Miljöaktivisterna har inte alla fakta på bordet

Dagens röda häxor vill skrämmas inför undergången med besvärjelser på samma sätt som 1600-talets svarta häxor

Skillnaden är att de svarta aldrig visade sig i dagsljus. . .

2020-08-30 Kristianstadsbladet

Om aktivisterna vill värna om miljön, så säger man ja till Preemraff och tar avstånd från känslomässigt styrda clowner. Vem eller vilka finansierar miljöaktivisterna? Hur kan det vara att globalister och kommunister drivs av samma agenda? NWO hägrar, skriver Jan Norlin i Åhus med anledning av att 24 kommuninvånare uppmanar regeringen att stoppa utbyggnaden av Preemraff i Lysekil.

Ifall aktivisterna vill värna om miljön, så säger man ja Preemraff och tar avstånd från känslomässigt styrda clowner. Vem eller vilka finansierar miljöaktivisterna ? ! Hur kan det vara att globalister och kommunister drivs av samma agenda ! ? NWO hägrar ! ?

Det finns andra miljöskäl att bygga raffinaderiet som ex att utsläpp av svavel skulle minska i världen. Göran Värmby har skrivit om detta i Dagens Industri och han frågar sig varför Miljöpartiet är så nationalistiska när det gäller just denna fråga?

“Att Preemraff vid Brofjorden är ett av de raffinaderier som har Europas högsta avsvavlings-kapacitet är säkert okänt för många. Totalt kommer Preem att avskilja 150.000 ton svavel per år – som annars skulle förorena luft och miljö – och i stället sälja det som prima råvara för tillverkning av svavelsyra. En klockren cirkulär åtgärd, som dessutom minskar uttaget av den ändliga råvaran svavel. Denna mängd svavel motsvarar nästan dubbla Skandinaviens landbaserade utsläpp av svavel. Inte en enda debattör verkar känna till detta faktum.”

Aktivisterna eller demonstranterna har inte alla fakta på bordet . Våra politiker behöver bättre kunskaper i klimat- och energifrågor och skall inte låta sig påverkas av en liten skränig grupp aktivister som vill pausa demokratin.

Jan Norlin

Åhus

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Miljöaktivisterna har inte alla fakta på bordet

  1. Jonas 2020/09/02 at 06:13
    “Klimatkrisen är nog den första krisen i mänsklighetens historia där ingen märker något av “krisen”.”
    Trots att det är klimatnödläge är det ingen som märker av nödläget 🙂

  2. Jag tror (hoppas) att luften börjar gå ur den värsta alarmismen. MP´s opinionssiffror sjunker. Det dyker upp fler klimathotskritiska artiklar i tidningarna idag än för några år sedan.
    Jag uppfattar det som mina bekanta (inklusive alarmister) börja tappa orken runt klimathotet. SVT pumpar på med sin hysteriska reportage, men i realiteten händer inget. Det noteras.
    Klimatkrisen är nog den första krisen i mänsklighetens historia där ingen märker något av “krisen”.

    Med lite tur kan Preem bli det fall som väcker vår politiker. Där står ju jobb mot “klimathotet”. I Preem-fallet så måste ju bland annat sossarna slipa på sina argument om de ska ge OK för utbyggnaden (d.v.s. de tvingas tänka själva).

    Min gissning är att de ger OK med motiveringen att det är positivt i ett globalt perspektiv och att de ställt tuffa krav på Preem att minska sina framtida CO2 utsläpp.
    Hoppas att jag tror rätt.

    Det vore oerhört bra om vi i Sverige började prata om globala utsläpp i stället för Svenska utsläpp.

  3. Miljö- och klimataktivister vill inte ens veta av fakta. Om de tar till sig och erkänner fakta, måste de ju ändra åsikt om hur stora olika problem är.

  4. Greta får oljebaronens hederspris – på tio miljoner kronor. Och så har Greta fått nya oljemiljoner, närmare bestämt 10 st (Gulbenkianpriset). Gulbenkian var den som först upptäckte och exploaterade Mellanösterns oljefyndigheter. Han var nästan lika rik som Rockefeller (vars bolag numera är den största bidragsgivaren till Greenpeace).

  5. Ja, just det ! Och det är den innersta meningen med “demokrati”: Utvecklingen blir som medborgarna önskar.

    Demokrati betyder INTE att politiker skall bestämma mer än som medborgarna önskar.

    Dess grundpelare är medborgarnas fria val på en så långt möjligt fri marknad.

    Dagens vettlösa energipolitik baserad på en verkighetfrämmande klimatpolitik är tydliga exempel på nödvändigheten att begränsa politikernas makt.

    Vi behöver en ny grundlag med tydlig konstitution, som sätter gränser för det som politiker får begära av medborgarna. De skall inte kunna skänka bort mina pengar till världens diktatorer eller till sina egna drömprojekt.

  6. Ja, aktivisterna har sannerligen en märklig logik, förmodligen baserad på okunskap. Man verkar tro att om denna olja inte raffineras av Preem i Sverige, då kommer den inte att raffineras på någon annan plats i världen heller.

    Samma logik gällande Förbifart Stockholm. Om man låter E4 vara kvar nära Stockholms centrum, med bilköer morgon och kväll, då kommer biltrafiken att minska.

    Om man stänger Bromma flygplats och inte bygger ut Arlanda, då kommer flygtrafiken att minska.

    Finns det ingen klok och pedagogisk person som kan utbilda dem, så de förstår att när en efterfrågan finns då kommer någon att tillverka och leverera varan eller tjänsten.

  7. Det är väl helt uppenbart att Preems avsvavlingsanläggning är bra för alla. Bra för miljön och bra för arbetstillfällena.

    MP säger att det ökar Sveriges utsläpp. Det är samma logik som när de inte vill öppna Svenska gruvor för sällsynta jordartsmetaller (som används i de batterier som MP ser som lösningen på “klimatkrisen”).
    På nåt sätt OK om 5% av befolkningen har lite svårt att se helheten. Det kanske man får räkna med. Men de andra 95% i vår riksdag? Vad håller de på med ? Varför är det alltid MP som blir måltavla. De andra partierna lallar ju med.

Comments are closed.