Bernd: Kejsaren är naken !

H. C. Andersens Kejsare paraderar iklädd sin galadress, som har den märkliga egenskapen att den kan bara ses av de förståndiga i samhället.

Bernd Stymer 2024-09-18:

Varför ser ingen i min omgivning att kejsaren är naken?

Eller låtsas de bara för att fegt följa alla andra. Det spelar tydligen ingen roll om man har utbildning och kunskap om klimatet, man är ändå tvungen att fegt följa John. Det är nog inget speciellt svenskt drag av feghet för så beter sig de flesta andra också.

Varför får man inte säga vissa ord fast yttrandefrihet gäller? Visst är nigger ett amerikanskt skällsord, men ordet neger kommer från latin och betyder svart hudfärg. När vita européer erövrade hela övriga världen såg de att folken där hade olika hudfärg, svart, rött, gult och benämnde dem därefter. Det var inget märkvärdigt eller nedsättande med det. Nu har emellertid svenskar, som vill låtsas goda, missförstått det där med nigger och vill därför förbjuda andra att använda ordet neger.

Eftersom det svenska ordet neger har använts i århundraden har det naturligtvis använts i all litteratur, i all dikt och sång i tusentals fall, vilket stör följajohnfolket så till den milda grad att de bannlyser hela det kulturarvet. Stackars svenskar som inte tillåts höra om Pippi Långstrumps pappa Negerkungen!

Lika synd är det om mig, inte född svensk men fostrad Dalkarl, tystad med munkavle av de goda för att inte kunna avslöja maktens klimatbedrägeri. Visst gäller lagens yttrandefrihet även mig, men ett yttrande förutsätter att någon lyssnar på det. Annars finns det inte. Följajohnfolket har makt att förhindra varje kritik av klimatbedrägeriet även i medierna. Se bara hur SVT/SR vettskrämda dagligen staplar lögner om katastrofen på varandra för att dölja sanning.

Och minns det förfärliga när en ledamot i själva Riksdagen hade mage att stå och säga att påståendet om att CO2 kan värma atmosfären till katastrof saknar vetenskapligt belägg. Minns att då flera vettskrämda i riksdagen reste sig och skrek okvädningsord åt talaren, nazist, förnekare av holocaust. Ve den som inte följer John och inte håller käft.

Jag kan inte godta att ledamöter av Svenska Vetenskapsakademin inte vågar svara på min fråga vilka bevisen är som styrker påståendet att livets gas CO₂ kan värma jordens atmosfär till katastrof. Lättare är att förstå alla som anser sig tjäna på klimatlögnen; politiker, mediafolk, alla med fina tjänster för lögner om katastrofen, alla snyltare som roffar skattepengar med grön omställning, med hållbarhet, med fossilfritt, hundratusentals.

Jag har ställt samma fråga som den till svenska vetenskapen till Regering, politiker, SVT/SR, partier, domare, programmen Fråga Lund och Axess, t.o.m. kungen och Leif GW.

Inte ett enda svar. Det är klart att varken kung eller GW har kunskap i saken men även de får fråga.

Är det ingen av alla tillfrågade som vet att politiken vill “ställa om” hela samhället på grund av en lögn och som med berått mod låter det drabba hela befolkningen, inklusive mig?

Jag är trots allt inte ensam i min kritik av nuvarande svenska stat. Hundratusentals medborgare vittnar med namn på Nätets YouTube att de stöder H.Jönssons och J.Blomgrens liknande kritik och även E.Widdings, där det dock kan noteras att både Jönsson och Blomgren varje gång poängterar att “det här är ingen åsikt om klimat”. Så skrämda är även de av följajohnfolkets klimatnoja. Vad är de rädda för?

Till och med sosseriets Aftonblad återgav i går Jönssons dräpande kritik av den gröna omställningen och Expressen gjorde det i dag i ett försök att gömma det egna ansvaret för den idiotin.

När och hur samlar sig alla de som motsätter sig att skadas av omställningen?

Bernd Stymer

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

28 thoughts on “Bernd: Kejsaren är naken !

  1. Alla vet att det är den politiskt styrda IPCC som anses vara den “vetenskapliga” grunden för klimatalarmismen och inte de forskare du räknar upp! Kanske skulle Thomas P sätta sig in i det här med klimat sett ut historiskt och vilka faktorer som påverkar klimatet mest innan du yttrar dig? Du verkar ju ha gott om tid som kan hänga här på forumet hela tiden och rapa dina floskler om CO2 så du har säkert tid att läsa på om ämnet först?

