IPCC utmanas med dess protokoll för felrapporter !

Electroverse

Nu börjar klartext användas för bedrägeriet, fraud, med larmen om “klimatkrisen”

Öppet brev till premiärminister Jacinda Ardern i Nya Zeeland

Det är skrivet av Peter J. Morgan B.E. (Mech.), Honorary Chairman and Chief Executive Officer, Environomics (NZ) Trust.

Han refererar en felanmälan, som dr. Patrick Frank sänt till IPCC den 2:e juni i enlighet med IPCC:s eget protokoll för felanmälan. IPCC har sedan tre månader på sig att motbevisa påståendena om gjorda fel, en termin som löper ut den 3:e september. Sker inte det, anses anmälans version av fakta som korrekta.

Frank redovisar ingående hur opålitiga de “klimatmodeller” är, som IPCC anser bevisar mänsklig påverkan på klimatet. De har inget som helst bevisvärde. Därmed är det inte längre möjligt att komma med något trovärdigt argument om att ‘vetenskapen är avgjord’, the science is settled.

Han förklarar: Jag stötte inte på en enda klimatmodellerare som förstod fysisk felanalys, eller tillväxten av fel, eller innebörden av verifiering av modellerna eller bedömning av deras osäkerhet, eller av fysiska mätfels inverkan på förutsägbar tillförlitlighet, eller till och med den absolut centrala skillnaden mellan noggrannhet och precision.

Lämnar Nya Zeland både IPCC och Parisavtalet ?

Morgan skriver: Skulle IPCC inte kunna vederlägga Dr Franks anmälan i enlighet med IPCC:s eget protokoll måste premiärminister Ardern omedelbart dra tillbaka Nya Zeeland från IPCC och tillkännage detta för nationen – och faktiskt världen. Vidare måste premiär-minister Ardern omedelbart meddela nationen – och faktiskt världen – att det har bevisats för IPCC att det inte finns någon klimatkris och att så snart som möjligt alla NZ -lagar och förordningar som rör “klimatförändringar” och ” klimatkrisen” kommer att upphävas.

+ – + – + – +

En kompetent och omsorgsfull sågning

Dr. Frank avslöjar en utbredd inkompetens efter en omfattande analys. Denna är så kvalificerad att den inte bör kunna avfärdas. För min del har det räckt med Sunt Förnuft, se gårdagens post. Även utan John von Neumanns klara besked har jag sett klimatmodellerna som dataspel för överåriga nördar på världens dyraste datorer, eftersom de dels har så många parametrar, som är dåligt kända, och dels har räknat på fel problem: vad som händer nere på Jorden, när det mesta avgörs uppe i himlen.

Den erfarne professorn Gösta Walin såg datorsimuleringar av klimatet “mest som ett utslag av storhetsvansinne”.

Man kan hoppas att vanvettet nu går mot sitt slut, förhoppningsvis innan COP26 i Glasgow.

+ – + – + – +

Alltför optimistisk

Jag var nog alltför optimistisk i de sista raderna ovan. Protokollet är givetvis utformat så att IPCC aldrig skall behöva uppleva smäleken att ha haft fel. Dr. Franks anmälan avgörs av en domare som är densamma som den anklagade, nämligen IPCC självt.

Jag tippar att IPCC endera kommer att låtsas som om hans skrivelse inte ankommit eller att anföra “en samlad bedömning” som bekräftar koldioxidens verkan.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “IPCC utmanas med dess protokoll för felrapporter !

  1. I södra Sverige är de flesta granar planterade av människan. Där det förr växte ek och bokskogar i beteshagar står nu dyster granskog överallt. Granbarkborren har alltid trivts i södra Sverige även under kallare perioder så det är som vanligt bara trams att granbarkborren skulle gynnas av ett varmare klimat i södra Sverige. Ett människo-skapat problem alltså och granar har dessutom försurat marken vilket inte varit till gagn för den biologiska mångfalden. Kontentan är att planterar man granskog så får man granbarkborrar. Jag har inget emot att bli av med granskogar i södra Sverige de förstör för mycket helt enkelt och virket blir dåligt av att växa för snabbt.

  2. Ja, utöver fakta kom tillägget: det beror på klimatförändring, ” dvs mänskligt genererat co2” underförstått!
    De är subtila med sina antydningar!

  3. #Thorsten
    Jag har inte hört om granbarkborren på P1, men antar på goda grunder att P1 ville skrämmas och säga att vår granskog skulle fördärvas oåterkalleligt av granbarkborrens explosionsartade förökning i det allt varmare klimatet och att det är bråttom nu att få ner utsläppen av koldioxid. Stämmer det?

  4. TV4 i all nesa, men i P1 diskuterades granbarkborren och dess beroende av klimatet och klimatförändringens effekter på den.

  5. #Enough

    Supernollor finns det gott om på TV4. Speciellt tydligt blir det när klimatet kommer på tal. Då är det endast känslor som styr och så blir det väl när förnuft saknas. Jag kallar nyheterna på TV4 för “Kärringnytt”, då nyhetsinnehållet är ungefär likadant som det var i
    Svensk Damtidning på 60-talet med lite matrecept, modereportage, kändisskvaller och reportage från diverse galor, där tillgjorda galningar ger andra galningar priser, samt skrämsel om sjukdomar och klimat.

  6. #Christian H

    J Strömstedt, en supernolla, såklart det kommer “nollbudskap” ur munnen…..Hon försökte göra sig populär, i ett område hon har noll kunskap om, det bevisas av uttalandet om “medvetenheten” hos unga. Som vuxen förstår hon ingenting, därför hyllar hon de som inte heller kan förstå så mycket…..det är media idag, skulle den fungera med kritisk granskning, skulle hon åka ut med huvudet före, men den fungerar bara som förlängd propaganda-arm….

  7. En vittvätt värdig Vanish kommer att initieras från Guardian och BBC.

  8. Jag misstänker att det är mycket starka krafter som agerar dels via officiella kanaler och dels smutskastning i media samt dolda hot. Detta kan resultera i att anmälan dras tillbaks.
    Ledande oligarker har satsat mycket möda och kapital. De har FN och EU i sin hand och kan agera för att medlemsländerna kan trycka på.
    Alternativt kan anmälan bemötas med ett svar med nånting som liknar detta: Vi går med på att det är svårt och till och med omöjligt att skapa en korrekt modell men, det är inte det som är huvudsaken, utan det är människan påverkan på klimatet och då specifikt västvärldens påverkan som skapat ett klimat som drabbar fram för allt utvecklingsländerna. Samt, det råder konsensus beträffande koldioxidens bidrag till växthuseffekten som pressar upp jordens temperatur.
    Jag tror inte att den lilla tuvan kan välta detta gigantiska lass MEN JAG HOPPAS.

  9. Man får verkligen hoppas att Dr Franks anmälan tas emot och behandlas på ett korrekt vis. Det är verkligen skandalöst att IPCC:s modellerare inte förstår centrala begrepp som felanalys, dess tillväxt och verifiering av modellerna. Patrick Moore, som var en av grundarna till Green Peace, kallade Klimatkrisen för historiens största bedrägeri och jag är benägen att instämma.

    På TV4:s morgonnyheter idag kunde man höra Jenny Strömstedt uttala sig om att unga människor var mycket mer medvetna om klimatet än äldre. Med medveten menade hon förstås att de precis som hon trodde på “klimatnödläget”. Ordet “medveten” är nog vårt språks mest missbrukade ord och bör i msm-media mestadels förstås som varande okunnig och indoktrinerad. Unga har mindre erfarenhet än äldre och är omvittnat mycket lättare att påverka och indoktrinera än äldre. Det är därför alarmisterna satsar på de unga. Klimatalarmismen är msm-medias nya religion, där IPCC är deras gud och Greta deras profet och Jesus.

Comments are closed.