MP satsar $ 2 mia på flyg i Vietnam utanför Saigon

Heerim

Arkitekternas concept för den nya flygplatsen Long Thanh International Airport 

Den nuvarande flygplatsen för Ho Chi Minh City , Tan Son Nhat International Airport (SGN, d.v.s. Saigon), har klarat 35 miljoner passagerare om året. Den nya får fyra stycken fyra km långa startbanor och planeras för 100 miljoner passagerare om året. Staden har 6 miljoner invånare.

MP:s dubbelmoral

I Svenska Dagbladets ledare 2020-12-17 kan man läsa:

Sverige förtidsavvecklar Ringhals, men ett av staten helägt svenskt energibolag bygger samtidigt ny kärnkraft 50 mil från Stockholm – i Estland. Och samtidigt som regeringen kämpar mot flygandet på hemmaplan, erbjuder sig nu svenska staten att gå in som garant för en investering på två miljarder dollar i vietnamesiska flygplatser. 

Den svenska Exportkreditnämnden skall gå in som garant för 2 miljarder US $ (det är 18 miljarder kronor) för arbeten på den nya flygplatsen och en ny terminalbyggnad på den gamla.

Premiärministern Nguyen Xuan Phuc räknar med uppgraderingar av flera andra av landets 22 kommersiella flygplatser. (I Sverige har vi 38, tror jag.)

Det är plakatpolitik som gäller

SvD fortsätter:

Även den kontroversiella och nu överspelade Preem-utbyggnaden i Lysekil illustrerar den gröna paradoxen. Satsningen skulle stoppas, trots att den hade minskat världens totala usläpp. . . Sveriges höga klimatambitioner ersattes av godhetssignalering och kortsiktig prestige.

Så går det då vi sätter extremister i regeringen.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “MP satsar $ 2 mia på flyg i Vietnam utanför Saigon

  1. Framför allt visar det hur förljuget budskapet från MP-regeringen är till vår befolkning. De kan ju inte tro på det själva, det de predikar för innevånarna. Visar klar och tydligt att det bara handlar om att beskatta oss.

  2. Det är bara svenskarna som ska straffas när MP sitter i regeringen.

Comments are closed.