnus,

    Man ser ofta påståendet att jorden värmts en grad sen 1800-talets mitt.

    Jag har alltid undrat varifrån den uppgiften kommer. Temperaturmätningar på 1800-talet var ganska sparsamma, och dessutom inte särskilt globala.

    Jag tror att siffran kommer ifrån “baklängesräkning”. Enligt klimatmodellerna så kan de ju “räkna ut” temperaturhöjningen.
    De har bestämt att jordens koldioxidhalt var ca 300 ppm i mitten av 1800-talet Sen “räknar man ut” att det borde ha varit ca 1 grad kallare då.

    Jag brukar slå ett slag för Magnus Vesterbro´s bok Svälten. Sommaren 1868 var extremt varm och torr (ungefär som 2018), vilket orsakade missväxt i södra Sverige. Det är ett exempel på att det inte var så kallt på 1800-talet.
    Inget bevis men ett exempel.

    Vem vet egentligen vad jordens temperatur var på 1800-talet? Jag tror att ingen vet.

  4. Jag hoppas … hoppas … att att jag skall få vara kvar bland de levande när hela det här spexet brakar ihop. Skadeglädje är ju inte fint att visa, men då tror jag att jag får problem med att vara fin.

    Hans-Henrik

  5. Peter Wulf 15:28
    Det är inte alarmerande. Bara en grad sen 1880 alltså. Det förvånande är att det är så pass stabilt, att det inte skiljer mer i temperatur. Man ser på kurvan att det går upp och det går ner. 1910 vände en snabb nedgång uppåt och det kommer vända nu också.

  6. Dagens SVD debatt visar att diktaturen vill använda klimatet som entrébiljett.
    Daniel Suhonen förespråkar höjd skatt och ökad beskattning av rika för att öka gröna investeringar, idag i klimatets namn.
    Igår fanns det en annan ursäkt för samma politik.
    I hans kretsar finns det ett uttryck att katter som fångar möss är lika välkomna om de är svarta eller ljusa bara de fångar mössen. Kanske får han lägga till att de kan även vara gröna!

  7. Det har ju aldrig inträffat att någon framstående alarmist har erkänt att de haft fel.

    Tror inte att det någonsin kommer att inträffa. Även om det blir kallare så kommer det bero på “climate change”.

    Den stora utmaningen blir om politikerna klarar att backa.

  8. Petter Wulff
    Det är bara i klimatmodellernas lilla värld det har blivit varmare . Har Du missat alla köldrekord som det skrivits om här på Klimatsans ? Varför tror Du havsnivån i Östersjön sjunker ?
    Om Du är lite bevandrad i tyska språket , kan Du alltid gå in på Kalte sonne , som är fylld med rådata .

  9. Det borde vara en mänsklig rättighet att slippa få sin framtid förstörd av vansinnigt dyra men helt meningslösa klimatåtgärder!
    Vad gäller de stora skogsbränderna i Portugal häromåret, så bidrog planteringarna av eldfängda eukalyptusträd definitivt till omfattningen. Men som vanligt ignorerar ansvariga vad de själva har ställt till med och skyller i stället på klimatförändringar. Det ser vi också när det gäller misskötsel av skogar i västra USA och i Australien.

  10. Petter Wulff, redan för några år sedan upplevde vi på Teneriffa att molnigheten tilltog och att det blev kallare.
    Jag hämtade data från AEMET vilket bekräftade våra sinnesintryck.
    https://www.dropbox.com/s/ckbv6rtb8qg7j2o/SUNSPOTS.jpg?dl=0
    Det finns inga bevis, varken för att CO2 eller solfläckarna, skulle vara den faktor som styr klimatet.
    Jag tror emellertid mer på solfläckar än koldioxid. Att det är kallt idag på Teneriffa beror på de täta molnen som skymmer solen.

  11. Ja, lugnast vänta tills det eventuellt börjar bli kallare.
    Det mer akuta problemet är att det fortsätter bli varmare. Trots din kommentar, Sture, tycks det även gälla de senaste fem åren (https://climate.nasa.gov/).

  12. Tyvärr får vi kanske vänta tills det verkligen börjar kännas kallare på många håll och grödor och skördar minskar och havisar växer vintertid. Då först blir kanske anpassning till kallare klimat en valfråga.

  13. Jag tycker ungarna istället borde ägna sig åt att räkna solfläckar.
    NASA skriver: “Om solcykel 25 uppfyller panelens förutsägelser bör den vara svagare än genomsnittet. Cykel 25 förväntas också avsluta en längre trend under de senaste fyra decennierna, där magnetfältet vid solens poler gradvis försvagades. Som ett resultat har solcyklerna också varit stadigt svagare. Om solcykel 25 ser ett slut på detta avtagande skulle det dämpa spekulationer om att solen kan komma in i ett stort solminimum, en decennier till århundraden lång sträcka av liten solaktivitet. Det sista minimumet – känt som Maunders minimum – inträffade mitt i det som kallas den lilla istiden från 1200- till 1800-talet, vilket orsakade felaktiga övertygelser om att ett annat stort minimum skulle kunna leda till global kylning.
    Solcykel 24 var en svag cykel och toppade med 114 solfläckar (genomsnittet är 179).”
    Antalet solfläckar är idag 2 st.

Comments are closed.