Per Welander har somnat

Per Welander avled under sömnen i förrgår natt

Han var mångårig ordförande i vår “storebror” Klimatrealisterna med bloggen Klimatupplysningen. Han var frisk och aktiv med fullt program för framtiden, varför han förmodas ha drabbats av stroke, hjärtfel eller liknande.

Per Welander 31/1 1950 – 26/4 2020 var civ.ing. i elektroteknik, KTH – fil. kand. i fysik, numerisk analys – Stockholms Universitet och har arbetat som entreprenör och VD för olika IT-företag på dagens globala marknad.

Han deltog i ett forskningsprojekt om Arktis vid University of Washington, vilket gett honom en ovanligt bred kompetens för klimatdebatten, dels med hög teknisk och naturvetenskaplig utbildning, dels från erfarenhet av klimatforskning med fältstudier och dels från eget entreprenörskap och företagsledning.

Han visade uppskattning och förståelse för vår verksamhet och deltog i båda våra vetenskapliga konferenser 2016 och 2018. Vid den sistnämnda i Mölndal höll han den avslutande sammanfattningen av de mest betydande slutsatserna i föredrag och diskussioner.

Hans bortgång är en förlust för hela nationen. Hans breda kompetens skulle staga upp klimatdebatten den dag då media börjar inse att den behöver fakta och logik för att balansera tro och tyckande.

Vi kommer att sakna Per Welander.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Per Welander har somnat

  1. Oväntat, djupt tragiskt och också svårt kännbart för vår kamp för sans, fakta och förnuft i den illa politiserade klimatfrågan – som ju egentligen ingen är. Vi får kämpa vidare, Per och andra fallna kämpar tlll minne!

  2. En mycket stor förlust, han hade mycket kvar att ge.
    Mina kondoleanser till hans nära och kära.
    R.I.P.

Comments are closed.