Politikerne overfortolker klimavalget

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, annoncerer en ren socialdemokratisk mindretals-regering med opbakning fra tre andre partier

Danmark har nu fået en socialdemokratisk mindretalsregering, som støttes af 3 røde partier. Før regeringsdannelsen blev et forståelsespapir udarbejdet. Heraf fremgår det, at regeringen forpligter sig til at fremsætte en klimalov. Den skal indeholde en reducering af udledningen af CO2 kuldioxyd på 70% i 2030. Hvordan man når målet, og hvad det koster, ved ingen.

Mange økonomer advarer mod klimaloven. Det samme gør professor Kirsten Halsnæs, som er professor i klima og økonomi ved Danmarks Tekniske Universitet. Hun er også medlem af FN`s klimapanel.

Hun siger bl.a. til Policy Watch, at man skal ud i alle hjørner for bare at komme i nærheden af de 70 procent. Og der har aldrig nogensinde være basis i danske og internationale modelberegninger for, at der kan ske så hurtige og store reduktioner i lande som Danmark – heller ikke fra FNs side. Efter hendes mening, virker det mere som en danske politisk dagsorden.

Det gør ikke indtryk på politikerne, som fastholder de 70 procent reduktion frem mod 2030 fordi politikerne tror, at fortsat CO2 udledning vil føre til katastrofale klimaændringer.

Det følgende er et eksempel på politikernes fanatisme. Hver sommer smelter en del af havisen ved Nordpolen. En forsker har fornylig taget et billede med smeltevand oven på havisen, og det sker hvert år. Det har fået politikerne til tasterne. Morten Østergaard er leder af Det Radikale Venstre,
som er et af partierne bag den nye regering skriver på Facebook: ”For få dage siden tog den danske klimaforsker Steffen et billede i Grønland. Billedet viser, at klimaforandringerne er i fuld gang med, at ændre vor planet. Det er det, vi er oppe imod, venner. Stadigt voldsommere klimaforandringer, der forandrer vores klode og forandrer livsvilkårene for vore børn. Derfor er jeg enormt glad for, at Socialdemokratiet har erkendt, at en ny retning for Danmark selvfølgelig betyder, at vi lever op til Paris-aftalens mål og tager vores andel.”

Det er den slags politikere, som i dag styrer Danmark, men de overfortolker befolkningens tilslutning til klimapolitikken.

Nordea har lavet en rundspørge om danskernes sommerferie. Kun 10% siger, at klimabekymringer har haft indflydelse på deres valg af sommerferie i år. Næsten halvdelen, 46% erklærer derimod, at klimaet ikke påvirker deres ferieplanlægning.

Jeg spår, at vi vil se et folkeligt oprør, når klimaloven skal praktiseres.

Jørgen Keinicke

+ – + – + – +

Ja, “vanligt folk” börjar förstå att det spelar ingen som helst roll hur mycket vi minskar utsläppen i Sverige och Danmark. De globala utsläppen kommer ändå att öka med 2,5 – 3,0 % om året åtminstone i tio år till, eftersom det nu byggs fler än 3.000 nya kolkraftverk innan 2030.

OCH, vad mer är, utsläppen har visat sig vara en välsignelse för hela mänskligheten. “Klimaloven” är alltså inte bara onödig. Den gör både oss och U-länderna fattigare med mindre skördar.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather