Kan Svenska Kyrkan finna sanningen: “Klimatkrisen”

Biskop Andreas Holmberg har “klimatet” som sin hjärtefråga

Jag har läst skriften “AMOS”, som ges ut av Svenska Kyrkan i Helsingborg. Där ägnas 8 helsidor av 32 åt “klimatkrisen” med särskild referens till Andreas Holmberg. Temat behandlas helt enligt den förljugna alarmismens falska beskrivningar av naturen. Det har givit mig anledning till nedanstående mejl till honom med kopior till andra ansvariga inom Kyrkan.

+ – + – + – +

Hej Andreas Holmberg !

Jag har just läst skriften AMOS från Svenska Kyrkan i Helsingborg. Det aktuella numret ger stort utrymme åt “klimatet” och refererar bland annat till ditt engagemang för frågan. Du citeras med följande:

  • Klimatkrisen är en största gemensamma utmaning som mänskligheten stått inför.

Jag kan hålla med dig om frågans betydelse, men har ett synnerligen allvarligt besked till dig: Svenska Kyrkan bryter mot Guds 8:e budord:

– Du skall inte bära falskt vittnesbörd.

Det finns ingen “kris” som hotar klimatet. Larmen om “kris” är en bluff orkestrerad av FN. DET är mänsklighetens största utmaning.

Här gör jag några påståenden som visar hur absurda larmen är. De vilar alla på oveder-sägliga fakta, som jag gärna redovisar vid ett personligt möte, där du kan ställa frågor och direkt få svar.

Allt liv och all rikedom kommer från koldioxid, CO₂

Koldioxid är “Livets Gas”, förutsättningen för livets uppkomst och utveckling. I “fotosyntesen” tar växterna CO₂ från luften och bildar växternas vävnader som sedan blir föda för djurlivet. I processen frigörs syre för oss att andas. All mänsklig rikedom har sitt yttersta ursprung i fotosyntesen d.v.s. i CO₂.

Vi har ett fullskaleprov sedan 1950

Sedan 1950 har den globala temperaturen stigit med en knapp grad och halten CO₂ med 35 %. Samtidigt har världen blivit oerhört mycket bättre, vilket tydligast visas av att skördarna av spannmål trefaldigats enligt FAO. Den andel av mänskligheten som lider av svält och misär har minskat från 75 % 1950 till 36 % 1990 och 10 % 2015 enligt Världsbanken.

Efter ett fullskaleprov VET vi att MER CO₂ är BRA och att mer värme är BRA. Det visste vi även innan, eftersom växthusodlare både värmer sina växthus och sprutar in CO₂ i dem för att få större skördar.

Temperaturen styr koldioxiden

Klimatpanelen IPCC:s hypotes säger att halten koldioxid är den dominerande drivkraften för den globala uppvärmningen. Och att uppvärmningen blir farlig.

Verkligheten är den motsatta: Solens aktivitet har värmt haven det senaste seklet. Tem-peraturen i ytvattnet bestämmer halten i luften. Det är enkel fysik. IPCC har förväxlat orsak och verkan. CO₂ har INGEN mätbar verkan på Jordens temperatur. Och våra utsläpp har ingen mätbar verkan på halten i luften. De absorberas av haven.

Den lilla uppvärmning vi haft har sammanfallit med dramatiskt minskad väder-relaterad dödlighet samt minskande trender för orkaner, torka och skogsbränder. Möjligen kan en stigande trend noteras för skyfall, men förekomsten har inte nått i närheten av de maxima som noterats i historien.

Idel falska larm

IPCC och dess anknutna institutioner i många länder har utfärdat larm om kommande katastrofer i mer än 30 år. Alla väsentliga larm har slagit totalt fel:

  1. Söderhavsöarna skulle försvinna, dränkas av stigande hav. Tvärtom har de växt med några procent. Flygfoton finns sedan 1943.
  2. Öknarna skulle växa. Tvärtom har de krympt. Jorden har blivit 13 % grönare på 30 år.
  3. Skördarna skulle minska. Tvärtom har de ökat mycket dramatiskt. De av spannmål har trefaldigats sedan 1950.
  4. Svälten skulle öka. Tvärtom har den nästan eliminerats enligt Världsbanken.
  5. Arktis hav skulle vara isfritt sommaren 2013. Tvärtom växte utbredningen då. Dagens data tyder på att utbredningen nu växer till.
  6. Isbjörnarna hotades av utrotning. Tvärtom har de blivit många fler, över 30.000, och de mår bra.

Notera att larmen inte bara visat sig falska:

Verkligheten har blivit den rakt motsatta !  ! IPCC har ingen som helst trovärdighet.

Klimatet har börjat bli kallare

Etablerade media idkar praktisk censur så att de systematiskt larmar om lokala värme-rekord, men spelar ner eller negligerar köldrekord, även om dessa avser större delen av en kontinent, ex.vis Nordamerika. Solforskare noterar att Solen nu gått in i en passiv fas liknande dem för 200 och 400 år sedan, vilka då sammanföll med kallt klimat.

Det ger hög sannolikhet för några kalla decennier. Detta bekräftas av nya köldrekord på båda halvkloten.

Arrangör av vetenskapliga konferenser

Jag är sekreterare i nätverket KLIMATSANS, som var svensk arrangör av de nordiska konfe-renserna om klimatets vetenskap 2016 i Lidingö och 2018 i Mölndal. De var öppna för alla att delta och för alla deltagare att yttra sig “från golvet”, det som krävs för att en konferens skall kunna kallas “vetenskaplig”. På båda talade 15 forskare och experter från 5 länder.

Till båda konferenserna var alla riksmedia och lämpliga fackmedia inbjudna, men endast SvD sände en reporter. Denna visade sig dock helt oförmögen att förstå föredragens inne-håll och beskrev istället sina antaganden om deltagarnas bakgrund, motivation och psyken.

Där har du orsaken till dina vanföreställningar om klimatet: Media är bemannade med verbala talanger som inte har förmåga att förstå fakta och logik. Du och allmänheten samt våra politiker har systematiskt blivit felinformerade om klimatet.

Ett möte är viktigt

Klimatet är komplext och kaosartat, vilket gör det svårt att förstås per korrespondens. Jag erbjuder mig att besöka dig för en mer utförlig genomgång av det jag anfört ovan samt för att svara på dina frågor. Klimatet handlar inte om “tro” utan om “vetande”.

Klimatet rör sig utan påverkan av våra utsläpp och är nu på väg mot en kallare period, som gör det uppenbart för alla att talet om en “Global Värmekatastrof” varit en bluff. Jag hoppas att du kan förmå Svenska Kyrkan att bli en av de första stämmorna, som “talar sanning” om klimatet. Det skulle stärka dess förtroende radikalt.

Frågan har blivit historiens största bedrägeri och därmed en av mänsklighetens största utmaningar att bekämpa.

Ring om en tid som passar.

Med vänliga hälsningar

Sture Åström 070-773 07 56

Sekreterare i nätverket KLIMATSANS

+ -+ – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

17 thoughts on “Kan Svenska Kyrkan finna sanningen: “Klimatkrisen”

  1. Maldiverna har ökat i yta med 37 kvadratkilometer under åren 2000-2019.

    Klimatkrisbluffarna vill hävda att stigande havsnivåer är en kris eftersom miljoner människor kommer bli översvämmande och dö. Jag tror inte folk är så dumma att de bor kvar i ett område som översvämmas med 1-3 mm per år utan de flyttar därifrån. Vi kan kalla det för klimatproblem, men inte kris.

  2. Mycket bra skrivet Sture! Tack för att du fortsätter kämpa!

    Tror dock inte vi ska hoppas för mycket på ett möte. Som någon sa en gång; de flesta fortsätter hellre ha fel än erkänner att de har fel.

  3. Suveränt skrivet, Sture!
    Jag lämnade Svenska Kyrkan bl.a. på kyrkans tro på klimathotsbedrägeriet.

  4. Mejl passar bäst:

    sture(a)klimatsans.com

    Tack för det !
    Sture

  5. Har två exempel på pdf som jag kan skicka via MMS alternativ som Mail!
    Kan du ge mig telnr alternativt mailadress!

  6. @Thosten Bergqvist

    Inget livstecken från Svenska Kyrkan ännu.

    Men en biskop i Sthlm är en publik person med höga staket runt omkring. För kontakt har han tre ordinarie kanaler med grindvakter.

    Jag brukar vänta en vecka.

    Har du en länk till Emrens artikel ?

    Sture

  7. Fantastiskt bra Sture!
    Har han svarat och bjudit in dig?
    Noterade att Allan Emren också delgett riksdagsledamöter att han publicerat en vetenskaplig artikel i en vetenskaplig tidskrift!
    Hans forskning visar att temperaturen driver CO2 halten. Inte tvärt om!

  8. Petter Wulff,
    Du påstår att “Trosuppfattningen om en temperaturvända till ett kallare klimat saknar stöd i fakta.”

    Jag hittade denna video som nu har några år på nacken.
    https://youtu.be/icfPrSeULKc

    Där finns Henrik Svensmark med under den Nordiska klimatkonferensen “Climate Sence 2018”.
    Tendensen med mer moln och kyla lever vidare hos oss än idag 2023. NOAA (satelliter) har en bild som visar den globala temperaturtrenden 2016 – 2022, minus 0,14 grader/Decade

  9. # Petter Wulff

    ” Inget talar för att larmen skulle vara falska, dvs. medvetet vilseledande”

    Jodå, det finns visst saker som pekar på det. En av förgrundsgestalterna inom IPCC, klimatalarmisten Stephen Schneider som var med och grundade IPCC 1988 har nämligen sagt så här:

    ”To capture the public’s imagination … we have to offer up scary scenarios, make simplified dramatic statements and make little mention of any doubts we might have. Each of us has to decide what is the right balance between being effective and being honest.”

  10. Petter W
    Havsnivån höjs med cirka 3 mm per år. På 30 år blir det 1 dm precis som väntat. Men en utbyggd flygplats visar att öborna inte tror att ön ska översvämmas. Titta på verkligheten och strunta i de 102 klimatmodellerna som är högst tvivelaktiga. När man skruvar på parametrarna får man väldigt olika resultat vilket tyder på att teorierna bakom modeller är väldigt skakig.

  11. # Petter Wulff

    Uppfattningen om en “temperaturvända till ett kallare klimat” saknar inte alls stöd i fakta.

    Den här mellanistiden är nämligen den kallaste på 450 000 år och dom senaste 10 000 åren visar också på en nedåtgående trend.

    Nu pratar vi alltså om den långsiktiga trenden inte cherrypicking av enskilda årtal eller kortare tidsperioder. Men vad gäller UAH så är det ändå så att deras data inte visar på någon nämnvärd ökning under lite drygt 20 år och att temperaturen sen 2016 faktiskt sjunkit.

  12. Det har gjorts felaktiga bedömningar av klimatutvecklingen. Vad kan sägas om de exempel som ges?
    1. Söderhavsöarna. De senaste 30 år har havsnivån höjts cirka en decimeter. På de 80 åren sedan 1943 är höjningen säkert den dubbla. Därför kan man ifrågasätta att öarna skulle ha höjts (av naturliga orsaker).

    2-4. Uttalandena om öknar, skördar och svält. Någon tycks ha gjort en felaktig bedömning. Vem sa det; när?
    5. Arktis isfritt 2013. Utvecklingen gick inte så fort, men tendensen med minskande isutbredning är tydlig.
    6. Isbjörnarna hotades av omfattande jakt. Det hotet har försvunnit.

    Slutsatsen av detta är att larm ibland visat sig felaktiga men att kopplingen till klimatet är tveksam. Inget talar för att larmen skulle vara falska, dvs. medvetet vilseledande.
    Att IPCC härigenom inte skulle ha någon som helst trovärdighet är en förhoppning från dem som vill att IPCC ska ha fel. Det är en våldsam övertolkning.

    Trosuppfattningen om en temperaturvända till ett kallare klimat saknar stöd i fakta. Senaste UAH-data visar att temperaturhöjningen fortsätter.

  13. Kyrkans dekadens är vämjelig, men vem är förvånad när vi haft en ärkebiskop som i praktiken visade sig vara en DDR-kommunist. Hon kunde ju inte ens skilja på Kristendom och islam, på Jesus o Mohammed!

  14. Vi befinner oss inte i någon klimatkris. Inte mer än vanligt i varje fall. Låt oss titta på rena fakta. Fakta från verkligheten. Då har vi faktiskt ett rätt så bra klimat just nu.

    Sen den Lilla istiden så har vi nämligen haft en klimatförbättring på ca en plusgrad. Jorden har också tack vare den ökade CO2 halten blivit en grönare planet. Öknarna minskar och skördarna ökar. Extremvädren minskar dessutom. Antalet som dör i extrema väderhändelser har också minskat drastiskt.

    Det är egentligen obegripligt att folk pratar om en klimatkris när fakta så klart och tydligt visar att det inte är det faktiska nuläget.

  15. Jag har skrivit det tidigare. Gud gav oss människor förmågan att tillföra koldioxid till atmosfären, så att nivån koldioxid inte sjunker till en nivå där livet på jorden börjar dö ut.

    Fast. Ska sanningen fram så är det bidrag som människan kan bidra med så litet att det saknar betydelse.

Comments are closed.