Vitamin D motar Covid 19 !

Borsche

Andelen dödsfall bland 780 inlagda patienter i relation till deras koncentration av vitamin D i blodet

Undersökningen har gjorts på grupper om 20 personer. Genomsittliga åldern inom dessa har varit 60 år.

Det är tillräckligt jobbigt att försöka hålla sig à jour med vad som händer beträffande klimatet, så jag har avhållit mig från bloggposter om Coronan. Men Måns och Pia tipsade om ovanstående graph, som jag fann mycket angelägen och förhoppningsvis intressant även för besökare på bloggen. Dock har jag inte grävt fram uppgifter om vad koncentrationen ng/ml betyder i praktiken. Jag hoppas att någon alert kommentator skall reda ut begreppet:

  • Hur får jag reda på koncentrationen i mitt blod ?
  • Hur många piller skall jag ta varje dag för att vara säker på att få högre koncentration än 31 ng/ml ?

Kan någon kommentera med svar ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Vitamin D motar Covid 19 !

  1. Jag tar 4g vitamin C + 10000 IU (250 Mcg) vitamin D3 varje dag detta är många ggr bättre än vaxx och absolut inga biverkningar. 🙂

  2. Petter Wulff 2021/03/22 at 15:41
    “Håller med dig, Peter, om att vi bör vara försiktiga med slutsatser.” säger Petter W som drog slutsatsen om klimathotet omedelbart och sitter fast i sin klimathotstro.

  3. Detta virus är värre, och många blir långtidssjuka. D-vitamin är inte dyrt, en årsdos kostar runt 200 kr. D-vitamin pissas inte ut, lagras i fett och lever, därför ska man inte överdosera.

  4. @Petter Wulff.
    Du har aldrig haft eller varit speciellt rätt i klimatfrågan. Och kommer med all sannolikhet aldrig att bli eller vara det heller, för den delen…

  5. Men är det inte så att en normal, i övrigt frisk människa, förmodligen inte behöver frukta detta coronavirus mer än något tidigare virus? Varför denna hysteri? Har ni proppat i er (dyra) vitaminer (varav det mesta p*ssas ut) även tidigare för att skydda er mot säsongsinfluensa?

  6. Förutom D-vitamin behövs även extra tillskott av C-vitamin och zink. Denna kombination minskar risken för komplikationer om/när man ändå insjuknar i Covid19. Det finns ett flertal forskarrapporter som visar just det. Och det är forskare och forskningsinstitut som inte har kopplingar till läkemedelsindustrin.

    Jag är själv drabbad av denna sjukdom och varit svårt ansatt av feber och muskelvärk i tre veckor. Om jag inte taget ovan beskrivna vitaminerna och mineralerna hade även jag med största sannolikhet fått erfara andningsproblem, sjukhusvård och kanske döden.

    Dessa rapporter finns att finna i olika medicinska facktidskrifter.

    Beträffande klimatet finns en ny filmsnutt som beskriver arbetet med temperaturmätningar i Grönlandsisen och på andra platser. Den ger vid handen att våra temperaturmätningar började runt 1850 när det var som kallast under de 11000 åren sedan senaste istidens slut. Så den lilla återhämtning vi fått på 170 år ska vi vara tacksamma för oavsett om vi bidragit eller inte.

  7. Peter 2021/03/22 at 13:30
    Läkare får inte ordinera vitaminer / hälsokost, dom blir då av med sin läkarexamen.

  8. Håller med dig, Peter, om att vi bör vara försiktiga med slutsatser.
    Det är inte en granskad och godkänd studie (“Data are subject to changes”). Den har vidare bara utnyttjat resultat från pandemins tidigaste fas (daterad 26/4 2020).

    Det är svårt nog att komma rätt i klimatfrågan.

  9. Det förefaller ologiskt att vid 25 så dör 90% och vid 35 så klarar sig 100%.
    Vidare så är det inte grupper om 20 personer, det är 20 grupper och 780 personer.
    Man säger inget om fördelningen hos de 780 personerna var det gäller åldrar och koncentrationer av D vitamin
    Om det vore så enkelt att D vitamin koncentration i blodet har en sådan här stark effekt så skulle ingen missa att ge befolkningen gratis D vitamin, det vore kriminellt.

  10. Jag brukar lyssna påJohn Champell i England.
    Han förespråkar D vitaminer.
    Koppling mellan mörk hud och d vitaminbrist är tydlig.
    Själv tar jag dagligen 20 ug tablett.

  11. Hej, gå in och lyssna på Lars Bern under adress:

    Lars Bern – anthropocene.live

    Lars Bern Utbildning: Chalmers Tekniska Högskola i teknisk fysik, disputerat i kemisk reaktionsteknik på en avhandling om matematisk modellering av hydrering av vegetabiliska oljor. Yrkeserfarenhet: Volvo utveckling av teknik rörande alternativa drivmedel, VD Svensk Metanolutveckling, VD AB ÅF och Svenska Miljöforskningsinstitutet IVL.

    …..han ger svar på din fråga. Hälsn Bruno

  12. Normalområdet i Danmark är 50-200, högre än i Sverige. Och du ska ligga på minst 77,5 för att motsvara 31 ng/ml.

  13. I Sverige (och Danmark) mäter man koncentrationen i nmol/L . Omräkningsfaktorn från ng/ml =2,5. Du bör ha minst 75 nmol/L, olika vem du lyssnar på, och var du läser. Läkare är oftast dem som är mest negativa, utom några, googla på Humble. Brist är under 50. Du kan ta provet på din VC, eller privat. Ligger du lågt ska du ta fettlöslig D-vitamin, löst i olja eller oljekapslar, inte vita piller. https://www.vitamaniathemovie.com/vitamin-d-levels/

Comments are closed.