Snö och kyla på flera håll

 

De hade fått mer än 2 meter snö i södra Bayern 2019-01-08

Två meter snö på 48 timmar. Så mycket föll nyligen i Alperna vid fransk-italienska gränsen. Pyrenéerna på gränsen mot Spanien och även Sierra Nevada i södra Spanien har gott om snö. Österrike och södra Tyskland har upplevt kraftigt snöande med runt två meters djup uppe i bergen. Tatrabergen mellan Polen och Tjeckien-Slovakien rapporterar 6-15 grader kallt och mycket snö. På Balkan-halvön stängs skolor och spärras vägar för kraftigt snöfall.

Norska och svenska fjällen har upplevt snö, kyla och stormvindar ända till orkanstyrka. Hela Norge utom kusterna är snötäckt. I Sverige når snötäcket ned till Vänern och Vätterns norra ände. Även norra Småland är snötäckt.

Både Ukraina och västra Ryssland har drabbats av snö och kyla. I Ukraina hade i söndags 6/1 över en halv meter snö fallit, följd av 20-25 minusgrader med 37 rapporterade dödsfall. I Moskva har den kraftigaste snöstormen på 50 år stört väg- och flygtrafik. Sibirien fick sin första snö i oktober och har nu sträng kyla och snöfall.

Längre söderut rapporterar iranska och turkiska skidorter gott om snö på hög höjd.

I USA på andra sidan Atlanten varnas för snöstorm från Denver i Colorado 240 mil ända till New York. Kanadensiska skidorter i Klippiga Bergen har upp till två meter snö över trädgränsen. I västliga British Columbia råder snöstorm.

Tvärs över Stilla Havet undviker mer än hälften av Kinas 1,2 miljoner utförsåkare Kinas kalla och dyra skidorter och flyger till Japan eller Kanada i stället. Kinas 700 skidorter har gott om snö men ligger långt inne i landet med kallt klimat.

Allt detta är fullt normalt väder och klimat för årstiden. Det visar inga som helst tecken på påstådd global uppvärmning. Om något visar det att Jorden är på väg in i en kallare fas med minimal solaktivitet och mer kosmisk instrålning med kylande molnbildning och nederbörd.

Tege Tornvall

Källor: nationella vädertjänster, The Telegraph.

+ – + – + – +

2019-01-23

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1 thought on “Snö och kyla på flera håll

  1. Denna text är i dag 190123 insändare i Dalarnas Tidningar, omgiven av fem alarmistiska inlägg – varav ett långt från statsavlönade “nationella samordnaren” Svante Axelsson från Fossilfritt Sverige (= nedlagt Sverige?). Axelssons inlägg illustreras vederbörligen över fem spalter med skorsten med svart rök mot hotande grågul bakgrund. Rena skamgreppet!

    Alla alarmistiska inlägg utgår från CO2-hypotesen som ett oangripligt postulat, en religiös dogm. Klimatångest är vår nya statsreligion, ivrigt påhejad av Svenska Kyrkan med ärkebiskopen i spetsen.

Comments are closed.