Västerlandets undergång eller återuppståndelse ?

Figur 1. Kamala Harris har ett gapflabb som svar på alla frågor

På partikonventet i Chicago levererade hon en oändlig rad av känsloladdade floskler. De tilltalade publiken, de politiska delegaterna, så väl att hela församlingen bröt ut i ett jubel med halleluja-stämning på närmast euforisk nivå.

Figur 2. Kamala Harris och Tim Walz tar emot delegaternas jubel

På ett partikonvent kunde man tro att delegaterna skulle prata ihop sig om ett program att gå till val på. Men istället liknade det mest en hyllning till stjärnartisterna på en musikfestival. Det viktiga tycks ha varit att skapa en “VI-känsla” inför kampen mot en avskyvärd motståndare.

För att stärka sammanhållningen beskylls denne för att “hota demokratin”, medan det de facto är de själva, som har vanställt partiet, så att det numera kännetecknas av en närmast fascistisk “grundsyn” med systematisk censur av media. Bobby Kennedy har insett detta och backar upp Trump.

Snällhetens sammanbrott

Vart leder då den politik som vilar på vackra känslor och snällhet ?

Figur 3. En gatubild med uteliggare och knarkare, som gjort hela stadsdelar till “no-go zoner” för vanliga medborgare

Delstaten Kalifornien, som Kamala Harris kommer ifrån, har antagit “Proposition 47”, som omdefinierar snatterier för mindre än $950 från “brott” till “förseelser”. De senare föranleder inte till ingripanden från polisen.

Således kan man lasta en kundvagn med varor för SEK 10.000 och skrattande styra den förbi kassörskorna ut ur butiken.

Konsekvenserna är uppenbara: Den stora kedjan Walgreens har stängt fem butiker i San Francisco !

Ännu fler “no-go zoner” sprider sig i storstäderna. Av de 30 mest kriminella städerna är 27 styrda av det socialistiska partiet “Demokraterna”.

Många paralleller i Sverige

Förbindelserna mellan Sverige och USA är täta. Min lokaltidning HD/Sydsvenskan publice-rade i söndags, 2024-09-22 en utförlig intervju med Sveriges Radios korrespondent i San Francisco, Roger Wilson, som vuxit upp utanför Landskrona. Ett citat är utlagt tvärs över en helsida:

Figur 4. Ett uppenbart fiasko i den rikaste delstaten i det rika USA

Ja, varför frågar sig folk inte det ? Varken Roger Wilson eller intervjuaren Malin Krutmeijer ställer frågan. Fast det är väl medias främsta uppdrag. Och med normal journalistisk nyfikenhet skulle de frågat vidare: Är det någon skillnad mellan stater styrda av “Republikaner” och styrda av “Demokrater”.

Svaret skulle vara bedövande: Eländet beror på känslostyrd vänsterpolitik ! !

Svindeln Northvolt

I posten “Suget efter elbilar surnar !” visar jag hur hopplöst okunnigt projektet Northvolt drivits.

Som nykter iakttagare kan jag bara kalla det för en SVINDEL, som borde varit uppenbar för alla med ansvar för finanser av någon sort. Men medias förljugenhet har förträngt all information om att utsläppen av koldioxid INTE KAN PÅVERKA KLIMATET. Således var nödvän-digheten av “Den Gröna Omställningen” oemotsagd under söndagens “Agenda”, som nästan helt ägnades åt katastrofen Northvolt.

Figur 5. Anders Sundström framhöll vikten av att Sverige har en tung, framgångsrik exportindustri

Han har verkat i socialdemokratiska regeringar i flera omgångar och sedan innehaft ett stort antal av dess tyngsta uppdrag i näringslivet, ex.vis VD i Folksam och styrelseordfö-rande i Swedbank. Han är även aktieägare i Northvolt.

I debatten ställdes flera gånger frågorna om Northvolt måste räddas och om regeringen skall satsa mer pengar. Han svarade att för Sveriges överlevnad som industrination MÅSTE vi ha en tung framgångsrik exportindustri med teknik i utvecklingens framkant. Han förutsatte att det skulle uppnås på den framtida enorma marknaden för bilbatterier med överlägsen teknik från Northvolt. Men han väjde flera gånger för frågan om regeringen skulle satsa mer skattepengar.

De globala utsläppen ökar allt snabbare

Världens utsläpp ökar allt snabbare. Kina, Indien och U-länderna bygger kolkraft i stigande tempo. Detta visas i lätt tillgänglig statistik och bör övertyga även den som tror på IPCC:s hypotes om utsläppens verkan.

Se posten: “Kina ökar utsläpp 350 ggr vad Sverige minskar dem !”

Under 2023 ökade de globala utsläppen 3,5 ggr vad EU och USA minskade dem. Det gör satsningarna på batteribilar meningslösa. Vi behöver inga batterifabriker !

Men ännu mer avgörande är förstås insikten att utsläppen inte har någon mätbar verkan på klimatet. Den insikten når man genom att tänka själv, se posten: “Enkla svaret då rätta svaret”.

Detta kompletteras av “The World Climate Declaration” med budskapet There is no climate emergency undertecknat av nära 2.000 internationella forskare i nätverket CLINTEL.

Såvitt jag noterat har Public Service inte givit detta dramatiska budskap någon uppmärk-samhet. Det är bara ytterligare ett exempel på etablerade medias samfällda falskhet.

Den förblindade tron på utsläppen hotar vårt välstånd

Anders Sundström och hela det styrande etablissemanget från höger till vänster driver på den “Gröna Omställningen” utan tveksamheter. Föregivet konservativa politiker som Ulf Kristersson och Ursula von er Leyen driver fram en politik, vars mål är global planekonomi, det som kommunismen inte lyckats med på 100 år.

Nationens ekonomi förslösas på hundratals miljarder kronor till Northvolt samt flera tusen miljarder till de Norrländska paradprojekten: järnsvamp, fossilfritt stål plus produktion och lagring av vätgas. Och några tusen vindkraftverk för att möta det enormt ökade behovet av el. De relativt små kommunerna i regionen har lurats att skuldsätta sig för att satsa på infrastruktur, skolor och kommunal service, så att tusentals inflyttade skall kunna tas emot. De hoppfulla bland dem har tagit banklån för att bygga villor. De blir sittande med lånen när husen blir billigare på grund av att inflyttningen förbytts till utflyttning.

Men inga tveksamheter tillåts bromsa färden mot avgrunden, då jättelånen förfaller och kreditgarantierna löses ut. På bekostnad av oss skattebetalare.

Välfärdsstaten skrumpnar !

I sanningens minut blir etablerade medias förljugenhet uppenbar för väljarna. Väst-världens stabila statsbildningar förlorar förtroendet. De går under. Det kan gå fort. Sovjet kollapsade på tre dar. Men det kan också ta flera år.

Återuppståndelsen

Ur kaos kan något nytt och livskraftigt växa fram. Dess kärnfråga är medias trovärdighet. De journalister som beslagits med att ljuga i 30 år måste ersättas av oberoende och erfarna förmågor med omvittnat civilkurage. Den processen kan ta många år. . .

De värderingar som drog upp ett fattigt Sverige till ett av världens rikaste länder på 50-talet måste återupprättas. Det kräver en total omgöring av valsystemet. Det måste premiera kunnande och erfarenhet framför ungdomlig aktivism med världsförbättrarnit.

Men, de som idag skall ta besluten om att ändra valsystemet i grundlagen är just de orealistiska världsförbättrarna. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

25 thoughts on “Västerlandets undergång eller återuppståndelse ?

  1. # Thomas p

    Betydligt seriösare än någon som känner sig tvungen att ägna sig åt infantil Ad hominem retorik istället för att komma med argument i sak i vart fall.

    Det är uppenbart att du inte gillar att man avslöjat att IPCC:s datormodeller är felaktiga.

    Det är för övrigt fyra författare till artikeln. Förutom huvudförfattaren Lord Monckton som fått sin forskning publicerad i tidskrifter som Physics and Society, UK Quarterly Economic Bulletin, Annual Proceedings of the World Federation of Scientists’ Seminars on Planetary Emergencies och Energy & Environment också Dr Willie Soon, solfysiker vid Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, Dr David Legates, professor i geografi vid University of Delaware och tidigare statsklimatolog och Dr Matt Briggs statistiker och epistemolog som studerar vetenskapsfilosofi, användningen och missbruken av osäkerhet, vetenskapens korruption och det minimala värdet av de flesta förutsägelser.

  2. Självtänkande “Vad är du själv, om inte just det?”

    Doktor i mikrovågsteknik plus en termin geovetenskap? Vetenskapen bakom växthuseffekten är faktiskt välunderbyggd vad ni konspirationsteoretiker än tror.

  3. PW och Thomas, när jag tittar på sammanställningen av modellerna så har de flesta startdatum 1890 inte 1990 och slutdatum i slutet på 2000-talet, men vi kanske inte läst samma rapport.
    Ditt diagram på sidan 14 så finns inga årtal angivna utan bara antal år efter modellstarten alltså inget årtal angivet.
    Ganska brett spann på temperaturuppgång svårt att missa med sådana marginaler på hela 0,6 grader +/- 0,3 grader fel om man sätter det i perspektivet av den totala temperatur uppgången från 1800 – talets mitt som är ca 1 grad då motsvarar dessa 0,3 graderna nästan tre årtiondens temperaturuppgång.
    När jag ser en så stor felmarginal så är det inte ens nära.
    Sen håller jag med klimatkris att SPM kanske inte är en källa till vetenskap.

  4. Thomas P: “Ni konspirationsteoretiker”. Vad är du själv, om inte just det? Dessutom klarade du inte av att besvara min fråga, om din upprördhet över förekomsten av lekmannadomare utan juridisk utbildning gäller USA eller Sverige. Är det kanske bättre med klassdomstolar, som vi hade i Sverige, innan det av dig förhatliga systemet infördes i -Sverige? Men det var kanske också en konspirationsteori, att domstolalarna som dominerades av övre medelklassen brast i objektivitet och opartiskhet?

    Tänk om klimathysterin faktiskt är en konspiration från den internationella miljardöröverklassen, som vill ha mer makt för egen del?

    För tjugo år sedan hade DN ett helt uppslag, som förutspådde att havsnivån i Stockholms skärgård inom tjugo år (d.v.s. nu) skulle ha stigit med över fem meter. Det är kanske en konspirationsteori att förneka att spåren på Uppsala centralstation ligger två meter under vatten? I varje fall är väl vi, som inte tror på det, vetenskapsförnekare?
    För det har ju Greta sagt, hon som enligt egen utsago kan se koldioxiden spruta ur skorstenarna.

    Vet du vad som står på universitetsbyggnaden i Uppsala? Den har i varje fall klarat sig från översvämningarna i stadens ännu centralare delar.

  5. Ivar, SPM är ett seriöst dokument även om ni konspirationsteoretiker försöker smutskasta det för att ni inte vill veta. Ni föredrar att leva i en lögn. Hur seriös är man om man som Nils hänvisar till en artikel av Lord Monckton?

  6. Thomas P
    “Klimatkris, så för att “bevisa” att SPM inte är en trovärdig källa länkar du till Expressen. *suck*”
    Vad är skillnaden mellan SPM och Expressen?
    SPM dikteras av icke-demokratiska politikers önskningar om subventioner. FN och IPCC domineras av icke-demokratiska nationer.
    Expressens journalister försöker försörja sig på artiklar i tidningen.

  7. Tjomas P skrev “Sen finns det ett par stater där du kan bli dömd till fängelse av politiskt tillsatta lekmannadomare utan juridisk utbildning.”

    Talar du om USA eller Sverige?

  8. Självtänkande, amerikanska fängelser är brutala, men fångarna är många, sju gånger fler än i Sverige, och fängelserna ofta privata, drivna av vinstintresse. Jag minns rentav en domare som åkte dit på att ha tagit mutor för att döma ut hårda straff och skicka ungdomar till ett privat fängelse. Sen finns det ett par stater där du kan bli dömd till fängelse av politiskt tillsatta lekmannadomare utan juridisk utbildning. USA är ett konstigt land.

  9. Klimatalarminsterna (som rätteligen bör kallas klimatförnekare) har en fantastisk teori om brottsligheten i USA, att man sparar på skolor och bygger fängelser i stället. Ska det förstås som så att fängelseklientelet i USA lever i obeskrivlig lyx, med gratis knark och frikostiga permissioner. Förväxlat USA med Sverige, där bluffvetenskapen rättspsykiatri nyligen har avslöjats? Kriminella, som förmodas begå brott utan vett och vilja utan av någon mystisk sjukdom, går fria efter dom till vård i väntan på ledig vårdplats. Om de verkligen är så farliga, som denna “vetenskap” påstår, total avsaknad av självkontroll, borde de sitta i fängelse i väntan på vårdplats, och fängelsedömda gå fria?

    Såå, vi som motsätter oss ökande inkomst- och förmögenhetsklyftor, och för femtio år sedan kallades “vänster”, har plötsligt blivit “höger”, enligt dessa sanna klimatförnekare, som vill ha tillbaka gamla Fattigsverige, där underklassen stal mat för att inte svälta ihjäl, alltmedan de “gröna” rovkapitalisterna berikar sig på skattemedel., som var avsedda för välfärden. Begreppen höger och vänster har bytt plats. Den nya övre medelklassen, klassresenärerna, vill ha en tydlig skillnad jämfört med en klass de kommit ifrån. Det som gav ekonomiska medel för välfärd för alla, vill denna nya och falska “vänster” rasera. Olof Palmes energipolitik.

  10. Klimatkris, så för att “bevisa” att SPM inte är en trovärdig källa länkar du till Expressen. *suck*

    Jag har sedan länge gett upp om att övertyga dig om någonting. Ingen källa är god nog åt dig och du är för lat för att göras sådant som att gå till IPCC:s rapport och se dess källor. Inte föregår du med något gott exempel genom att själv vara noga med trovärdiga referenser heller. (Eller för den delen säger något när dina medförnekare slänger sig med långt mindre trovärdiga källor).

  11. @Thomas P & Petter Wulff
    Suck, Återigen hänvisar ni till SPM.
    SPM är inte vetenskaplig skapad utan är sammansatt av politiker. Det har ett flertal gånger visat sig att SPM anger data som värre än de verkligen är.

    Ska ni hänvisa till några figurer eller bilder som finns i SPM, hänvisa då till dess ursprungliga källa. Exempelvis WG1, AR2 etc.

    Att hänvisa till SPM i vetenskapligt syfte är precis lika dåligt som att hänvisa till Wikipedia. När till och med Expressen har en artikel om att inte lita på Wikipedia. Ett citat “Det här är en bekräftelse på varför Wikipedia inte används som källa i vetenskapliga artiklar.”
    Länk https://www.expressen.se/sport/ultraloparen-camille-herron-manipulerade-wikipedia-sidor/

    Så herrar Petter & Thomas, kan ni vara vänliga att sluta med hänvisningar till SPM & Wikipedia.

  12. Uffe: Bra att du gått till källan. Men vad har du fått upp? Figuren från 2001 visar temperaturökning sedan 1990 för ett antal modeller. De förutspår en ökning till idag på mellan 0,4 och 1,0 grader. Det blev 0,7 grader (enligt Nasa). Så mycket bättre kunde det väl inte blivit?

  13. Petter, jag gick till källan som du anger och kollade hur bra överensstämmelsen är/var, och även om du är imponerad så är inte jag det för som det ser ut så är ingen av modellerna ens i närheten. Det vill säga om man inte anser att 50% under verklig temp är ok.
    Det är ju lätt att träffa rätt om man har vida marginaler som att temperaturen kommer att vara mellan 1 och 3,5 grader varmare, med dessa marginaler vore det väl konstigt om man inte tycker sig ha rätt. Det är lite som att kryssa alla rutor i stryktipset, en helgardering som heter duga.
    Tänk att ingen av modellerna lyckades få med värmen på 1930 – talet, hela 1800 och 1900- talet är ett århundrade med noll temperaturvariationer. Hur blev det så och kritiken mot “klimatforskningen kvarstår och om något blir starkare när man läser sådant som du länkar till (jag antar att du läste kapitel 9 som din bild på sidan 14 är hämtad från, eller glömde du det?)

  14. Det bästa av allt är att klimatalarmister aldrig har lyckas med att bevisa sin tes.Det finns idag inget vetenskapligt fysiskt bevis för att de har rätt annat från 1800-tal ,som sedan har bevisat sig ha fel,det glädjer mig oerhört…

  15. I kontrast till huvuddelen av texten ger hänvisningen till ”The World Climate Declaration” synpunkter på klimatet. Men påståendet där om att uppvärmningen är ”mycket långsammare än förutspått” är tveksamt. I IPCCs arbetsgrupp 1s rapport från 2001 förutspås tex. temperaturen två decennier senare hamna just i trakten av där den hamnade (TAR WG1 SPM, 2001, s 14).

    Vad återstår av klimatkritiken? Bidde det en tummetott?

  16. Så var går gränsen för er ute till höger? Är det El Salvador som är drömmen där man spärrar in folk på blotta misstanken om att de kan tänkas begått brott? Ett av få länder som toppar USA i fängelspopulation.

    USA:s problem är inte brottsligheten i sig utan ett kollapsande samhälle som gör folk till brottslingar. De spar på skolorna för att ha råd att bygga större fängelser.

  17. Om affärer måste stänga på grund av brottslighet mot dem då är det nog ett problem som beror på slapphet eller totalt idioti. Det går även bra att fråga vilka affärer som folk ska handla i när de stänger en efter en?

    Det är samma sak i New York. Brottslingar och illegala invandrar driver bort butiker. Inte bara de stora utan butiker av alla storlekar. Snart går de inte att tanka bilen i New York då bensinstationerna stänger en efter en på grund av brottslighet.

  18. Thomas P, du har helt rätt!
    USAs problem är de delstater som regeras av demokrater…

  19. Vänsterliberal politik är en samhällscancer,som går igen i allt de gör som t.e.x klimatet som de ständigt överdriver om…

  20. Problemet i Kalifornien är klimatet!
    Solskensstaten har lockat!

  21. Ja, vi har en jättelik uppförsbacke framför oss! Tyvärr måste det bli sämre än etablissemangsnomenklaturen ger upp sina privilegier och Reinfeldtepigoneri!

  22. Thomas P
    Problemet i Kalifornien är att alltför många begår brott som resulterar i fängelsestraff. Hur löser du det problemet?

  23. De där $905 var bara en inflationsjustering från en tidigare gräns på $400 för att försöka begränsa fängelsepopulationen. Även så spärrar Kalifornien in 494 per 100 000 mot Sveriges 74. USA:s problem är inte att de är för slappa mot brottslighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *