Bolaget “Markbygden ETT” har 179 vindkraftverk utanför Piteå
2024-02-01, GP, Göteborgs-Posten:
Christian Sandström: Kinesiska vindkraftverk – trojanska hästar i Sverige?
Gästkrönika: De kinesiska vindkraftsverken må vara förlustmaskiner, men de ger indirekt Kina ett strategiskt-politiskt inflytande över Sverige. Det går att dra en parallell till Sovjets svenska bensinmackar på 1930-talet.
+ – + – + – +
Läsvärd artikel.
Klicka på den röda rubriken
+ – + – + – +
by
Tyvärr är det inte bara Kina som har trojanska hästar i Sverige globalisterna har så många fler! Blackrock, Vanguard och diverse globala oligarker som Soros är ett större hot mot den svenska friheten! Dessutom så är man medveten om att som i fallet Kina att det är en trojansk häst så är skadan inte så stor det är värre med globalisternas och oligarkernas smygande övertagande då folk i allmänhet inte känner till detta. Sedan finns det ju stollar som applåderar åt det som sker? Att ruinera lantbrukare i EU via korrupta politiker i Bryssel är den senaste strategin från Blackrock, Gates med flera skumma figurer då marken blir så mycket billigare efter konkurser! Dock har bönderna i EU upptäckt vad som sker och protesterar i tusental.
Dragon Gate hette ju bygget söder om Älvkarleby.
Stort tack till uppslagsboken Karl Erik R. Minns mina tankar kring försöken att etablera ett “motorhotell” på nämnda plats som dömt att misslyckas pga av att konkurrenten Tönnebro och senare Hagsta) strax norr om Gävle låg bättre till för flertalet bilister (trailer-utrymme).De var dessutom först och hade etablerat sig med all nödvändig service.
Om konkursförvaltaren misstänker oegentligheter tar polisen över utredandet av det.
Thorleif
Dragon Gate (som bygget vid E4an heter) byggdes av kinesiska företag men någon egentlig verksamhet kom aldrig igång. 2018 köptes det av Sisyfos-gruppen som ägs av Olle Larsson.
Historien började dock långt tidigare med att Älvkarleby kommun byggde hotell Älvkarlen år 1986. Konkurs 1988, såldes och blev flyktingförläggning. Såldes därefter år 2004 till en grupp kinesiska bolag och namnet Dragon Gate började användas. Alla de kinesiska bolagen försattes i konkurs under kommande år. Det sista kvarvarande bolaget sålde 2018 till Sisyfos-gruppen.
Konkursförvaltaren i Markbygden Ett lär knappast analysera bolagets alla transaktioner som inkl statliga bidrag och om medel medvetet dränerats bolaget till förfång för ev borgenärer (inga misstankar har framförts)? Det är ändå lite märkligt hur man kunde skriva ett så långt avtal (PPA med fys leverans) med Norge när man visste om att vindkraft skulle byggas ut storskaligt framgent. Hur mycket satsade kineserna (majoritetsägare) själva och hur mycket tömdes bolaget på är frågan? Om det ens är en fråga?
Konkursförvaltarens primära uppgift är att tillvara ta borgenärernas krav genom att försöka driva verksamheten vidare med sikte att hitta nya ägare och lönsamhet vilket kräver att gamla avtal sannolikt måste jämkas. En del av bolagens kraftverk har såvitt jag fattat det sålts ut.
Någon som följt ärendet?
Hade inte kineser för ett 20-30-tal år sedan en märkligt olönsam satsning längs med E4an i norra Uppland eller Gästrikland. En form av rastställe med en konstig marknadsföring av kina-tema. Stannade själv aldrig till där efter att det år efter år tycktes ha expanderat men till synes utan kunder (parkerade bilar)?