Det är DU som kan vända opinionen och politiken !

Med knappen, eller en “pin”, visar du att du förstått vad som är verkligt och viktigt. Beställ några knappar att dela ut till de dina.

Förtrollningen

Idag vågar inga av riksdagens partiledare andas om tvivel på den goda tanken att rädda världen genom att minska på utsläppen av koldioxid, CO₂. De vet att allmänheten, väljarna, är övertygade om allvaret i den kommande “klimatkrisen”, därför att media ständigt trummat på om den. Om politikerna yttrar tvivel på “klimatkrisen” är de rädda för att utsättas för ett media-drev med risk att förlora mandat. Så har politikerna målat in sig i ett hörn, som de inte kommer ut från, förrän tillräckligt många väljare öppet ifrågasätter paniken. Då kan politikerna förlora mandat genom att förefalla lättlurade. Sedan faller ridån med en duns.

Det är på dig det hänger att upplysa väljarna, så att landet kan räddas från dagens vanvett. När du vågar visa att du förstått, gör du andra nyfikna, så att du kan förklara fakta för dem. När du gör det och många andra gör likadant, kommer förtrollningen att brytas och “upp-lysningen” sprids som “ringar på vattnet”.

Upplysning av väljarna sker bäst med mun-mot-mun-metoden. De flesta hittar inte sådana bloggar som denna. Det är DU som kan nå dem. En knapp kan vara ett medel att få kontakt.

En ny insikt

Till Bok- och Mediemässan tog jag med ett par dussin knappar, som deltagarna gärna tog emot. Under samtal med två av dem kom jag till insikt om att en knapp kan vara en utmärkt start på ett givande samtal med en bekant, som ännu ej blivit försvuren till tro på “klimatkrisen”.

Budskapet är ovedersägligt: CO₂, är Livets Gas. Allt levande har bildats av grundämnet kol, som kommit från luftens CO₂. När halten i luften ökar, blir växtligheten frodigare och hela globen blir grönare. Skördarna blir större så att alla människor blir rikare. Andelen svältande människor har minskat från 36 % år 1990 till 9,9 % 2015 enligt Världsbanken.

EN FJÄRDEDEL AV MÄNSKLIGHETEN har lyfts ur misär på 25 år.

Utsläppen av CO₂ är alltså välgörande. Fråga då din bekant: Varför skall vi minska utsläppen ?

Så kan knappen öppna upp ett samtal. Beställ några stycken, så att du kan dela ut till dem du lyckas övertyga.

Formgivaren . . .

. . . heter Jan-Olof Norlin i Åhus. Mycket framsynt har han siktat in sig på ett budskap, som inte kan verka stötande ens på den mest förhärdade alarmist, men inbjuder till samtal om klimatet, där du kan redovisa övertygande fakta.

Du kan börja med Kinas och Indiens ökade utsläpp. Därefter kan du dra IPCC:s totala miss-lyckanden med sina förutsägelser om framtiden, med konklusionen att IPCC inte förtjänar något förtroende.

Lämna sedan över en knapp så att din bekant kan visa sin upplysning.

Beställning

Diametern är 36 mm. På baksidan finns en säkerhetsnål, så du kan fästa den på rockslaget. Beställ här:

info(a)klimatsans.com “(a)” = snabel-a

Vi levererar i följande poster:

  • 2 st     SEK    50:-
  • 6 st     SEK 100:-
  • 16 st   SEK 200:-

Större antal: Skriv vad du vill göra med dem, så ger vi ett grossistpris.

Uppge adress och samma namn som på din betalning. (Om du swishar från en telefon, där du heter Rolf, kan du inte kalla dig Roffe på beställningen.)

Betala med Swish eller kontoöverföring enligt nedan: Du förenklar våra rutiner, om du betalar i förskott.

Glöm inte att uppge din adress !  !  !

Swish: +46707730756 (Pengarna går till Klimatsans, men jag står som mottagare, eftersom telefonen är min.)
Bank: Länsförsäkringar 9023 9467711, kto “Klimatsans”

IBAN: SE67 9020 0000 0902 3946 7711 BIC/SWIFT: ELLFSESS’

Jag hoppas att vi blir många som visar världen att vi genomskådat bluffen !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

19 thoughts on “Det är DU som kan vända opinionen och politiken !

