Claes’ nyheter för augusti !

WUWT

JOSH på WUWT: Bönder odlar mat – Regeringar bränner mat

Amerikanskt. I Europa kommer biobränsle från slaktavfall och palmolja, inte från vete.

Månadens nyheter i korthet

Någon har tyckt att jag inte tar hänsyn till rapporter som påvisar klimatets beroende av koldioxidhalten.

Det finns mängder av rapporter som mer eller mindre korrekt visar på att det finns en teoretisk påverkan från koldioxiden, men ett problem för de klimathotstroende är att det inte finns några rapporter som stöder deras tro om storleken av den eventuella temperaturhöjningen.

IPCC t ex hänvisar fortfarande enbart till en amerikansk rapport från 1970-talet med en gissning på 1,5 – 4,5 graders ökning för en dubbling av koldioxidhalten. Många nyare rapporter säger att påverkan maximalt är mycket mindre än så och historiska fakta säger entydigt att påverkan inte kan annat än marginellt bero på koldioxidhalten.

Månadens nyhet 1:

Tala om att få det om bakfoten: Englands ärkebiskop vill att fossila energibolag skall göra mer för att stödja de fattiga, när det i England liksom här är den galna gröna omställnings-politiken som får energipriserna att skena.

Månadens nyhet 2:

Stor förvåning i massmedia och bland “experter”: Trots allt som SvT har basunerat ut de senaste åren:

Korallerna i Stora Barriärrevet, som överlevt 100tals m havsvariationer och 10-tals grader temperaturvariationer under de 600 miljoner år de funnits på jorden, har visat sig överleva 1 grads höjning och kanske 1 m havshöjning på 170 år. Inte förvånande:

Koraller växer normalt bättre i varmare vatten. Kunniga experter har sedan länge avvi-sat de värsta amsagorna som är baserade bl.a. på observationer från flygplan (där man inte ser några koraller och då påstått att de är försvunna).

Månadens nyhet 3:

De grönas krig mot konstgödning, vars avskaffande ju orsakade Sri Lankas masshungers-nöd, räcker tydligen inte. Man vill nu också avskaffa den globala köttdjurshanteringen för “de ger ju också farligt höga doser av kväve”. Sanningen är att världssvälten kan enbart undvikas m.h.a. konstgödning och nu skall tydligen den andra delen av det globala lantbruket också bort. 

Månadens nyhet 4:

Elbilar, som drabbats av stora prishöjningar eftersom de nödvändiga metallerna är en bristvara, riskerar ännu ett bakslag: EU vill klassa den för batteritekniken helt nödvändiga metallen litium som giftig, vilket ytterligare kommer att driva upp priserna.

Månadens nyhet 5:

En minireaktor transporterbar på en lastbil har just godkänts av Pentagon för ett flertal användningar. Reaktorn kan ge både värme och el beroende på utförande.

Månadens nyhet 6:

Jordan Peterson har i Daily Telegraph ett våldsamt angrepp (bakom betalvägg) på delar av storfinansen som, baserat på de gamla vanliga overifierade modellerna, kräver att odemokratiska tvångsmedel skall införas, för att rädda planeten och svälta befolkningen.

Månadens nyhet 7:

T.o.m. regeringen har nu vaknat och börjar tala om återbetalning av de 60 miljarder som staten samlat i ladorna genom elprisökningarna. Fortfarande skyller de på Putin och säger att marknaden inte kan hantera störningar p.g.a. krig.

Fel, fel, fel! Orsaken är regeringens förstörelse av marknaden med misslyckad energi-politik genom att införa fiktiva elprisområden, och sedan ta bort elproduktionen i södra Sverige, och sedan tillåta export till andra länder. 

SvT/SR förstår inget utan tar till klimatschamaner som tycker alla skall spara på elen i stället (samtidigt som elanvändningen bör ökas med elbilar, grönt stål etc).

Månadens nyhet 8:

1200 forskare och experter har skrivit på en deklaration om att det inte finns någon klimatfara. Initiativet är taget av den norske Nobelpristagaren Ivar Giaever.  

Månadens nyhet 9:

Alla partier i Sverige utom ett verkar nu ha förstått att det är fel på energiförsörjningen, även om inget har begripit att den gröna omställningen är onödig och kostsam. Undantaget är MP, vars lösning på elkrisen är: Subventionera leasing av elbilar. Och MP:s energitalesman “Tokwatt” vill bojkotta Pågens för att de kritiserar MP:s energipolitik.

Månadens mest galna nyhet 1:

Schymans nya parti Klimatalliansen (som har gamle vänsterrabulisten och ärkebiskopen K.G. Hammar som andranamn) tar upp Al Gores gamla tanke (hämtad från fascismens glada dagar) om att sätta klimatförnekare i fängelse.

Månadens mest galna nyhet 2:

Ingen hejd på vad globala uppvärmningen för med sig: Utom ökning (fast bara i Europa) av antalet “extremväder”, som endagars värmebölja heter numera, förlorar fåglarnas fjäderdräkt sina färger och valar och andra djur simmar vilse, allt enligt SvT, denna trovärdighetens urkälla, påhejad av en “expert” på WWF som tror att det beror på isavsmältningens påverkan på valrossarna i Arktis.

Avsmältningen har varit negativ de senaste tio åren och denne expert visar sig veta noll om valrossarnas livsbetingelser. Han blandar nog ihop dem med isbjörnar.  

Definition

Skillnaden mellan galna nyheter och fake news? Min provisoriska definition är: Fake news är en nyhet där en uppgift inte stämmer med vad som mätts eller ett uttalande med vad som sagts, medan en galen nyhet är när någon säger något galet eller agerar ologiskt utifrån en korrekt beskriven situation).

Månadens citat:  

“Erika Bjerström (SvTs klimatreporter) har otur med verkligheten”.

+ – + + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Claes’ nyheter för augusti !

  1. Påståendet om negativ isavsmältning är märkligt. Satellitdata pekar på verklig, ”positiv” avsmältning, vilket är det rimliga med hänsyn till temperaturhöjningen.

  2. Alvar

    Kanske jag uttryckte mig dåligt?
    Jag menade värdena den senaste tiden, inte minst från sommaren. Både du och jag tänker att trender (TA) utgör riktningar under olika tidsperioder.

    Tropikerna är verkligen intressant eftersom de är på väg(?) att sannolikt bryta en linjär upptrend som pågått sedan 1980. Samtidigt som upp-trenden (UAH) varit tydligare under H2 har vi kunnat se avkylning under H1 på senare år.

    Tropikerna har ju varit av särskilt intresse eftersom forskningen ivf delvis hävdar att uppvärmningen av klotet härstammar främst från den ytan där solinstrålningen är som störst och längst i tid (energi) och att den i sin tur bidrar till uppvärmingen t.ex mot Arktis (avsmältning). Detta inkl förstås återstrålning i atmosfären pga CO2 enligt IPCC osv.

    Därför blir Tropikerna extra intressant att följa! Jag tror vi är överens om det.

  3. Håller inte med om att “trenden” fortsätter. Klimatet räknas över 30 år med dess medelvärde och en trend är inget relevant måttstock. Trenden för flera tusen år är kraftigt sjunkande t.ex. men säger ingenting om klimatutvecklingen i vårt klimat just nu.Det mesta tyder på att vi fortsätter rulla över till negativt klimat dvs neråt där kraften sedan ca 1940 och kortare i alla uppgångar stannar av och blir mindre och mindre enligt mätvärden från ex SMHI, UAH, Copernicus osv.
    Precis det jag beskrivit. Trenden är i så fall vändande enligt tillgängliga mätningar.

  4. Tackar Claes för Månadens nyheter. Tänk om systemmedia kunde ha en kolumn varje månad med “motståndarens” perspektiv och den andra kolumnens perspektiv-nyheter brevid! Det vore något det men så funkar inte propaganda eftersom den bygger på censur och att argumenten aldrig bemöts i sak. Bara enkla hänvisningar typ “forskarna säger” osv.

    Alvar

    Samma trend fortsätter men håller med om Tropikerna (och i viss mån Aus) som inför september som månad beräknas bryta sin långa värme-trend sedan 1980. Hur signifikant detta brott blir återstår att se?

  5. “Erika Bjerström (SvTs klimatreporter) har otur med verkligheten”.
    Hoppas att det går bra att använda denna mening i andra sammanhang och ämne.

  6. Nyttig sammanställning, som vanligt! Tack!

    Till de riktiga skrällarna under månaden räknar jag själv temperaturutvecklingen som inte var särskilt dramatisk enligt UAH-mätdata för augusti men som ändå innebär b. a. att såväl Tropikerna som Australien nu är på vippen att gå in i ett sjunkande klimat, enligt vetenskapligt synsätt. Vilket är att förvänta för övriga regioner efter hand då uppgångarna på 1990-talet räknas bort succesivt. Enligt vetenskapliga kriterier räknas klimatet som utvecklingen under 30 år och det enda sätt att i vetenskaplig mening betrakta klimatutvecklingen är enligt det 30-åriga medelvärdet, vilket t.o.m. många inom s.k. klimatvetenskap missar. Inte trender från valfri utgångstidpunkt. Att vi dessutom i alla regioner och enligt samtliga mätserier, både korta och mycket långa har en avtagande kraft i de uppgångar som ibland tar vid i variationerna gör att mera talar för hot om kyla än om värme. Men fakta är som vanligt en bristvara hos de trogna.
    https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-27

  7. All denna påhittade fakta och orsaker är ingen slump. Allt är drivet av Herr Klaus, “Adolf”, Schwab/WEF/Globalisterna för att försvaga de självständiga nationerna och bana väg för “The Great Reset” – ett globalt styre under Herr Schwabs och hans hejdukskommandos ledning! Alias “Fjärde Riket”.

Comments are closed.