Kallt runt södra halvklotet !

Electroverse

Sydamerika med temperaturanomalin för den 10/6

Det kallare klimatet visar sig nu på södra halvklotet. Electroverse rapporterar bl.a. följande fall av extrem kyla:

  • Argentinas höstsäsong, mars, april, maj, har varit den kallaste sedan 1976.
  • Extrem kyla har också noterats i Uruguay, Paraguay, Bolivia, Brasilien och Peru med skördebortfall i flera av länderna.
  • I Tasmanien har en ovanligt tidig snöstorm gjort det möjligt att öppna skidorterna ett par veckor tidigare än vanligt.
  • Australiens fastland har också fått tidig och mycken snö. En skidort i New South Wales fick en meter snö på 7 dagar, vilket gjort att de inte kunnat öppna.
  • Elbrist i östra Australien väntas leda till bortkoppling av vissa abonnenter och hela regioner.
  • Nya Zeelands skidorter har “den bästa snön i mannaminne”.

Detta för att i någon mån balansera medias rubriker om värmeböljor runt Medelhavet, vilka inte slagit några nya rekord såvitt jag noterat.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Kallt runt södra halvklotet !

  1. Nu vevar alarmistiska media på om tlllfällig hög värme nere på kontinenten. Kolahalvön och Kamtchatka är öppna för värmefruktande.

  2. Jag har ett par sajter som jag tycker är intressanta att följa , temperaturer året till dags dato för jorden totalt, tropikerna, arktis etc . Åven senaste 7-90 dagarna. Den finns här ://climatlas.com/temperature/jra55_temperature.php En annan intressant handlar om vädret med temperaturavvikelser och alla dess andra beståndsdelar som en ögonblicksbild varje timme. https://www.ventusky.com/?p=40;143;1&l=temperature-anomaly-2m

Comments are closed.