  1. Å andra sidan Fredrik

    Ju mer överstatlighet ju mer extrem politik baserad på kontroll av medborgarna kan påräknas. När man väl etablerar överhöghet (EU-federation/Washington med sina ännu starkare institutioner UN/IMF/WB osv) kommer man inte att släppa greppet. Vi får inte heller glömma att den djupa staten inom EU-byråkratin vuxit snabbt. Inte minst har vi sett det på läkemedels-området under C-19.

    Korporativismen (fascismen) eller om det delvis kantrar mot marxism har samma drivkrafter. Frågan är bara i vilken utsträckning vilken av grupperingarna som styr vilka (förutom oss slavar), Politiker-eliten eller Företags-eliten!

    När det gäller EU som federation har Tyskland hittills varit bromsklossen då de vägrat sammanföra medlemsländernas statsskulder. Covid och Ukraina har visat att motståndet i Tyskland är på väg bort precis som t.ex anti-Nato och anti-kärnvapen falangen inom svensk ((s)-) politik.

    Att motståndet i våra båda länder har brutits ner (och inte underhållits av nya generationer) sammanhänger med den finansialiserade ekonomin som skapat mer nya pengar som vi inte sett sedan 100 år.

    Great Reset handlar om att hur eliten tänkt klara av det som väntar utan att de själva drabbas men ännu mer uppenbart hur de ska öka/säkra sin makt genom det skuldstålbad som väntar. Högern och företagsvärlden vill förhindra att vänster/oppositionen får reform-mandatet samt senare makten när väl jättekrisen på allvar får medborgarna att ta ledningen genom stora demonstrationer med risk för våld etc. Risk för anarki.

    Den politiska adeln representeras främst av de personer som numera toppstyr svensk politik. Både S eller M
    förstår att slutmålet i Europa är en federation men helt utan den konstitution som USA har vilken där garanterar delstaterna stort självbestämmande. Ledare inom ovannämnda partier arbetar INTE emot en sådan federation. Därför har vi nya växande partier idag som ännu inte lyckats komma in i riksdagen. SD har som föregångare anpassat sig och lagt ner sin originalitet. Frågan är om M kan väcka den till liv igen? Det tycks inte riktigt vara fallet ännu och det beror sannolikt på den osäkra väljaropinionen vilken man själva är med och skapar. Att få vågar (förutom MP) skapar i sig själv denna “jämna” men högst osäkra maktbalans.

  2. Tack Fredrik

    Ja eftersom jag prioriterar att förhindra en rödgrön seger är ju alternativet självklart kan man tycka. Dock har en större falang inom både S och M visat att en koalition under rödblå flagg inte är otänkbar! Allt handlar isf om förhandling där vi väljare på förhand saknar bra bedömningsunderlag om utfallet (du som “insider” möjligen undantaget). En sådan regering tror jag skulle bli än mer överstatlig enl min mening. Dock mindre miljö-extremistisk än f.n. Men nuvarande klimatpolitik tror jag ändå kommer att falla på eget grepp. Frågan är bara hur länge det dröjer innan den kollapsar! Så ska man försöka rösta taktiskt eller efter sitt samvete? Jag har ännu inte tillräckliga insikter om hur ledningen inom M och S tänker rent spelteoretiskt. Har du?

  3. #Thorleif
    Med tanke på det ytterst jämna opinionsläget är naturligtvis varje röst på det blågula laget av yttersta vikt, och varje i det aktuella valet röst som inte räknas gynnar ju de rödgröna. Men det vet du ju egentligen redan. Viktigast att beakta är det ytterst jämna opinionsläget.

    Fredrik Lundell, Energidebattör (M) Östergötland

  4. Mätningarna av havsisens utbredning i Arktis, visar att minskningen upphörde för ungefär 15 år sedan. Vilket de klimathotsreligiösa envist förnekar och hävdar att minskningen fortsätter.

  5. Jag hade tänkt förändra mitt protest-röstande från SD till ett utomparlamentariskt parti. Jag tror jag är en del av en sådan växande trend i bl. a Sverige. Frågan är dock, kommer (s) och MP att tjäna på det? Det vill jag förstås förhindra! Någon med opinions-insikter?

  6. Jag såg på valsedlarna som kom med posten att SD har Elsa Widding på 14:e plats. Så det är då officiellt bekräftat. SD har nu 62 platser, så hon kommer säkert med. Hoppas att hon får genomslag i politiken. De som röstar på SD kan också kryssa för henne.

