DN Debatt undanhåller klimatfakta från läsarna

Världens användning av energi enligt BP, British Petroleum.

Sol, vind och biobränslen möter tillsammans c:a 4 % av det globala energibehovet.

På DN Debatt skrev den kände klimatprofilen Per Kågeson en artikel den 17/6 med rubriken:

”Dubblat bensinpris krävs för att nå riksdagens klimatmål”

Morgonen därpå sände jag in nedanstående replik och på eftermiddagen fick jag ett artigt avböjande svar. Jag ser med stort intresse fram emot de närmaste inläggen, som alltså bedöms vara viktigare för läsarna.

Emellertid torde avböjandet snarast vara ett uttryck för Bonnier-koncernens systematiska undanhållande av klimatfakta från läsarna, för att inte störa den pågående propagandakampanjen för en global planekonomi, NWO.

+ – + – + – +

De globala utsläppen ökar ändå

Replik till Per Kågeson 190617

Politiken kan ändra på mycket, men verkligheten bestämmer ändå till sist. I debatten om våra skatter på bensin, diesel och flyg måste vi betrakta vad som sker i den globala skalan. Koldioxiden sprids ju över hela globen.

Sveriges alla utsläpp utgör c:a 1.6 promille av de globala utsläppen och transportsektorn svarar för c:a 0,5 promille. Världens utsläpp ökar med 2,4 – 3,0 procent per år. Om vi plötsligt stoppar alla transporter, betyder det bara att ökningen av de globala utsläppen försenas med en vecka. Sedan fortsätter de att öka.

Det finns tillförlitlig statistik över världens energikonsumtion. British Petroleum publicerar aktuella siffror varje år avseende miljarder ton olja. Andra energislag är omräknade till olja med ekvivalent innehåll av energi. Från 1965 till 2017 har förbrukningen av fossila bränslen: kol, olja och naturgas, stigit från 3,4 till 11,5 miljarder ton olje-ekvivalenter.

På 52 år blir det 2,4 procent per år. Sedan sekelskiftet har ökningen varit 3,0 procent per år. TT uppgav före jul att den väntades bli 2,7 procent för 2018.

Ökningen kommer att fortsätta i minst tio år. Nya kolkraftverk byggs nu i en takt av 2 – 5 per vecka, sammanlagt fler än 3.000 innan 2030. Detta redovisades på den internationella konferens för kolbranschen som i höstas hölls i Kina, the International Pittsburgh Coal Conference. En av våra medlemmar i Australien deltog.

Kina planerar 1.200 kolkraftverk för egen del och exporterar över 400, bl.a. till Afrika. Indien planerar 550 och andra länder i Asien, från Japan till Indonesien ytterligare några hundra.

Dessa länder avser helt säkert INTE att fördärva deras och vårt klimat. Inga länder har visat intresse att ”gå efter”, när Sverige ”går före” i kampen mot koldioxid. De har förstått att koldioxid är växternas viktigaste näring. Den högre halten koldioxid i luften har krympt öknarna och ökat skördarna, så att ¾ av de fattigaste lyfts ur nöd och svält på 25 år enligt Världsbanken.

Mer koldioxid i luften är alltså VÄLGÖRANDE för mänskligheten.

Detta betyder att svenska klimatskatter är meningslösa. De har ingen verkan på de globala utsläppen. Dessutom är de helt onödiga. Utsläppen är NYTTIGA.

Sture Åström

Nätverket KLIMATSANS

Arrangör av de enda vetenskapliga klimatkonferenserna sedan 2006, som varit öppna för inlägg av alla deltagare. Både 2016 och 2018 föredrog 15 framstående forskare från 5 länder sina senaste rön, däribland Henrik Svensmark, som beskrev hur Solen påverkar klimatet.

+ – + – + – +

Ovedersägliga data och enkel logik

Manuset innehåller så klara sifferuppgifter och så enkel logik, att varje vuxen och läskunnig person bör kunna ta till sig slutsatserna. Det måste rimligen gälla ledningen på DN Debatt. De har alltså tagit ett överlagt beslut att vilseleda läsarna: Ett förräderi mot grundtanken bakom den “Tredje Statsmakten”.

Det är inte straffbart i Sverige. I yttrandefrihetens namn anser jag inte att det skall vara straffbart på annat sätt än att läsarna skall informeras om förräderiet av andra media. Men media tycks ha bildat en “åsiktskartell”, vilken satt de pressetiska reglerna på undantag.

Så kan en demokrati inte fungera. Det hör fascismen till ! ! !

Systematiskt felinformerade väljare kan inte “rösta rätt”, d.v.s. så som de verkligen anser.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather