Klimatkonferens nu i Wien

Arrangörer är EIKE samt Heartland Institute och CFACT, USA

+ – + – + – +

Internationell klimatkonferens

Solens betydelse som Jordens enda yttre värmekälla är ett huvudämne för en internationell klimatkonferens i Wien den 14-15 juni. Där talar 19 kvalificerade forskare och exper-ter från tio nationer  

Andra aktuella ämnen för konferensen är bl. a.:

  • Följderna av mindre koldioxid i atmosfären
  • Klimatfrågor i domstolar
  • Hot mot världens energiförsörjningIngen faktisk klimatkris
  • Överdrivna klimatlarm
  • Samspel mellan moln och solvärme
  • Samspel mellan molnbildning och kosmisk instrålning
  • Globala temperaturer
  • Olika energiformers effektivitet och resursbehov
  • Klimatpolitikens kostnader.

Föredragen bygger på faktiska observationer och mätningar och granskar kritiskt rådande klimat- och energipolitik. Arrangörer är det tyska energi- och klimatinstitutet EIKE, det amerikanska Heartland-institutet samt den amerikanska forskningskommittén CFACT.

Dessa aktörer är kontroversiella i dagens klimatdebatt, men har många välkända och högt kvalificerade forskare och experter i fysik och andra för klimat och energi viktiga discipliner. Några dagar efter EU-valet ger de tänkvärda perspektiv på världens energi- och resursförsörjning.

Tege Tornvall

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

17 thoughts on “Klimatkonferens nu i Wien

  1. Vacciner (alla) och koldioxidhypotesen har en sak gemensamt. Ingen av deras påstådda verkan är bevisade i ett praktisk experiment.

    Några roliga observationer.

    IPCC:s vetenskapliga del talar inte om klimatkris, och ändå talar alla om klimatkris.

    Pfizers kliniska studie om deras corona-vaccin visar 0,8 % faktiskt effektivitet. Ändå talar alla om ett effektivt vaccin, som förhindrar allvarlig sjukdom eller död.

    Observera att Pfizers studie inte visar om deras corona-vaccin överhuvud taget fungerar utan omständigheterna, så att säga, blev som de blev.

  2. Oavsett om koldioxid orsakar högre temperatur utesluter det inte att solen kan orsaka högre temperatur.

  3. Hur mycket än media i Sverige och i västvärlden försöker hålla liv vid klimatalarmismen så minskar stödet för galenskaperna hela tiden och det lilla som politiker och media har kvar av förtroende eroderar snabbt. Numera är det väl bara en liten skara klimataktivister många avlönade av de “gröna” klimatkapitalisterna som hänger kvar vid denna lögn! Den största skandalen är att FN och IPCC framhärdar med sin desinformation och att våra skattepengar går åt till detta hutlösa bedrägeri.

  4. Jag skulle vilja dra en parallel med kompetensen hos IPCC och FN/WHO (vilka är stora byråkratier beroende av ständig sponsring från statliga och privata organisationer) med läkemedels- och vaccin-branschen. Här en av mycket få forskare med tillräcklig djup och bred kompetens inom fältet virus att här jämföras med klimatforskning. Hör vad han har att säga om forskarens utsatthet i dessa organisationer (här ex CEPI eller Bill&Melinda Gates stiftelse med dess koppling till FN/WHO/WEF).

    Lyssna på de två korta video-sammandragen:

    https://entwine.substack.com/p/what-geert-said?utm_source=substack&utm_medium=web&utm_content=embedded-post&triedRedirect=true

  5. Nils, vilka förändringar? Kan du klippa ut den passage där du menar framgår att månen blivit varmare.

    Sen är det på jorden just detta sekel som CO2 är den dominerande orsak till uppvärmning. Andra planeter och andra tidpunkter kan andra faktorer ha större inverkan.

  6. # Thomas P

    Som jag skrev: “Forskare arbetar fortfarande för att förstå alla orsakerna till dessa förändringar”

    Sen trodde jag klimatalarmisternas teori var att koldioxid är vad som styr temperaturen, något som är lite svårt på månen……

  7. Nils, enligt dina länkar så har Triton blivit varmare, även om data är bristfälliga och författaren inte tror det beror på någon ökat solintensitet. Tittar jag vidare på dina länkar om Mars och månen hittar jag dock inget som stödjer dina påståenden.

    Jag vet att det finns en gammal artikel som påstod att Mars blivit varmare men den tittade bara på två tidpunkter varav den ena var precis under en av Mars stora stormar.

    Sen trodde jag era teorier var att solaktivitet påverkade molnbildningen, något som är lite svårt på månen…

  8. OT

    Girighet betr patenträttigheter m.m gällande virus och vacciner tycks ha räddat oss t.v från det globala pandemiavtal (m.m) som WHO försökt få till stånd nu senast under 2023/24 och som skulle ha klubbats under sommaren. USA och UK är inte nöjda. Det är dock inte över då andra avtal är på väg igenom såvitt jag kan förstå! Klimatet är en annan fråga där WHO/WEF samarbetar. Globslisterna ger inte upp så lätt.

    https://newsvoice.se/2024/06/who-varldsdiktatur/

  9. Petter W tror alltså att jordens atmosfärs sammansättning styr hur solen strålar ut sin värme? Och de övriga planeterna i solsystemet hjälper de solen med värmen också? Den här “teorin” är så galen att inte ens den mest garvade klimatalarmist torde kunna tro på den? För övrigt så hette han Akhenaton och kan väl sägas vara monoteismens grundare då han ansåg att solen var den enda guden! En viss folkgrupp som ockuperade Nildeltat fick inspiration till en tro på bara en allsmäktig gud som de i sin tur kallade Jahve!

  10. Heartland Institute anser väl att växthuseffekten är lika oskadlig som den tobak man tidigare drivit lobbyverksamhet för att främja.

  11. tompas11: Farao Echnaton trodde också mycket på solen. Idag finns klimatforskning som förklarar hur solvärmen beror på atmosfärens sammansättning.

  12. # Christian H

    Det är intressant att notera att temperaturökningar observerats på både planeter och månar i vårt solsystem. Forskare arbetar fortfarande för att förstå alla orsakerna till dessa förändringar och de potentiella konsekvenserna.

    https://news.mit.edu/1998/triton

    https://www.nationalgeographic.com/science/article/mars-1

    https://news.gatech.edu/features/2022/08/moon-back-and-beyond-why-moon-matters

    https://www.washingtonpost.com/news/speaking-of-science/wp/2016/07/27/jupiters-great-red-spot-might-be-making-the-planet-red-hot/

    https://science.nasa.gov/missions/hubble/hubble-finds-saturns-rings-heating-its-atmosphere/

  13. #Nils Hultkvist

    Har du en länk till varifrån uppgifterna om temperaturförändringarna i vårt Solsystem kommer, vore jag mycket tacksam att få den länken

  14. Efter EU-valet, som blev ett praktfiasko för de styrande i Tyskland och Frankrike, kan man hoppas på ett uppvaknande gällande energi- och klimatfrågor inom EU. John Clausers påvisande av räknefel hos IPCC, jämte hans slutsatsen att 80% av klimatuppvärmningen kan förklaras av ökad solinstrålning mot marken, borde också vara en viktig faktor för att få en mer realistisk syn på dessa frågor.

    #Nils Hultkvist. Jag är inte det minsta förvånad över att högre medeltemperaturer uppmätts på flera himlakroppar i vårt solsystem. Redan för cirka 15 år sedan läste jag en artikel i Illustrerad Vetenskap om sådan uppvärmning och trodde det skulle skulle uppmärksammas och få stort inflytande på klimatdebatten. Det har dock totalt förtigits av våra media, sannolikt för att det hotar det rådande klimatnarrativet. Jag har också länge undrat varför inte Månens temperaturutveckling uppmärksammats i media. Månen och Jorden har ju samma medelavstånd från Solen och borde därför vara ett intressant referensobjekt för att behandla klimatutvecklingen på Jorden. Allt kokar väl ihop till att globallisterna, FN, EU och WMO inte vill att vi ska veta, då det hotar deras maktambitioner.

  15. Visst är det ironiskt när vissa typer av personer helt oreserverat tror att det är det lilla mänskliga bidraget av koldioxid som värmer jorden, samtidigt som de fullständigt missar att det finns en värmande sol i vår närhet.

  16. Visst är det ironiskt hur samma typ av personer som ifrågasätter om vi kan mäta temperaturen på jorden tillräckligt väl för att kunna säga hur mycket varmare det blir gladeligen slänger ur sig siffror om påstådda temperaturökningar på andra himlakroppar vi har mycket begränsad information om.

  17. På Neptunus jättemåne Triton har en ökning av temperaturen med 3 grader under en tioårsperiod noterats, medeltemperaturen på Mars har stigit med ca 0,65°C sedan 1970-talet, månens temperatur har stigit med ca 3 grader sedan 1970-talet, Förra året inträffade en oväntad ’värmebölja’ på 700°C på Jupiter som bredde ut sig från den norra polen mot ekvatorn med en hastighet på 1000-tals km/t. På Saturnus yta har också om än inte så mycket en uppvärmning noterats under de senaste fyra decennierna.

    Man kan ju undra om ökningen av temperaturen på dessa himlakroppar beror på ökad CO2 halt eller på solens aktivitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *