IEA scenarier efter COP26 !

IEA

IEA redovisar hur man på COP26 beräknat förhandlingarnas resultat för år 2100

International Energy Agency, IEA, ingår inte direkt i FN:s organisation, utan har 30 länder som medlemmar och några som “associerade”. Då alla dessa länder ansluter sig till tron på IPCC:s hypotes om koldioxid, blir verksamheten en del av den globala propagandan mot koldioxid.

Som fullvuxen, läskunnig och någorlunda informerad medborgare borde jag bli häpen av följande enskildheter i diagrammet ovan:

  1. Utsläppen antas inte öka nämnvärt, fast man vet att Kina, Indien och många andra U-länder bygger hundratals kolkraftverk varje år och inte verkar mena allvar med att minska den takten.
  2. Vidare vet man att hundratals nya kolgruvor håller på att öppnas, för att möta marknadens ökade behov av kol.
  3. Man vet att 85 % av världens energibehov täcks av kolbaserade bränslen. Man behöver inte ens anstränga sig med huvudräkning, för att inse att det behovet inte till 2050 kan fyllas med ineffektiva “förnybara” alternativ vare sig tekniskt eller ekonomiskt.
  4. Man vet att klimatet är ett oberäkneligt kaos, vars många icke-linjära processer är ofullständigt kända. Därför bygger man prediktionerna med sina scenarier på datorsimulerade matematiska “klimatmodeller”, vars in-data ofta måste gissas, vilket gör resultaten så osäkra att spridningen mellan ett hundratal av dem är större än den differens till dagens temperatur man försöker beräkna.
  5. Man vet att klimatet har många komplicerade samband mellan otillräckligt kända faktorer, och ändå beräknar man framtidens temperatur efter EN ENDA parameter: Utsläppen !

Men jag blir inte häpen. Detta har pågått i 30 år. Det handlar om “masspsykos“. En sådan förmår folk att göra fullständigt vettlösa saker. Det är nog första gången i världshistorien, som den omfattar så många och har hållit på så länge.

Det är stupiditet i 4:e potens

Som Albert Einstein sa:

  • Endast två saker är oändliga, universum och människans ignorans, och jag är inte säker på den förstnämnda.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1 thought on “IEA scenarier efter COP26 !

  1. Vilken koldioxidnivå blir resultatet av de olika utsläppsscenarierna? För utsläppen kan väl inte bestämma temperaturen utan det måste vara mängden koldioxid.

Comments are closed.