Figur 1. Svenska Bok- och Mediemässan ägde rum i en gammal kasern omgjord till hotell i regi av Radisson Blue : Royal Park Hotel
Anläggningen har många förbindelsegångar mellan de större lokalerna. Där hade utställare bord längs väggarna, där de visade och sålde sina böcker. Det var mycket folk överallt.
Arrangemanget ägde rum på åtta “scener”, d.v.s. lokaler för 30 – 100 åhörare med scen för två eller fem debattörer utrustad med högtaleri och videoupptagning. På hälften av scener-na hölls fem paneldebatter under dagen oftast mellan fem talare, ibland mellan två. På den andra hälften av scenerna hölls mer speciella program om ekonomi, nya partier, personlig-heter och kulturyttringar.
Meningen är att videos av varje panelsamtal skall bli tillgängliga på nätet.
Agenda 2030 och WEF
Så var rubriken för den ena av de två paneler jag deltog i. Den var på scen 3 med närmare hundra deltagare. Övriga talare var:
- Carl Lundström,
- Hans Erixon,
- Torbjörn Holkner och
- Gustav Kasselstrand.
För innehållet hänvisar jag till den kommande videon. Några synpunkter presenterar jag i senare bloggposter.
Formatet är begränsande: På 45 minuter skall fem personer svara på ett dussin frågor från panelens moderator. Jag fick tillfälle att visa några bilder på Power-Point, men det blev så forcerat att jag inte tror att de flesta åhörarna hann uppfatta poängen. Jag återkommer till frågorna i en senare bloggpost.
Klimatfrågan
Scen 1 med c:a 40 deltagare. Övriga talare:
- Alfred Westh, alarmist,
- Gösta Walin, professor em. oceanografi,
- Staffan Mörner, författare.
Där kände jag stor respons från publiken med flera applåder och entusiastiska applåder.
+ – + – + – +
Jag noterade skriften över byggnadens entré:
Figur 2. Notera skylten nertill: MCMXXII
De romerska siffrorna betyder: 1922. Byggnaden är alltså 100 år gammal nu. Jag antar att det var under kriget 1914 – 1918 man behövde det nya truppslaget “ingenjörstrupper”. Men dess bas blev klar först fyra år efter krigets slut. . .
Politiker är senfärdiga med besluten att stärka försvaret så att de nya förmågorna brukar komma åratal för sent. Inget tyder på att det blivit annorlunda hundra år senare.
+ – + – + – +
by
Hej Eric !
Om man tycker att Mässan var en framgång eller inte beror ju mest på vad man själv förväntat sig.
Bara det faktum ATT den kunde hållas i dagens Sverige betraktar jag som en framgång, när så många motarbetar verklig “yttrandefrihet” aktivt. Sedan genomfördes den rent professionellt beträffande de praktiska arrangemangen: Möteslokaler, högtaleri, videoupptagning. Vidare upplevde jag mitt deltagande som rätt lyckat. När jag på söndagen tvärade över Drottninggatan på väg till tåget, drog en dam mig i armen och ville gratulera till mitt framträdande om klimatet. Hon tyckte att fler skulle våga säga det jag hade sagt. Det värmde.
Visst var det rörigt i gångarna mellan scenerna för att det var mycket folk där, men detta var ju också en framgång.
Sedan är det självklart att mycket kan förbättras i ett så stort arrangemang. Det tar jag så småningom upp med arrangörerna.
hej sture alla gjorde inte samma slutsats de tyckte att de var för rörigt med många event samtidigt vad tycker du ? eric
Sture,
Fantastiskt bra att du deltog och försökte ge en annan bild. Blir faktiskt lite imponerad av att du orkar. Stort tack !
Hej Rolf !
Tack för det intresse du visar.
Men jag kanske gör dig besviken. Jag är ju inte längre någon rutinerad “talare”. Jag blev så upptagen av att klara av alla praktiska arrangemang runt mina framträdanden, att jag vare sig fotade, antecknade eller lyssnade på andras paneldebatter. Så jag får hänvisa till kommande videos.
Dock gav utarbetandet av manusen och de kommentarer jag fick nya insikter, som jag kommer att ta upp i några poster.
Ser fram emot Dina fortsatta reportage från Mässan. Stort tack så länge!