Polarisarna verkar växa till

DMI

Figur 1. Isens utbredning på havet i Arktis, DMI

I rött visas att isen nu är lite större än de senaste fem åren. Ingen som helst tendens till att isen skulle smälta bort kan anas. Man kan möjligen se det aktuella läget som indikation på tillväxt, men det är för tidigt att säga något bestämt om det.

AWI

Figur 2. Isens utbredning på havet i Antarktis, AWI, Alfred Wegener Institut

Inte heller här ses någon tendens till att isen är på väg att försvinna. Tvärtom är den nu större än flertalet av de senaste fem åren.

+ – + – + – +

Dessa fakta är lätta att finna för vem som helst. Ändå upprepas ständigt påståenden som: “världens isar smälter i rekordfart”, Aftonbladet, eller att “polarisarna är på väg att smälta bort”. Till exempel i TV2 Aktuellt för två veckor sedan. Graferna ovan uppdateras dagligen och kan ses här:

DMI, Arktis.

AWI, Antarktis.

( Klicka på röd text.)

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Polarisarna verkar växa till

  1. Det har funnits förslag om att täck isarna i Arkitis med reflekterande presseningar för att hindra dem från att smälta och andra lika idiotiska förslag…Naturvårdsverket styrs av byråkrater som sitter och häckar bakom ett skrivbord och fantiserar långt ifrån verkligheten! Man undrar när en tillnyktring ska komma? Det mest fantastiska är att trots att människan minskat sina CO2-utsläpp så fortsätter halten att öka vilket ju betyder att vårt bidrag till CO2-halten är helt försumbar jämfört med naturens egen! Det värsta är att IPCC och Naturvårdsverket också vet om detta men fortsätter att ljuga på uppdrag av globalister och skattehöjar-politiker!

  2. Naturvårdsverket skriver att Arktiska Rådet skyddar den arktiska miljön. Ett tufft jobb! Klarar ministrarna det?
    Sverige har en strategi för för de arktiska regionen: “Uppvärmningen av Arktis kan bara begränsas genom en radikal minskning av de globala utsläppen av långlivade klimatgaser, främst koldioxid. Parisavtalets mål – om att den globala temperaturökningen ska hållas väl under 2°C med ambitionen att begränsa den till 1,5°C – är därför av avgörande betydelse för den arktiska regionens framtid.”
    Jag har hört det förut, faktiskt flera gånger i veckan. Jag undrar mest vad Rådet skall göra nu när koldioxiden fortsätter att öka trots att de mänskliga aktiviteterna minskat och ett kallare klimat verkar ta över. Den arktiska miljön mår f.ö. prima.

  3. Vid Rockströms senaste framträdande i SVT så larmade han om Thwaites glaciären.

    Under glaciären ligger en kedja med vulkaner som blivit aktiva.

    https://www.nature.com/articles/s41467-018-04421-3

    Verkar som larmen om smältande isar ofta egentligen är vulkanutbrott på havsbotten.

    Man kan undra om Rockström inte vet det ? Verkar det inte konstigt om han inte har den informationen ?

  4. Kanariefågeln lever!
    SVD har avskedat sin klimatreporter som för ett år sen skrev:
    “När det gäller koldioxid, CO2 – alltså en kolatom förenad med två syreatomer i stället för kolmonoxidens en syreatom – kan man säga att Arktis är hela planetens kanariefågel.”

    Han har flugit vidare och häckar nu hos konkurrenten DN som häcklar sin kollega när de tar upp Lena Andersons krönika baserad på en bok av Sven Börjesson.

Comments are closed.