Ingvar Åkesson för statistik från sin egen väderstation
De absoluta värdena gäller förstås bara för Klippan, men trenden, eller snarare avsaknaden av en trend, torde gälla större delen av Götaland.
+ – + – + – +
byDe absoluta värdena gäller förstås bara för Klippan, men trenden, eller snarare avsaknaden av en trend, torde gälla större delen av Götaland.
+ – + – + – +
byComments are closed.
enough
Instämmer i dina tankar.
Symptomatiskt att “det enkla svaret på komplicerade problem” gärna “forskas bort” av de som säger sig äga problemet (IPCC t.ex).
Termometer/temperatur-statistiken och UHI i kombination med “massage” av statistik (hockeystick etc) om inte hela sanningen så ivf en given faktor man tycks lämna utanför. Statistik, förbannad statistik…….
Lasse
Låt oss inte heller glömma bort hur många storstäder (med UHI) som renats från sin smog från bilars förbränningsmotorer de senaste 30 åren.
Björn
Ambitiöst projekt!
För mig räcker det med hypotesen att SO2 från vulkaner kyler via molnighet baserad på aerosoler. Vedertaget av alla!
Då borde uteblivna aerosoler från SO2 renade skorstenar värma via färre moln.
95% minskning av SO2 från skorstenar.
Men kanske är Aerosolernas inverkan triggad av magnetismen från solen.
Lycka till!
Enligt WSJ hade ett par ångerfulla datorsimulerare insett just det:
Moln är avgörande för att reglera jordens energibalans. Får man inte rätt på dem blir allt fel.
Det gamla sättet att räkna är helt fel.
# Thorleif
Precis, det borde inte vara så svårt att börja studera moln-%, data borde finnas i satelitdatahistoria. Eftersom moln är både en kraftig fångare av solstrålar och en dito bevarare av utstrålningsvärme, borde mer kraft läggas på att förstå den mekanismen bättre, dess koppling till klimat.
De kallare 1950-70-talen skulle mycket väl kunna förklaras med ökad och “smutsig” förbränning, och på samma sätt de successivt “renare” 1980-2010-talen som varmare pga. mindre mängd kärnbildare för moln. Om man kunde rensa för nergången från 50-talet, skulle kanske en mycket svag naturlig uppgång i temperatur kunna ses under en 70-80 årsperiod, eller varför inte en nästan konstant temperatur från 1940-talet?
Tanken väcker frågan om vi människor påverkar, och isf. på vilket sätt, oavsett är ju CO2 spåret ett riktigt stickspår, som med sina 10000-delar knappast gör någon skillnad. De måste styras av i första hand havens gas/vätske-balans, och i sin tur av havens strömmar som ger olika yttemperaturer.
“Det är bråttom nu, världen brinner, sjunger Guterres, Rockström och Greta m.fl. i kör”
Jaaa, de kommer onekligen fram i msm, de är helt absorberade av sina hjärnspöken respektive uppdrag, vad kan få dem att stanna upp och observera verkligheten? Inte mycket, skulle jag tro, de kommer att driva sina domedagsteser oavsett vad som sker i verkligheten.
Lasse
Jag har börjat samla data från en solpanel och undersöker kopplingen till antalet molniga dagar under en månad.
Tanken är att ta reda på huruvida molnigheten är något tillfälligt och om den har med Solens magnetism att göra.
https://www.dropbox.com/s/sb9wq987mkye3fv/Sol%3AMoln.png?dl=0
Ibland men alltför sällan dyker diskussionen om miljöförbättringar av luften upp. Jag tänker på att en del förorenings-ämnen minskat som i sin tur minskar aerosol-förekomsten dvs kondensensations-“kärnor” och därmed molnens utbredning. Vet inte om dessa teorier är relevanta längre.
Kopplingen mellan molnighet och temperatur är intressant.
Här i norr kan molnen betyda att kylan inte blir lika intensiv under vinterperioden men under sommaren så är det tvärt om, färre moln varmare väder.
Vi har tydligt fått färre moln i Sverige sen 1983 .
0,5 % om året i 40 år ger 20% mer soltid!
0.3% strålningsökning under 40 år ger 12% mer strålning.
Medeltemperaturen på Teneriffa har varit ganska stabil. Mitt intresse för klimat inledes 2016 då vi observerade tilltagande molnighet. Medeltemperaturen har sedan 2016 sjunkit ca 1.1 C.
https://www.dropbox.com/s/wwmm699kihkftfz/Tenerife_temp.png?dl=0
Verkligheten är elak mot IPCCs klimatmodeller. Därför talar helst de klimathotsreligiösa om vad som eventuellt skulle kunna hända om 50 år så att spådomarna slipper jämföras med verkligheten.
Lokala oväder har alltid förekommit och har ingenting med klimatförändringar att göra.