  7. PW, låt oss utgå från att du har rätt och de som företrädesvis läser denna blogg har fel. Vi närmar oss verkligen en katastrof. Haven kommer stiga och vad du nu kan hitta på; vad gör du med kunskapen? Bygger vindkraft? Nedmonterar välfärd och skapar elkris och massarbetslöshet? Att MP:s och i förlängningen S politik lett helt käpprätt åt skogen står åtminstone för mig helt klart. Vanliga, hyggliga människor (däribland jag själv) har från att ha varit liberal och ganska vänster funnit att de mest effektiva och realistiska lösningarna kommer från SD och M. Att lägga ner kärnkraften är det största misstaget som europas politiker gjort de senaste 80 åren. Det går inte överblicka skadan i nuläget, men allt är möjligt. Från ihjälfrusna pensionärer till rysk ockupation och Sveriges upplösande som nation.

  8. Det finns en partiledare som vågar gå emot etablissemanget. Jimmie Åkesson menar att åtgärderna mot den s k “klimatkrisen” innebär självplågeri. Han kommer att få många röster för det.

  9. Jag kommer alltid att tänka på Ibsens Ett Dukkehjem när jag läser Petter Wulf. Tar man livslögnen ifrån en genomsntittsmänniska så dör han

  10. PW

    Det är såå roligt att IPCC relaterar Arktis is till 1979 då den i stort sätt var all time high efter avkylningen 1940-1980. Så att jämföra mot den är xtremt stora isen 79 är missledande.
    Det är som att bara visa bränd yta i US senaste 40 åren trots att det brann 10-20 ggr mer för 100 år sedan. Var det co2 då också?

    Du kan kolla att Grönland växer år för år och i år så var det en väldigt kall och ganska kort smältperiod.
    http://polarportal.dk/groenland/iskappens-overflade/

    Läs sedan på om AMO så lär du dig något. Du kan ju i vanlig ordning inte lita på Nasa…

  11. TorbjörnR: Ja, du kanske vet mer om Arktis än jag. Men satellitdata sedan 1979 visar att nedgången har pågått i flera decennier. Staffan Mörner har även återgivit data, som går tillbaka till 1920-talet och där hittat en viss pendling i isutbredningen (med maxvärden ca 1925 och 1965). Men den pendlingen har inte fortsatt. Nedgången är det mest karakteristiska.

    Grönlands is har sjunkit stadigt under de två decennier satellitmätningar gjorts.

    (Källa för havsisen och Grönland: https://climate.nasa.gov/)

  12. “ang förändringar de senaste typ 10 åren”

    När jag började intressera mig för den påstådda klimatförändringen och dess orsaker (CO2) minns jag att det omkring 2012 gjordes åsikts-undersökningar i Sverige som visade att en mycket stor majoritet av svenska folket (om jag inte minns fel >80%) absolut inte trodde på “alarmisternas” (de kallades inte så då) förutsägelser om varken orsaker eller framtiden.
    Tänk vad de lyckats förändra denna tro genom propaganda och “cherry-picklng” osv! Hur hade det gått utan SVT/SR och DN/SVD? Inte svårgissat, eller hur (TNI) !!

  13. Det skulle vara väldigt intressant att få riktig fakta ang Arktis, är tveksam till att den smälter då det är minus grader året om där.

  14. PW

    Alla med lite kunskap vet att Arktis is är väldigt korrelerad med AMO. Nu är AMO på väg ned sedan ca 2010 och isen börjat växa sedan botten 2012.
    Grönlands is växer och det som sjunker mest är din IPCCs och MPs trovärdighet. Var inte en förnekare som undanhåller fakta som bla Magda Andersson

  15. I bakgrundsunderlaget om IPCC ges flera konkreta exempel på att IPCC skulle haft fel. Men det sägs inget om var förutsägelsen gjordes eller när den förväntades inträffa.

    Vad gäller Arktis havsis vet vi redan att minskningen är dramatisk – mer än 10% på 10 år.

    Så påståendet i underlaget att IPCC ”oftast haft helt fel” saknar belägg, och påståendet i det nya inlägget om IPCCs ”totala misslyckanden med sina förutsägelser” motbevisas av utvecklingen i Arktis.

Comments are closed.