  2. Som alla förstår så var det inte utan anledning som TP blev blockad på Klimatupplysningen.

  3. Jonas, du är bara blind för hur arroganta och nedsättande de på din sida är. Jag följer den ton som satts på forumet.

    Benny “Finns inga seriösa källor som anser att det finns ett samband mellan CO2 och klimat ”

    Med vilket du menar att om någon visar på något sådant så ser du det inte som en seriös källa. Inte ens de som annars skulle kunna anses vara på din sida som Spencer, Lindzen eller Bengtsson är “seriösa” enligt dig.

  4. Thomas P
    Freeman Dyson, av många betraktad som Einsteins arvtagare, sågade på goda grunder klimatlarmandet nere vid fotknölarna.

    Utan tvekan en av vår tids stora universalgenier, som tyvärr gick ur tiden 2020.

  5. Thomas P
    Det är vi som kallas för förnekare av Chalmers Hitman!

    SVT gick igår igenom de “klimatmål” som ställts upp och i vilken grad regeringens politik uppfyller dessa. Ok det är journalisternas roll.
    Men varför kan de inte redovisa den granskning som skett av huruvida de åtgärder som genomförts får effekt? Det finns en avslöjande sådan som kunde vara intressant att ta del av. För det är ju vi som bekostar felsatsningarna, tro inget annat!

  6. Thomas P. Du har en väldigt dålig attityd, nedsättande och otrevlig.
    Allt du skriver och påstår är bara rätt.

  7. Det blir stor komik när Thomas P som representant för klimatalarmismen beskyller oss som anser att det är dumt att utan riktig vetenskap i ryggen börja bekämpa CO2 med alla medel? Varför denna panik? Finns inga seriösa källor som anser att det finns ett samband mellan CO2 och klimat och när CO2 dessutom är gynnsamt för livet på jorden så ska man nog utvärdera det bättre innan man drar igång “gröna” vanvettsprojekt som kostar miljarder utan att tillföra något!

  8. Jan, det är väl ni som ser “livets gas” som gudomlig som i atmosfären inte följer normala naturlagar. Dra sen inte in Einstein som aldrig delade era vanföreställningar.

  9. Thomas P
    Vi som skriver här är lika säkra på som Einstein att den av klimatalarmisterna utsedda gudomliga mirakelmolekylen CO2 är helt oskyldig till att kunna driva klimatet i någon riktning.

  10. Christian ““Det sorgliga med Världen är att de kloka är så osäkra och de dumma så säkra”.”

    Så det är därför ni här är så självsäkra.

  11. Fortsättning på min kommentar

    George Orwell skrev i sin dystopi 1984, att de styrande där försökte strypa all kritik genom att förbjuda misshagliga ord. Denna metod praktiseras med emfas i dagens Sverige. Ordet neger är ett exempel. När jag växte upp ansågs detta ord inte vara nedsättande, men “följajohnfolket” har i sin vilja att följa USA och göra deras historia till sin, valt att på pk-vis bli indignerade. Vad skall de som talar romanska språk säga när de sak säga ordet svart, om de riskerar att bli uthängda som rasister när de säger neger? Ordet lapp är ett annat exempel. Detta ord är belagt sedan 1400-talet, men är troligen äldre. Jag minns när den rockande samen, Sven-Gösta Jansson, år 1959 gjorde succé med låten “Jag är lapp och jag har mina renar”. Själv same kunde han sjunga så. Idag skulle pk-maffian stoppa det. Ärlighet har blivit en bristvara och yttrandefriheten, inte minst kritik av klimatmålen, är starkt hotad i Sverige. Skrupelfria fegisar, som aldrig vågar trotsa makten, har blivit dagens ideal. Äckligt!

  12. Bernd Stymners inlägg är klargörande för vad det är som styr klimatdebatten och hur illa det är ställt med yttrandefriheten, samt hur villiga makthavare och vanligt folk är att ljuga och bedra så snart den egna försörjningen löper minsta risk att äventyras. Han skrev: “Följajohnfolket har makt att förhindra varje kritik av klimatbedrägeriet även i medierna”. Detta ser vi dagligen bevis på och får lätt en besk smak i munnen, när man ser hur välutbildade människor med titlar som tekn.dr. och professor nedlåter sig till att inställsamt ljuga och mästra de som dristar sig till att inte följa strömmen. Fina titlar, pengar och kunskap är ingen garanti för ärlighet. Däremot är sådana personer farliga, då deras lögner är svårare att uppdaga. Einsteins synpunkter på mänskligheten uttryckte han ungefär så här: “Det sorgliga med Världen är att de kloka är så osäkra och de dumma så säkra”. Människan är benägen att följa de som är säkra i sina uttalanden och där har vi nog kärnan i varför de följer de dumma.

  13. Vi vet att variationer i halterna av koldioxid, och kanske metan, aldrig någonsin, före 1800-talet, har orsakat några klimatförändringar. Så varför skulle de ha börjat att göra det på 1800-talet? Ändrades kanske några naturlagar då?
    Det behövs att koldioxidhalten i atmosfären sjunker till under 140 ppm för att fotosyntesen ska stängas av. Fast redan innan den har sjunkit så lågt, har växterna börjat att få stora problem, om den sjunker. Däremot finns inga bevisade problem med att den stiger, såvida den inte håller sig under de 10000 eller så ppm som behövs för att den ska bli giftig för djur.

  14. Det finns en nedre gräns för CO2 under vilken nuvarande former av liv inte kan existera. Rimligen finns även en övre gräns över vilken nuvarande former inte heller kan existera. Men helt klart befinner vi oss fortfarande nära den undre gränsen, vilket innebär att den nuvarande ökningstakten inte är något att oroa sig för. Utom för de klimatextremister, som ser de obefintliga CO2- utsläppen från eltågen som den enda fördelen med tågtransporter.

    Under de trafikpolitiska debatterna under 1980-talet försökte jag rikta om fokus till fördelarna med tåg som transportmedel och vad som borde göras för att förbättra tågtransporterna konkurrenskraft. I det avseendet fanns mycket att göra. Följaktligen drog jag på mig förtal från en miljögrupp för att gå bilismens ärenden. De ville kasta bort pengar på en ny järnväg (Botniabanan), när det behövdes omedelbara investeringar i strömförsörjningen av Norra stambanan för att klara de ökande godsvolymerna

    Miljögruppen försökte faktiskt stoppa investeringarna på stambanan. Med stöd av en falsk professorstitel. Låtsades vara järnvägsexpert. Hade de lyckats, hade massor med gods legat ute på E4-an helt i onödan. Vilka går bilismens ärenden, utan att vilja erkänna eller ens förstå det själva. Vinsten= En marginell regionförstoring för Umeå , viss inpendling från Övik.

    Nu är vi där igen. Klimatbluffen håller inte längre som trafikpolitiskt argument.

  15. Historien har visat att de största bedragarna och lögnarna hittar vi inom de s.k. högutbildade och forskarna, ty de har mycket att vinna för egen del och mycket att förlora om de inte anpassar lögnen till den rådande PK-ismen.

  16. Thomas P
    Med tanke på en växande befolkning:
    Koldioxidhalten kan sjunka till 150 till 200 ppm under dagen i ett förseglat växthus eftersom CO2 används av växter för fotosyntes under dagtid. Exponering av växter för lägre nivåer av CO2 även under en kort period kan minska hastigheten för fotosyntes och växttillväxt. I allmänhet kan en fördubbling av omgivande CO2-nivå (dvs. 700 till 800 ppm) göra en betydande och synlig skillnad i växtavkastning.

  17. Men Thomas P anser sig veta exakt vad som styr temperaturen och klimatet? En sak vet vi, att det inte är CO2 som styr klimatet utan det är solen, jordens bana och lutning, haven, plattektonik, vulkaner som är de stora aktörerna när det gäller klimatet! Att för egen ekonomisk vinning sprida lögner om en spårgas i atmosfären som CO2 skulle styra klimatet är varken vetenskapligt eller hederligt utan rent bedrägeri!

  18. Björn, ” Om vi istället tänker oss att halten halverades till 200 ppm. Då upphör fotosyntesen. ”

    Den var nere i 180 ppm under senaste glacialen och fotosyntesen upphörde inte. Inte ens C3-växterna som kräver mer CO2 än C4 och CAM dog ut.

    Uffe “men vi vet fortfarande inte vad som får temperaturen att både stiga och sjunka”

    Tala för dig själv. “DU vet inte”.

  19. Det finns en barnslig tanke hos en stor del av befolkningen att vetenskapen inte medvetet kan bluffa eller att välutbildade människor inte medvetet kan bluffa eller medvetet bedra andra människor.

    Sanningen är att bluffande och bedrägligt beteende är störst i denna grupp. Denna grupp har oftast stora skulder. Lite hot om göra dem arbetslösa och de rättar direkt in sig i ledet.

    Under pandemin hörde vi i stort inte en enda läkare gå emot meningslösa nedstängningar, icke fungerande munskydd, ett vaccin som inte fungerade, ingen test av alternativa behandlingar och ovilja att registrera biverkningar av vaccinet.

    Hur kunde det bli så? De fick direktiv som de inte vågade ifrågasätta eftersom det skulle innebära att bli kund på arbetsförmedlingen. Svårare än så är det inte med bluffare och deras moral.

  20. Thomas P
    “Folk hade inte haft minsta problem med att se hur glaciärerna retirerade, klimatzonerna flyttade, havet stiger osv utan någon egentlig klimatforskning. Däremot hade det i detta hypotetiska läge varit svårt för folk att förstå varför.”

    De hade anpassat sina liv efter de nya förhållandena precis som mänskligheten gjort genom alla tider, men sen fick vi “klimatforskare” och då ska vi inte anpassa oss längre för vi vet hur framtidens klimat blir och vi kan framför allt mäta vad vi tror händer, att vi sen hittat en syndabock CO2 men bara den från mänsklig avsändare är ju suveränt, men vi vet fortfarande inte vad som får temperaturen att både stiga och sjunka utan kommer att få anpassa oss oavsett hur mycket vi vet eller snarare inte vet om väder och klimat.
    Jag skulle säga att vi famlar lika mycket i blindo när det gäller klimatet som våra förfäder gjorde, och datormodeller är inte verkligheten även om “klimatforskarna gärna vill att de ska vara det.
    Våra förfäder hade sunt förnuft och visste sina begränsningar, vilket verkar saknas bland dagen alarmister som tror att de styr världsalltet med mer eller mindre CO2.

  21. Jag ser inga problem med att CO2 i atmosfären fördubblas. Sedan Jorden bildades har den för det mesta legat över 800 ppm. Om vi istället tänker oss att halten halverades till 200 ppm. Då upphör fotosyntesen. Då slutar Planeten att grönska
    Då kan vi tala om en verklig kris.

    När och hur samlar sig alla de som motsätter sig att skadas av omställningen?
    Kan man tvinga folk att köpa en elbil? Kanske blir det ett folkuppror mot den politiska nojan?

  22. Helt klart är att glaciärerna växte ordentligt under lilla istiden och nu retirerar isen för att temperaturen ökat med ca 1 grad från 1870-talet. Hur man får detta till en katastrof är fullständigt obegripligt men i klimatalarmisternas värld så är en grads höjning lika med katastrof när det egentligen rör sig om en återgång till ett mer humant klimat? Att växt och djurliv tacksamt gynnas av högre temperaturer verkar alarmisterna missa eller helt enkelt strunta i, det är alarmismen som är viktig i deras värld? Lögnen omhuldas av folk som tjänar pengar på klimatskojet det är däremot vetenskapligt belagt.

  23. Uffe, skillnaden mellan förindustriella temperaturen och den under glaciala maximat var ca 5 grader. Bara så du får lite perspektiv på vad en grad innebär. Folk hade inte haft minsta problem med att se hur glaciärerna retirerade, klimatzonerna flyttade, havet stiger osv utan någon egentlig klimatforskning. Däremot hade det i detta hypotetiska läge varit svårt för folk att förstå varför.

    När det gäller ropen på bevis baseras de på ett missförstånd om hur forskning fungerar. Bevis hittar man inom matematik, inom naturvetenskap finns inga bevis. Allt man har är att hitta teorier som stämmer så bra som möjligt med kända fakta och då hamnar man i AGW.

    PW, Judith Curry har sedan länge sålt ut sin trovärdighet som forskare på jakt efter uppmärksamhet i de “skeptiska” kretsar där de inte är så mycket konkurrens för folk med någon form av akademiska meriter. Det är säkert mer lönsamt att göra videor för en konservativ lobbygrupp som Prager än att ha normalt universitetsjobb.

    Jag var speciellt “imponerad” när hon på sin blogg pushade hypotesen att uppvärmningen berodde på uppvärmning i jordens kärna. Då är man desperat att hitta alternativ till AGW.

  24. PW
    om vi inte hade haft klimatforskning så hade ingen märkt att jordens medeltemperatur stigit med ca 1 grad Celsius på hundra år, så små förändringar kan inte vi eller naturen uppfatta.

    Klimatforskningen har däremot gett många arbete och lön vilket motiverar till att hela tiden varna för katastrofer som aldrig kommer, allt för att få behålla jobbet och lönen.

    Klimatforskare ett bekvämt jobb där man aldrig behöver se verkligheten man skapar sin egen i datorn.

  25. Tänk om det inte fanns någon klimatforskning! Då kunde den här kritiken ha haft ett värde. Nu står den tämligen naken.

  26. Bra liknelse med Storsjöodjuret, men skillnaden är att den myten inte leder till de katastrofer som den gröna omställningen och alla stolleprojekt ställer till med pga historiens största bluff om en förestående klimatkatastrof!

  27. Det här med bevis för att CO2 skulle ha en stor påverkan på klimatet och leda till någon slags värmekatastrof. liknar lite frågan om om Storsjöodjurets existens.

    Alla har hört talas om det, förvånansvärt många hävdar att det finns, en del säger sig ha sett det. Men ingen har några som helst bevis för dess existens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *