Januaris glada galenskaper

President Biden signerar sin “Executive Order” om återinträde i “Parisavtalet”

Claes Lindskog följer upp månadens nyheter:

(Verkliga nyheter är få i dessa Coronatider men galna/falska finns det ovanligt gott om)

Månadens nyhet 1: Så kom beskeden vi väntat på:

  1. USA ansluter sig till plakatpolitiken och säger att de skall följa Parisöverenskom-melsen om klimatet. Vi får se om antalet länder, som betalar något stöd till odefinie-rade åtgärder av ofta demokratifientliga regeringar, nu ökar från ett (Sverige) till två.
  2. Biden har avskedat Vita Husets klimatexpert och har även på privata hemsidor censurerat de broschyrer om klimatfakta denne tagit fram. I Sverige hade Klimatupp-lysningen dock hunnit ladda ner dessa ganska okontroversiella och för nya åsikter öppna broschyrer. 
  3. Biden har självmant börjat sabotera USA:s egen olje- och gasproduktion och lämnar via “Parisavtalet” fältet öppet till Kina att i årtionden framåt bygga ut sin kolkraft (Kinas utsläpp är redan ca 30% högre än USA:s och EU:s tillsammans).
  4. Biden har stoppat subventionerna till fossil energi men dessa är nästan obefintliga till skillnad från subventionerna för vind och sol som redan är gigantiska. Effekten på klimatet är noll i bägge fallen.
  5. Biden har beordrat att försvarets fordon (och flygplan?) skall vara fossilfria. Biden tror tydligen på allt Kamala Harris (superGreta) har tutat i honom.

Månadens nyhet 2:

Risken för att dö av väderberoende faktorer har på 100 år gått ned från 250 döda per million personer och år till 1 död per million och år. Denna utveckling går stick i stäv mot de fasor med extremväder som alla alarmister skriar om.

Månadens mest galna nyhet 1:

Vansinnet har ingen gräns: I sann Gretaanda vill svenska regeringen utreda träbilar!

Månadens mest galna nyhet 2:  

FN säger utifrån enkätsvar via Angry Birds och andra sociala medier att folk tror på en klimatnödsituation. Naturligtvis har t ex ledarsidan i Skånska Dagbladet hakat på och kräver snabba åtgärder. Ingen definierar vad denna nödsituation är och hur folk uppfattar den. Man frågar sig också vad som är nödsituationen i att vinter- och nattemperaturerna ökat globalt (men omärkligt) sedan 1850.  

Månadens citat:

“A lie doesn’t become truth, wrong doesn’t become right, and evil doesn’t become good, just because it’s accepted by a majority.” – Booker T. Washington.

(“En lögn blir inte sanning, fel blir inte rätt, och ondska blir inte godhet, bara därför att en majoritet accepterar det.” – Förre slaven Booker T. Washington. )

Månadens personliga kommentar:

Flera ledarsidor bruka tjata om att vind och sol nu är billigare än olja och kol:

  1. Det finns mycket få officiella uppgifter om detta som säger sanningen.
  2. Det stämmer inte om man betänker att sol och vind får subventioner medan olja och kol drabbas av höga skatter och avgifter.
  3. Det stämmer inte om man beaktar hur lite el (kWh) man får av vind och sol jämfört med installerad effekt (ca 15% effektivitet för av sol, beroende på plats, ca 40% för vind).
  4. Det stämmer inte om man tar med kostnader för ledningsnät och absolut inte om man lägger in kostnader för nödvändig lagring.
  5. Det stämmer inte om man beräknar livscykelkostnaden inklusive deponering av miljöfarligt avfall (vindkraftverksvingar, solpaneler).

Claes Lindskog

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Januaris glada galenskaper

  1. Kapacitetsfaktorerna för sol och vind, 15 respektive 40 procent, är definitivt för höga.
    Jag ändrar mig om Claes Lindskog visar var den statistiken kommer från.

  2. Enligt det officiella valresultatet, var New Mexico en av de delstater där en majoritet röstade för att Biden skulle bli president. Det är också en delstat som har tjänat mycket pengar på den olja och gas som utvinns på federal mark. Den utvinningen har nu Biden stoppat. Pengarna till delstaten sinar och folk blir arbetslösa. Alla som tyckte att Biden var ett bättre val än Trump gläder sig?

  3. Vad spelar det för roll om klimatexperten som arbetade under Trump hade ” mycket säregna uppfattningar .. om Corona smittan och valsystemet ? Det är dina personliga åsikter och är irrelevanta .

    Lennart Söders artikel och slutsats har starkt kritiserats och motbevisats i omgångar . Varför kommentar 1-5 inte direkt motbevisas av artikeln.

  4. Att USA nu går tillbaka till tidigare klimatpolitik kan man ju tycka är fel, men att prata galenskap för inte klimatdiskussionen framåt. Det skulle tvärtom ha varit märkligt – kanske tom. galet – om Biden hade behållit en klimatexpert, som arbetat under en president med helt annan syn på klimatfrågan (därtill en person med mycket säregna uppfattningar om coronasmitta och valprocedurer).

    De personliga kommentarerna 1-5 motsägs av professor Lennart Söder, KTH, som noterar att “ny vindkraft kan nu byggas utan stöd, till mindre än halva kostnaden för ny kärnkraft” (https://www.svd.se/marklig-motivering-for-karnkraft-fran-m).

    Fram för mindre galenskap i debatten!

  5. USA håller alltså på att kvadda sin egen gas,kol och oljeproduktion samtidigt som man gör allt man kan för att stoppa EU och framförallt Tyskland från att färdigställa Nordstream 2, en pipeline som byggs från Ryssland till Tyskland via Östersjöns botten.

    Hur i hela friden går det ihop? Tyskland och EU är beroende av gas i allt högre grad i takt med att kolet fasas ut. EU får inte köpa den billigare gasen från Ryssland utan skall köpas från Uncle Sam. Ytterligare sanktioner är lagda mot de företag som arbetar med pipeline-projektet.

    Eftersom USA åter slagit in på klimathotarlinjen och lägger ner sin produktion av fossil energi undrar man på vilket sätt skall då Tyskland kunna få de energileveranser man behöver till ett rimligt pris. Den amerikanska gasen är ju redan idag betydligt dyrare än den ryska.

    Det enda sättet USA:s arme ska bli fossilfri är att de tar hem hela sin krigsmakt till hemlandet och skrotar all den utrustning som är försedd med någon form av förbränningsmotor. Om inte Tesla har batteridrivna militärfordon på ritbordet, i kombination med flyttbara solpaneler och vindsnurror.

    Biden, ytterligare en idiot som inte gör några grundläggande konsekvensanalyser av sitt handlande. Plus EU som låter sig hunsas av denna infama idioti.

Comments are closed.