Klimatmarsch mot fattigdom

150401-Tahiti-Tetiaroa
Tahiti Tetiaroa

Söderhavsöarna är skapade av döda korallers skelett, som spolas upp på stränderna av stormar och orkaner. Korallerna växer ständigt, så att öarna växer också, enligt studier av universitet i Auckland under 60 år.

Leslie Öqvist FP har fått en insändare publicerad på flera håll. Där meddelar han att han deltar i “Klimatmarschen” till Paris med syfte att nå “Klimaträttvisa”:

Agera nu för klimaträttvisa

Men klimatmarschen avser att förmå politikerna till åtgärder, som inte avhjälper världens fattigdom utan leder till ytterligare fattigdom. Jag har fått en replik införd här:

Lokal-Logga

2015-10-28

Öqvist har helt fel om klimatet

Engagemanget för en bättre värld är tydligt i inlägget av Leslie Öqvist. Men han har blivit så lurad, att han strider åt fel håll. Han skriver:

”Klimatfrågan är vår tids största utmaning”, vilket blivit sant, inte för att klimatet uppför sig hotande eller ens ovanligt, utan för att debatten utgår från överdrivna och falska fakta.

1. Torkan i Syrien beror inte på ”klimatförändringar” utan är ett inslag i landets normala ökenklimat. Men antalet invånare har fördubblats sedan 1990 och dagens generation använder mera vatten än deras föräldrar.

2. Utsläppen av koldioxid har varit nyttiga för hela mänskligheten med större skördar och minskade öknar. Det finns ingen ”klimatskuld”. Det betyder ju inte att vi skall sluta hjälpa U-länder, men det måste ske på sunda förutsättningar.

3. Greenpeaces grundare Patrick Moore förklarade i ett tal den 14/10 att våra utsläpp varit nödvändiga för att ”rädda planeten” från brist på koldioxid i luften. Den gasen är livets förutsättning och dominerade atmosfären i planetens barndom. Men växterna sög till sig gasen och bildade ved, som under årmiljonerna omvandlas till stenkol. Små organismer förenade koldioxid med kalcium till skyddande skal. De har bildat enorma formationer av kalksten. Livet på jorden hade nått nära ”svältgränsen” 150 ppm under istiden. Om det skulle fortsätta skulle växterna dö i framtiden och därmed även djuren.

Halten har nu stigit 400 ppm, men han anser att både 1.000 och 2.000 ppm skulle vara gynnsamt. Vårt eldande har ”räddat planeten”.

4. Öqvist deltar i ”den stora klimatmarschen” med syfte att driva fram minskade utsläpp. Han tror att det hjälper de fattigaste. Han vill förmena oss och dem den billiga energin från kol och olja. Det skulle ge dem dyrare mat och sämre standard. Hans ”hjälp” skulle göra dem fattigare.

5. Koldioxid påverkar klimatet så litet att det inte märks.

Det hemska med dagens klimatdebatt är att officiella myndigheter, som ansvarar för databaser med fakta, numera systematiskt förfalskar historiska data, för att få vår tid att framstå som extremt varm. ”Nyheter” från SVT och TT är därför oftast vilseledande eller felaktiga.

Det har inte skett någon uppvärmning på nära 19 år. Solen förebådar en kallare framtid.

Sture Åström
Nätverket Klimatsans

Deltagarna i klimatmarschen tror alltså att de kämpar “emot” fattigdom, men vägen de valt går istället “mot” mera fattigdom.

+ – + – + – +

KK-Logga

2015-10-30

Helt fel om klimatet

I pappersupplagan lyder rubriken istället så här:

Klimatdebatt utgår från falska fakta

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Klimatmarsch mot fattigdom

  1. Det är mer än 150 år sedan Charles Darwin presenterade den nu allmänt accepterade teorin om atollers utveckling. Den säger i princip att höjningen av havsytan har skapat atollerna. Dessa atoller är grunden för de korallöar som utgör öriken som Maldiverna och Tuvalu. De som hävdar att Maldiverna och Tuvalu håller på att slukas av stigande hav kan aldrig har hört talas om Darwins teori. Eller ljuger de bara?

    Förslagen till klimatåtgärder går bara ut på att göra alla människor fattigare. Det hjälper verkligen inte de fattiga, utan gör bara tillvaron ännu värre. Funderar aldrig klimataktivsterna över följderna av sina förslag? Eller lever de i en fantasivärld där det alltid är molnfri dag med lagoma vindar? Har de hört talas om natt, moln och vindstilla?

    Klimatförändringarna i Syrien är de märkligaste i historien. De drabbade bara Syrien, och inte grannländer som Turkiet och Israel. Annars varnade FAO flera år innan inbördeskriget bröt ut för att konstbevattningen i Syrien hade byggts ut för mycket och att det kunde bli problem med vattenförsörjningen. För att inte tala om att det kanske blir problem om befolkningen fördubblas på 20-30 år. Men strunt i alla alternativa förklaringar som är möjliga bara. Skyll allt på klimatförändringar.

  2. I Sverige skyller kommuner allt möjligt på klimatförändringar för det finns visst pengar att få för dels skador på grund av klimatförändringar, eller dels förebyggande åtgärder (vilket bara är alibi för att hålla på med meningslösa projekt vars enda syfte är att hålla ned arbetslöshetsstatistiken).

  3. När jag läser om klimatmarschen och dess deltagare erinrar jag mig Louis Armstrongs text :” They are poor litle lambs who have lost their way, bah bah bah”Jagbtänker även på koldioxidutsläppen från deltagarna när de går till Paris.
    Mvh, Håkan.

Comments are closed.