Tysklands Energiewende og Frankrigs Atom-kraft

Figur 1. Udledningen af kuldioxid i Tyskland og Frankrig

Figurerne her viser, at det er særdeles begrænset, hvad Angela Merkel har fået ud af sin Energiewende. En smule reduktion i kuldioxidudledningen, men modregnes de industrier, der er blevet fordrevet fra Tyskland i perioden, ville der formodentlig ikke være nogen kuldioxidreduktion.

Der kommer ikke meget ”klimaforbedring” ud af at sende sine stålværker til Tyrkiet, og sin medicinalindustri til Indien.

Figur 2 Vind- og solkrafts andel af det totale energiforbrug.

Det fremgår, at vind+sol i det højeste kan være en del af løsningen til opnåelse af et ”fossilfrit” samfund. Og der er ikke biomasse nok til at klare resten af energiforsyningen! Så hvad er alternativet?

Søren Kjærsgård

+ – + – + – +

Dokument i “Molnet”

Civ.ing. Søren Kjærsgård har under ett par decennier ansvarat för produktionen i en industri med stor elförbrukning. Han känner således mycket väl “marknadens” villkor både när det gäller stora och små kunder.

Han har noterat hur energisystemet blivit offer för politiska nycker och uthålligt följt utvecklingen såväl i Norden som i övriga Europa. Ovanstående är ett utdrag ur mer omfattande rapporter som kan laddas ner från “Molnet”, klicka på röd text för en direktlänk:

Danmark skal udbygge med 12 Gigawatt nye havvindmøller – det giver flere store problemer

Det är en rapport på 15 sidor, som först publicerades den 18 december 2020 i Den Korte Avis.

Energiewende Frankrig og Tyskland

Slutsatserna komprimerade till 3 sidor.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather