Coronadöden i kalla siffror

Statistik från Tyskland över antalet dödsfall per dag 2017 – 2020

Coronan berör oss alla. Jag finner det därför angeläget att redovisa den graf vår eminente statistiker i Tyskland, Rolf Schuster, tagit fram.

I grått visar han antalet dödsfall per dag 2020, där röda staplar nertill visar det antal som dött av Corona Covid 19. Kurvorna upptill visar:

  • Svart kurva: Samtliga döda per dag 2019,
  • Röd kurva: D:o 2018,
  • Blå kurva: D:o 2017

Både 2017 och 2018 visar höga toppar under vintermånaderna, vilket jag antar kan hänföras till de då aktuella influensaepidemierna.

Någon tydlig överdödlighet på grund av årets Corona syns inte.

Detta kan tydas på två sätt:

  1. Nedstängning och andra begränsningar har varit effektiva.
  2. Årets Corona är inte värre än de tidigare årens influensor.

Sanningen ligger nog som vanligt där emellan, men det är svårt att säga var. Det torde inte bli riktigt klart förrän om något år.

Jag hoppas att någon som är kunnig kan ta fram liknande grafer för Sverige.

+ + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Coronadöden i kalla siffror

  1. Jacob Nordangård som är författare till boken “Rockefeller en klimatsmart historia” har en hel del att säga om vilka som tjänar på klimathot och pandemier. På
    http://pharos.stiftelsen-pharos.org/rockefeller-och-bill-gates/
    finns en intressant länk med rubriken:
    “Rockefeller och Bill Gates – monopolkapitalister med pandemier som affärsidé”
    som väl beskriver hur de agerar för att omstöpa världen.

  2. Andersson,

    Jag har ungefär samma brister i mitt CV. Kanske därför jag håller med om din logik ?

    Jag har ett intryck av att det är väldigt svårt att tolka hur stor effekten av Covid egentligen är. D.v.s. hur många av de som avlidit i Covid skulle ha avlidit p.g.a. nåt annat under ungefär samma tidsperiod. Då spelar ju demografin stor roll. Antalet barn i en årskull varierar ju faktiskt rätt mycket från år till år (typ inom 10%). Invandringen borde ju också påverka antal individer / årskull.

    Anledningen till att det är svårt att få “säkra” siffror är ju att det trots allt är låg dödlighet i Covid. Det är svårt att med säkerhet påstå att Covid är värre än de “vanliga” influensorna. Det får mig att undra varför vi reagerar så enormt på just Covid ?
    Om man lyssnar på FHM så verkade huvudorsaken vara att man var rädd för att inte kunna hantera alla som behöver akutvård, d.v.s. Covid kräver mer akutsjukvård än en “vanlig” flunsa.

    Sen verkar det som man gjort en felbedömning (egentligen fel gissning). I början utgick man från att befolkningen helt saknade immunitet mot Covid. Så verkar ju inte vara fallet. Man verkar ju nå nån slags flockimmunitet vid typ 20% – inte 60% som man trodde i början.

    Jag undrar ibland hur många som avlidit p.g.a. att man prioriterat ned dem i vårdkön – till förmån för Covid sjuka.

  3. Är varken professor, epidemiolog, statistiker eller ens en nyliberal Timbroekekonom, trots att dessa går tjugo på dussinet. Dessa brister i mitt CV påverkar naturligtvis min logik. Min avvikande logik gör att jag inte förstår mig på dessa professorer och andra som lutar sig mot sin akademiska auktoritet när det gäller att diskutera så kallad över-/underdödlighet.
    Min logik säger att för att kunna jämföra dödligheten mellan olika år måste man detaljstudera demografin. Hur många kvinnor respektive män fanns i respektive årskull och hur många dog.
    Möjligtvis kan relativiteten för en årskull vara någorlunda stabil mellan olika år, framförallt för de större årskullarna där många dör, något för en räknenisse att undersöka som orkar söka fram informationen från SCB om den nu är tillgänglig. Att jämföra dödlighet mellan olika år för att för att finna orsakssamband fungerar bara vid stora avvikelser, inte när det börjar närma sig 10 procent av genomsnittligt dödlighet.

  4. Det är ju nånting konstigt med hur “samhället” reagerar på yttre hot idag. Det gäller COVID. Det gäller klimatet, men det gäller också andra frågor (t.ex. dieselbilar)

    Det uppstår väldigt snabbt nån slags “main stream” uppfattning. Det kommer snabbt krav på att politikerna ska agera. Det saknas nästan alltid en balanserad risk/fördel bedömning. Det görs få eller inga försök att beskriva situationen med lite perspektiv.

    Reaktionsmönstret är alltid:
    Nu är det KRIS !! Vi måste agera direkt. Hotet måste elimineras.

    Jag upplever det som en hysterisk reaktion. Full panic mode direkt. Ve den som ifrågasätter hotet. Det som gäller är snabb handling för att eliminera hotet – inte diskutera hur stort hotet egentligen är.
    Ungefär som en gnu flock som skenar – det gäller att springa. Inte stanna och fundera på om det verkligen var ett lejon i buskarna.

    Styrs detta av globalister ? Finns denna hysteriska reaktion bland folk i allmänhet, eller är det media som hittar på den. Är det politikerna som reagerar hysteriskt (av rädsla för att tappa röster).
    Har funderat mycket på varför samhällena reagerar hysteriskt idag, men har inte kommit fram till nåt.

  5. Det är svårt att tvinga in folk in i ett globalt samhälle där bara de rikaste får styra och ställa. Man har länge försökt med att hota med Jordens undergång och pekar på att vi måste samarbeta, dvs rätta oss efter de överstatliga organen. FN har långa fula tentakler, IPCC, WHO, UNHCR m.fl som vill styra våra liv. Ett annat överstaligt organ är EU, där vi heller har det minsta inflytande. Jag upplever att mina värsta fiender, globalisterna, inser att klimathotet inte fungerar längre och därför satsar på tvångsvaccinering. Dags att utrota globalisterna!

  6. Jag har kollat upp på SCB:s hemsida och sett att i början av 2020 var det en klar underdödlighet jämfört med femårsperioden 2015 – 2019. Det är en viss överdödlighet i början av apri till och med mitten av maj 2020 med den högsta dödligheten på en dag som var den 15 april med 398 stycken och den 16 april också med 398 stycken på grund av att Socialstyrelsen i slutet av mars ändrade riktlinjer för användandet av syrgas på äldreboenden. Läkare har via telefon till sjuksköterskor beslutat att avsluta vården för sjuka på äldreboenden utan undersökning och ordinerat palliativ vård med att patienten fick morfin samt midazolam och haldol för att förhindra att man blir illamående och kräks av morfinet. Att både ge morfin och midazolam hämmar andningen och patienten dör av syrebrist. Jag kallar det mord. Det är ingen stor överdödlighet när man vet att det dör omkring 260 ±32 människor varje dag i Sverige. Efter den 16 april har antalet döda per dag minskat stadigt. Om detta är en pandemi, så har jag sett en pandemi varje år under förkylnings-/influensasäsongerna de senaste 50 åren. Om du vill skrämma människor, ta ett virus och gör en pandemi av det. Covid-19 (SARS-CoV-2) är den medicinska termen för 2019-2020 förkylning-/influensasäsong. Detta är samma gamla skrämselpropaganda som svininfluensan 2009 som också var en “pandemi”. FN, WHO, massmedia, alla länders regeringar och den medicinska industrin använder din okunnighet om virusets natur för att göra dig rädd så att du kan kontrolleras.
    Vi har att göra med en psykologisk operation, en så kallad psyop= Problem, reaktion och lösning i ”Coronavirusets” spår. En väl beprövad metod som har använts när det gäller att driva igenom förändringar i samhällen och i världen, som är till fördel för den lilla elit som har den verkliga makten, men till nackdel för majoriteten av människorna. Den här psyopsen är att få befolkningen att fokusera på ett påhittat hot eller problem och som är tänkt att leda till en global obligatorisk vaccinering. Detta är en mycket brådskande fråga för FN och det är en mycket bra affär för den medicinska industrin när människor blir sjuka av vaccinerna. Vacciner immuniserar inte – de sensibiliserar(sensibilisering innebär att utveckla känslighet för) och i medicin betyder processen att kroppen utvecklar en känslighet för något genom att bilda antikroppar, vilket kan leda till allergier. DU VACCINERAS ALDRIG MOT EN SJUKDOM – DU INJICERAS ALLTID MED EN SJUKDOM. Det har aldrig handlat om något virus. Det handlar om att ta ifrån oss våran frihet. En fråga vi alla ska fråga oss är: Vem tjänar mest på detta ”virus”.

  7. Såklart är det enda rätta sättet att mäta påverkan av C-19, effekten på överdödligheten vid olika tidpunkter och befolkningsstrata. Det finns redovisat på euromomo.eu, som anger dessa tal både aggregerat och för olika länder inom EU. Kurvorna upptar en lång tidsserie, så vi kan jämföra vad som hänt sedan 2016.
    Kolla där! F.n. är endast Spanien och Portugal i en liten, ‘statistiskt säkerställd’ överdödlighetssituation.

Comments are closed.