Medias fulspel om klimatet

This image has an empty alt attribute; its file name is 210513-Bjorn-Rom-Kolosseum.jpg

Figur1. Colosseum av Jan Gossaert (1478 – 1521).

De nedre bågarna på byggnaden är 5 meter höga. På bilden syns att höjden är rejält minskad av meterhöga lager av uppslammade massor efter översvämningar. Det betyder att vattenståndet varit många meter ovan det normala, 1598 c:a 15 meter.

Årets översvämningar i Gävle och Tyskland beskylls allmänt i media för att vara orsakade av “klimatförändringarna”, d.v.s. av våra utsläpp. Men de har inte varit värre än vad som förekommit förut i vårt “naturliga” klimat.

Den uppenbara utsikten att COP26 blir en flopp, ger media en anledning att trumma på med propagandan mer intensivt än vanligt. Jag tittar igenom gårdagens nummer av mitt husorgan, vars rapportering nog är ganska representativ:

Bonnierägda Helsingborgs Dagblad den 3:e november:

Sidan A2: Ledare av Jesper Sahlin: Fulspel i Glasgow av Modi.

Indiens premiärminister Modi har länge förklarat att Indien måste få fortsätta att elda kol, för att höja landets levnadsstandard. Han överraskade med att gå med på “nollutsläpp” , men först 2070, sist av alla länder. Och en förutsättning är förstås att västvärlden skall finansiera omställningen. Sahlin håller med om att tolka:

Modis utfästelse om nollutsläpp från Indien först om femtio år som en förklädd förolämpning.

En sådan försening håller inte:

Inte när kunskapen om skadeverkningarna finns och världen vet vad som står på spel.

länder som har blivit rika med hjälp av fossil energi har en plikt att gå före med klimatom-ställningen och hjälpa mindre bemedlade länder

Sahlin är så indoktrinerad att han inte har kollat och funnit att den “kunskap” han refererar till är ren bluff. “Världen” vet inte utan har blivit lurad av Sahlin och hans kollegor. Sann kunskap visar otvetydigt att det inte finns någon “klimatkris”, bara naturliga svängningar av klimatet.

Sidan A2: Debatt: ”Gör Norden till världens första fossilfria region.”

Fem företrädare för ett pensionsbolag, nätverket 100% förnybart, solenergibolaget Absolicon, Axfood och Greenpeace argumenterar för “fossilfritt”. De hävdar:

De nordiska länderna kan leda utvecklingen och visa att det är möjligt att skapa välfärd utan klimatutsläpp.

Det är helt verklighetsfrämmande. Med mindre koldioxid i luften blir skördarna mindre och svälten vanligare. Vi ser redan hur dagens “klimatpolitik” har skapat en energikris, som stängt stora delar av produktionen av gödselmedel. Jordbruket kommer inte att leverera lika stora skördar utan konstgödning. Professor Gösta Walin i Göteborg har enkelt förklarat att vi får äta mindre om vi minskar utsläppen.

Världens välfärd vilar på fossila bränslen.

Författarna upprepar något jag anser vara en ren lögn med Orwellskt “nyspråk”:

 Idag utgår omfattande subventioner till fossila verksamheter 

Såvitt jag vet beskattas bränslen mycket tungt, så att de genererar en betydande del av den statliga budgeten. Vissa verksamheter får lägre skatt, eftersom de annars knappast kunde bedrivas, ex.vis jordbruk. Det är inte “subvention” utan “skatt efter bärkraft”. Hur kan “ordbehandlare” i media acceptera sådant missbruk av språket ?

Författarna repeterar fler grundlösa påståenden, ex.vis att:

det planetära nödläget blivit alltmer överhängande 

De avser de extremväder, som media rapporterat så flitigt om i den propagandakampanj som alla “ansvarfulla” media drivit i många år. Men sådana är normala inslag i vårt naturliga klimat, se figur 1.

Till slut noterar jag att samtliga författare är avlönade för att propagera mot “Klimatkrisen”. En anständig debattsida är då givetvis angelägen att finna författare med neutrala syn-punkter på innehållet. Sådana debattsidor finns inte längre i Sveriges etablerade media.

Sidan A12: Rapport från COP26: Mindre metan och mer skog ska pressa utsläpp

En måttligt devot notis från TT, vars innehåll finns i alla medier, varför jag inte ägnar den mer uppmärksamhet.

Sidorna A14 och A15: KULTUR: DEN SVENSKA SOCIALDEMOKRATINS FRAMTID

Med anledning av den stundande kongressen frågar författaren sig: Blev Socialdemokra-terna så ett nytt klimatparti?

Jag orkar inte igenom all den texten. Partiet har ju bundit sig vid MP, varför klimatnojan nog är så naturlig att den inte behöver tas upp på kongressen.

Sidan A15, två spalter: KULTUR KRÖNIKA: Ännu inga goda besked. Medan världen får sin dödsdom somnar Joe Biden.

Bladets medarbetare Shora Esmailian talar om att hon minsann tagit tåget till Glasgow och fortsätter med trivialiteter och den pliktskyldiga skrämseln, “dödsdom”:

I samband med mötets öppnande släppte Meteorologiska världsorganisationen, WMO, ännu en ödesdiger och dyster rapport om att de sju senaste åren varit de varmaste någonsin, att haven stiger snabbare än man tidigare trott och att värmeböljor är det nya normala. 

Alla tre uppgifterna är helt falska ! Det är vad media förmedlar till Sveriges väljare.

Sidan A18, fyra spalter: EKONOMI & NÄRINGSLIV: Till salu: koldioxid som sedan begravs

Lundabolaget Avant Apes har utvecklat en tjänst där privatpersoner kan köpa en viss mängd koldioxid som globala företag fångar in och lagrar permanent. 

(“Avant Apes” betyder väl ungefär “Innan aporna”.)

Detta är ett rent STOLLEPROJEKT. Även om man lyckas lagra undan koldioxiden, så att den inte läcker ut, så är jobbet ändå helt meningslöst. Den mängd man tar bort från atmosfären gasar haven så småningom ut så när som på en förtiondedel.

Dessutom är det upplagt för svindel: Om jag köper ett ton, kan jag inte se det, och jag kan knappast se vad de pumpar ner det i ett borrhål på en kilometers djup. Hur kollar jag att det finns kvar efter ett år ?

Om projektet sedan skall klassifieras som “idioti” eller “svindel” beror på ledningens kunskapsnivå. Idioti är ju inte straffbar. . .

Sidan B11, fyra trekvarts spalter om Klippan: Så vill kommunen riva ut kraftverken

Kommunen har köpt in tre vattenkraftverk i Rönne å. De skall man riva, så att fisk kan vandra obehindrat. Det förefaller kontraproduktivt, när klimatpolitiken skapat energikris i Skåne. Det är just vattenkraft som behövs, för att stabilisera frekvens och spänning i det nät som nu är så beroende de av oberäknelig sol- och vindkraft. Den synpunkten nämns inte.

Vid andra kraftverk bygger man trappor för fisken.

This image has an empty alt attribute; its file name is 210223-Globen-Stilla-Havet.jpg

Figur 2. Stilla Havet utgör en tredjedel av Jordens omkrets

Haven omfattar 71 % av jordens yta.

Således tar haven emot en betydligt större andel av Solens energi än kontinenterna. Helt logiskt beror atmosfärens temperatur på den i haven, inte tvärtom.

Sidan B13, tre trekvarts spalter: Vi måste agera snabbt för att stoppa avsmältningen

En insändare av Jan-Erik Hederås, som föredömligt redovisar Milankovitch-cyklerna och förklarar att deras verkan räknas i tusentals och tiotusentals år. Om istiden skriver han:

efterhand som is- och snötäckena täckte allt mindre områden absorberades solstrålningen mer och mer, temperaturen steg och koldioxid- och metanhalten ökade. Denna självförstär-kande återkoppling gjorde att klimatet löpte amok,

Att halterna av koldioxid och metan har någon mätbar verkan på klimatet gäller bara i IPCC:s “hypotes” , vilket är ett finare ord för “gissning”. Alltså helt verklighetsfrämmande.

Han avslutar så här:

om mänskligheten inte agerar snabbt, riskerar återkopplingarna att trigga fram en fullständig avsmältning av istäckena på Grönland och Västantarktis med förödande konsekvenser.

Redaktionen ha sedan förstärkt detta i rubriken. Klimatet i övrigt svänger alltid upp och ner, och så gör även polarisarna. Grönland befinner sig nu i en kylande trend. Det finns ingen “avsmältning” som behöver stoppas. Och mänskligheten har inga medel för att “stoppa” någonting i “klimatet”. Utsläppen av koldioxid har ingen mätbar verkan.

I verkligheten finns inga tecken på att polarisarna smälter oroande.

MEDIA sviker sitt samhällsuppdrag

Uppdraget är att förse väljarna med så allsidig information, att de kan bedöma vilken politik de vill rösta på. Nu är väljarna istället systematiskt felinformerade om klimatet, vilket gör att den demokratiska processen inte kan fungera.

Inte ens på insändarsidorna släpps avgörande, ovedersägliga fakta fram. Redaktionerna på HD-Sydsvenskan kan inte hävda att de är ovetande om den skandalösa klimatbluffen. Jag har uppvaktat redaktionerna för insändare med manus fler än ett dussin gånger detta år och flera andra kunniga läsare har också skrivit.

Det viktigaste för en fascistisk regim att ta sig makt över är media. Armén kommer bara som nummer två. Vad skall vi kalla den regim vi har i Sverige idag ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Medias fulspel om klimatet

  1. Makthavarna i de flesta länder utanför EU, fattar naturligtvis att det inte pågår någon klimatkris och råder råder något klimatnödläge. De moderna klimatförändringarna ligger helt inom ramen för det vanliga och normala.
    I länder som Kina, Indien och Ryssland behöver inte klimatforskarna låtsas ansluta sig till klimathotsreligionen för att fortsätta få anslag. De forskarna kan i stället berätta sanningen, om makthavare hör av sig och vill veta. På papperet fria medier finns inte i Kina och Ryssland, men det betyder också att medierna inte behöver ljuga om klimatfrågor för att hålla makthavarna nöjda.
    Vad gäller Antarktis, finns det en stor osäkerhet i hur landmassan under istäcket rör sig. GRACE-satelliterna mätte förändringar i lokal gravitation. För att omvandla sådant till förändringar i ismassa, behövs kunskap om hur landet rör sig. Kunskap som alltså saknas för Antarktis. Det finns gissningar som kan vara helt fel.

  2. Per K: Vad har du för underlag? Satellitmätningar visar att Antarktis ismassa minskat stadigt sedan ca 2007.

  3. Men bäste PW, isen på Antarktis växer ju och har så gjort under lång tid.

  4. Media matas av forskare som matas med pengar från en samlad hög där allt som har med klimatalarm gynnas.
    Vi får nöja oss med att vara upplysta och försöka genomskåda detta så gott vi kan.

    Log lite när jag tänkte på att vår man i IPCC, Deliang Chen, som forskade om havsnivåändringen och ev acceleration faktiskt bekräftade att havsnivån INTE accelererade. Ett bifynd som det inte talas så högt om!
    Han ville visa på motsatsen.
    Flemming som uppfann penicillinet och nu denne man-bägge fann det de inte sökte efter!

Comments are closed.