Avslöjar Smålandsposten sin egen klimatångest ?

SMÅLANDSPOSTEN framför domkyrkan i Växjö Wikipedia

Det är glädjande att vissa lokaltidningar uppfattar sin uppgift i samhället så att de tar in även kritiska synpunkter på “klimatkrisen” bland de ständigt förekommande “nyheter”, debattartiklar och insändare, som vill frälsa menigheten i “den enda rätta klimatläran”: Koldioxid är farlig och skall bekämpas.

SMÅLANDSPOSTEN utmärkte sig den 8/8 med TVÅ insändare, som var kritiska till propagandan för “klimatkrisen”:

Klimatrealister, inte klimatförnekare

Anders Waldemar börjar så här:

Det finns inga klimatförnekare eller klimattvivlare. Ingen har förnekat att vi har ett klimat. Klimatrealist är ett bättre ord på oss, som lär oss om klimatet genom att försöka ta till oss vad seriösa forskare och vetenskapen kommer fram till.

Sedan rekommenderar han de två aktuella böckerna av Lennart Bengtsson och Elsa Widding för den som vill lära sig fakta för att sova bättre.

Denna insändare kan läsas i sin helhet på nätet. Klicka bara på den röda rubriken.

Koldioxid påverkar inte klimatet

Sivert Eklundh förklarade under ovanstående rubrik:

Koldioxid är upphovet till allt organiskt liv på jorden och inte ett farligt gift som många människor via medierna och politiker kommit att tro.

Han förklarar fotosyntesen och fortsätter med IPCC:s misslyckade försök att påvisa någon verkan av koldioxid:

Det är solen och andra kosmiska krafter som i allt väsentligt styr jordens temperatur, inte koldioxid.

I dag har vi däremot mycket goda belägg för att en högre halt av koldioxid i atmosfären är till stor nytta för flora och fauna på jorden.

Och avslutar: Dessutom trodde jag i min enfald att skolplikten gällde alla, även Greta?

Han gör alltså det förfärliga konstaterandet att koldioxiden har ingen verkan på klimatet. Slutsatsen är öppen för alla läskunniga:

“Klimatkrisen” är en bluff.

“Klimatångest” eller vad ?

Nu kommer det förbryllande: Denna insändare var också tillgänglig på nätet den första dagen. Men när jag nu söker får jag veta att:

Sidan du sökte finns inte.

Men den har visats, så det måste anses bevisat att sidan finns. Men vid närmare eftertanke har SMP beslutat att den inte skall kunna läsas på nätet.

Då undrar jag om det beror på en egen form av “KLIMATÅNGEST”. Inte den som media allmänt försöker skrämma befolkningen till bl.a. med hjälp av 16-åriga Greta. Utan något som är dess motsats:

Ångesten för att inte vara POLITISKT KORREKT, d.v.s. aktivt driva skrämselpropagandan för “klimatkrisen”. Det gäller ju alla riksmedia och de flesta lokala media. Det ser vi exempel på dagligen.

Det utbröt stor förvirring på Svenska Dagbladet den 2/9 2018, då vi betalat för en helsidas annons, som förklarade att Solen styr klimatet och nu aviserar några kallare decennier. WWF krävde censur. Ansvariga ursäktade sig med att “rutinerna brustit”. Chefredak-tören försökte förneka att de vill censurera annonser, men uttryckte sig så att han i sak bekräftade det.

WWF:s kritik avslöjade att de ansåg SvD:s ansvar vara att “driva klimatjournalistik”, tydligen baserat på nära samarbete med SvD:s dåvarande stjärnreporter Jenny Stiernstedt.

Censur av media är ett viktigt steg på vägen till fascism ! Är medlemmarna i WWF medvetna om ledningens “värdegrund” ? ? ?

Vill SMÅLANDSPOSTEN värna yttrandefriheten eller böja sig för de totalitära kraven på “Politisk Korrekthet” ? ? ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather