EU ger 720 mia € till vätgas Utan rapport i MSM media

Ursula von der Leyen stoltserar med slöseri av medborgarnas pengar

2024-05-21, NMI, Näringslivets Medieinstitut, Martin Berg:

Tyst i medierna om EU: s stora vätgassatsning

De svenska medierna har rapporterat relativt omfattande om vätgasens roll i den gröna omställningen. Inte minst i de pågående industriprojekten i norr. Men när EU nu delar ut 720 miljoner euro till ett antal projekt för att stötta den europeiska vätgasproduktionen är det helt tyst.

I en artikel i Ny Teknik konstateras att av de 95 miljoner ton vätgas som konsumerades globalt utgjorde endast 0,7 procent vätgas som produceras med elektrolys med förnybar el, så kallad grön vätgas. Den nuvarande produktionen är således minimal.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “EU ger 720 mia € till vätgas Utan rapport i MSM media

  1. Här finns en utmärkt video (13 minuter) som sammanfattar problemen. En hint, EU gick ut stort för ett par år sedan där det till 2030 skulle finnas 20 miljoner ton “grön” vätgas i EU – där 10 miljoner ton skulle produceras inom EU och resten importeras.

    …det senaste är att enbart 3 miljoner ton intern produktion och inget om import – min prediktion är att det blir en tummetott till 2030 totalt.

  2. När det gäller att ruinera de Europeiska nationerna är alla medel tillåtna enligt den gamla Jesuitordens principer som det WEF-styrda EU har anammat!

  3. År 2020 stod EU för 8% av de globala koldioxidutsläppen.
    EU:s utsläpp har minskat med 35% sedan 1990.

    Sveriges andel av de globala koldioxidutsläppen var 0,1% år 2019.
    Sveriges utsläpp har minskat med 37% sedan 1990.

    Trots detta har varken den globala medeltemperatur eller CO2 halten i atmosfären (som tur är) minskat ett skvatt. Hur länge till ska vi i Sverige och EU egentligen bedriva denna otroligt kostsamma och onödiga så kallade klimatpolitik?

    Ibland känns det lite som att Kina (har ökat sina CO2 utsläpp fyrfaldigt sedan 1990) och Ryssland (har ökat sina utsläpp med 50% sedan 1990) grundlurat hela västvärlden med “klimathotet” bara för att kunna krossa vår vår ekonomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *