6 thoughts on “Vindkraften: Inte ren, inte grön, inte billig !

  1. Ja, vi är utsatta för ett jättebedrägeri i dubbel bemärkelse.
    Först säljer de in en grön och förnybar energiproduktion till fonder och kapitalförvaltande organisationer som vill framstå som goda och gröna.
    Vindkraftverken skall placeras på platser långt från investerarna där det förmodas inte finns nån som störs, Sverige anses passande. Lobbyister i EU ger en förljugen bild av vindkraften och ger bidrag till ja-sägare. EU trycker på den Svenska regeringen som balanserar mellan ja och nej. De vindkraftparker som byggts ger inga intäkter i form av skatt på vinst eftersom vindkraften redovisas som en förluströrelse vars intäkter går till extra hög ränta på lån. När vindkraften går i konkurs finns inga medel för demontering och återställande av mark. Markägaren som hyrt ut marken har inga ekonomiska muskler utan även markägaren sätts i konkurs. Notan hamnar hos skattebetalaren.
    Pensionsfonder som investerat våra pensionspengar skriver ner värdet, och så var den sagan all.

  2. #Tege

    Valda är de, men de verkar inte uppfatta att de är valda av folket för att tillvarata deras intressen. I stället känner de sig utvalda av globallistligan, EU och Klaus Schwab för att tillvarata deras intressen, vilka ofta är motsatsen till folkviljan. Demokratin har förråtts och det är mer relevant att beteckna nuvarande styrelseskick som en puckokrati, med tanke på alla puckon i ledande positioner.

  3. Christian H. Tyvärr är ju de styrande valda. Vi måste därför få fler att inse bluffen. Troligen måste det först gå riktigt åt pepparn innan de troende reagerar – om ens då.

  4. Sanningen ord: “Not clean, not green not cheap”. Antagligen är vindkraften vår tids största svindleri. Politikerna som låtit sig mutats eller lurats att satsa på den kommer att gå till historien som mutkolvar och/eller korkade. De marker som tagits i anspråk för vindkraften kommer, till skillnad från våtmarkerna, att behöva återställas. De havsbaserade vindkraftverken kommer att behöva demonteras, när omfattningen för fågellivet, fisket och insektslivet går upp för de styrande. Vi har ingen klimatkris. Däremot har vi en kris gällande kunskap, ärlighet och mod hos våra styrande.

  5. Det är väl också diskutabelt om vindkraft minskar utsläppen av koldioxid. Omfattande utsläpp av CO2 äger ju nämligen rum under utvinningen av de metaller man är i behov av samt under produktionen av de stora mängderna stål, koppar, aluminium och betong ett vindkraftverk, dess transformatorer och kablar kräver.

    Efter att verken tjänat ut kommer också stora utsläpp för att skrota anläggningarna och återställa naturen till.

  6. Otvetydigt så! Slutsats: vi är utsatta för ett jättebedrägeri.

Comments are closed.