Missnöjet växer mot World Economic Forums planer

MCI

Klaus Schwab på WEF lägger fram planer för en världsregering

2022-09-12, Hufvudstadsbladet, HBL

Edward Mogstad efterlyser (HBL 31.8) mera ljus runt World Economic Forum (WEF) och Young Global Leaders, som bland annat statsminister Sanna Marin och finansminister Annika Saarikko har samröre med. Många har redan länge önskat en bred debatt om dessa organisationer, och vartåt Finland och vår demokrati är på väg.

WEF, ursprungligen European Management Forum, grundades i Schweiz 1971 av Klaus Schwab. WEF är ett familjeföretag i vars styrelse en familjemedlem alltid skall sitta. Det har en omsättning på fem miljarder dollar. Det är starkt sammankopplat med de multinatio-nella finansbolagen Vanguard och Black-Rock. Schwab, som skrivit boken The Great Reset, har med sin organisation fått ett starkt fotfäste i en stor del av världens regeringar.

WEF bjuder in unga lovande politiker och utbildar dem. De tillhör gruppen “Young Global Leaders”. I denna grupp finns Alexander Stubb, Boris Johnson, Justin Trudeau, Mark Rutte, Mario Draghi, Jacinda Ardern, Emmanuel Macron med flera. Flera finländska politiker, bland annat Li Andersson och Eva Biaudet har deltagit i WEF:s sammankomster, som oftast hålls i slutna rum utan transparens för omvärlden. Ungdomar runt om i världen som lobbar för WEF kalls “Global Shapers”. Greta Thunberg är en av dem.

Schwab har i intervjuer skrutit över hur WEF lyckats nästla sig in i många länders regering-ar. Han har sagt “We penetrate the cabinets”. Hur är det möjligt att denna privata organisation lyckats tillskansa sig så mycket världspolitiskt inflytande att dess agenda nu blivit hela världens? WEF talar öppet om en världsregering (New World Order), en världsbank, The Great Reset, Build Back Better, Agenda 2030 (globala mål för hållbar utveckling), Agenda 21 och så vidare. Man strävar efter att vi skall leva i en värld där vi ingenting äger, men ändå är lyckliga. Landsbygden skall avfolkas och alla skall ha en digital identitet.

WEF är en ekonomiskt strark, bred och djup lobbyorganisation, som har en tidshorisont på 50-100 år för sina mål. Agendan pekar mot, trots att det inte finns några offentliga dokument för denna, att uppnå global makt och kontroll, samt att minska befolkningsmängden. Detta skall uppnås steg för steg. Frågan blir – är det denna värld vi själva valt och är det denna livsmiljö vi vill lämna över till våra barn och barnbarn?

Det förefaller som om människans naturliga och jordnära förhållande till livet kan upphöra om dessa idéer framskrider. Kan människans enastående potential tillvaratas under en dylik regim? Klaus Schwabs nära medarbetare och högra hand, Yuval Noah Harari, författare till böckerna Homo Sapiens och Homo Deus, har utvecklat intressanta framtidsutsikter, där han för fram människan som en onödig varelse. Varför har det inte förts en öppen diskussion om dessa världsomvälvande scenarier och om deras direkta och indirekta följder – demokratins nedmontering och upphörandet av länders nuvarande suveränitet?

Eftersom det tänkta systemet för mången ter sig som tyranniskt och dystopiskt måste vi kritiskt och öppet nu diskutera vad mänskligheten i framtiden på gott och ont står inför i det praktiska livet. Det handlar om fullständig kontroll av människor. Ingenting ska längre vara personligt. Detta leder till allvarliga integritetsintrång. Ett digitalt pass möjliggör ständig övervakning. Det ser dock ut som om opinionen växer mot The Great Reset och dess agenda. Ett folkligt missnöje med stora demonstrationer breder nu ut sig i världen. Det ser ut som om WEF inte längre klarar av att hemlighålla sina avsikter.

  • Anne-Charlotte Söderström
  • Anna-Maria Niskanen
  • Lasse Örsäter
  • Peter Danielsson

Raseborg

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

14 thoughts on “Missnöjet växer mot World Economic Forums planer

  1. WEF är en av flera organisationer, med huvudsakligen amerikanska och europeiska miljardärer, som försöker föra världen i en riktning som de själva önskar. De möter också motstånd, från till exempel BRICS-länderna. Där har Putin länge varit deras fiende, men han har gjort bort sig rejält genom angreppet på Ukraina.
    För dessa organisationer, är klimatåtgärder ett sätt att skaffa sig mer makt och göra vanligt folk fattigare och hungrigare. De äger dessutom en stor del av medierna i väst, och kan genom dessa, ganska diskret, föra ut sin propaganda.
    Jag presenterar inte några konspirationsteorier här, utan det belagt, till exempel genom Jacob Nordangårds forskning om hur Rockefeller-familjen och andra rika amerikaner ligger bakom mycket av klimathysterin.

  2. @Thorleif

    👍Bra sammanfattat. Har liknande uppfattning/erfarenheter själv.

  3. Adepten

    NWOs lömska arbete?

    Viljan bland de som känner att de har makt att påverka hur världen ska utvecklas har alltid varit stor. Anglosaxerna har varit de styrande de senaste århundradena där en förskjutning österut länge kunnat skönjas. Genom världshistorien har dominansen alltid flyttat mellan olika geografiska välden. Olika Värdetillgångar inkl råvaror och dess kontroll är centralt för denna ekonomiska dominans.

    Den snabba teknologiska utvecklingen inom bl.a digitalisering har erbjudit enorm potential för datainsamling. Data (=fakta) är styrmedlet. CRISPR har öppnat ytterligare en dimension för manipulering av människans väsen på kommersiell basis men även som maktinstrument via oetiska drömmar.

    Jag brukar alltid nämna hur storföretagen på 70-talet drömde om hur revolutionerande det vore om data-tekniken kunde erbjuda företagsledningarna kontinuerlig kontroll av företagets alla processer (management-system). Drömmar som aldrig fullbordades pga den administrativt kostsamma data-insamlingen (trots senare on-line kapacitet). Det är i princip samma drömmar som flyttats över till det offentliga. Nu senast inom sjukvården där fler högt betalda administratörer anställs medan de direkt utförande krymper i antal relativt behovet. Ett monumentalt byråkratiskt misslyckande. Men ack så mänskligt ändå.

    Vi lever i ett finansiellt tidevarv som möjliggjordes genom avreglerade beslut i USA från 70-talet. Skuldsättningsökningen har skapat en formidabel löneglidnings-effekt för 1-5% av arbetskåren vilket de fakto skapat en form av lojalitetsband som sänkt människors integritet i etiska sammanhang. Se bara på EUs groteska anställningsvillkor!

  4. @Petter Wulff

    Ligger något i vad du menar 🙂 Det är en svårsmält soppa som vem som helst kan koka ihop till ingen nytta.
    Finns det ingen makthavare som befunnit sig där som kan vittna om ”New World Orders” lömska arbete med att ta fram en ”unik” lösning på ett upplevt problem.
    Man måste vara medveten om att alla organismer och samhällssystem, med högt ställda behov och krav på unika lösningar lever farligt vid förändring medan de med generella behov där en mångfald av lösningar är möjliga, överlever för det mesta till följd av artvariationen. Då är lömska problem och orsaksslingor inget att bekymra sig över.

  5. https://summit.news/2021/09/14/technocrats-want-mandatory-carbon-credit-cards-to-control-every-facet-of-your-life/

    När spekulationer och kritik kommer från olika håll kommer man att i likhet med C-19 först att förneka för att senare skapa motiv till att ändå genomföra begränsande åtgärder. Små steg i taget. Dessa aktörer har inte bråttom.

    Jag antar att vår PW stödjer ett sådant scenario fullt ut! Efter NetZero kommer NetNegative som Ni säkert känner till.

    Klimatagendan har hela tiden varit ett projekt för kontroll och styrning på överstatlig nivå. Av en ny odemokratisk klass.

  6. WEF är bl.a ute efter att skapa individuell “social responsibility” där “vaccinpassen” är inträdesbiljetten för vårt nya globala styre att i detalj (digitalt) manipulera människors liv. C-19 var de sammansvurna´s “testaktion” för att se hur långt man kunde gå för att skrämma folk till lydnad (t.ex SAGE i UK) genom att man mycket kraftigt överdrivit virusets farlighet. (Allt som kommit ur WHO (styrt från FDA/CDC och Fauchi) har i princip varit felaktigt eller grovt överdrivet från dag 1)

    När man väl fått ett digitalt ID på plats (via smartphones) är nästa steg att införa digitala individuella klimatavtryck. Här är möjligheterna sedan oändliga genom att koppla alla tänkbara privata konsumtionsmönster till CO2. Steget till att lagstifta om privatkonsumtion och CO2-budget är den ultimata kontrollapparaten för ett globalt styre (i väst). Kommunist-Kina är tidigt ute där folk som inte följer olika nya beteende-regler straffas direkt digitalt genom inskränkningar eftersom tjänster av olika slag alltid/alltmer kräver telefon-ID-accept. Ex. utlandsresor, lokalresor, inköpsbudgetar etc. Medlemsföretagen i WEF etc kan samtidigt fortsätta att förgifta planeten i teknikens utvecklingsanda och i ekonomisk symbios med våra s.k övervakande myndigheter (korruption).

    https://www.weforum.org/agenda/2022/09/my-carbon-an-approach-for-inclusive-and-sustainable-cities/

    Hållbarhet används som argument. Men vem bestämmer om vad som är hållbart? Tjänstemän (forskare) med de högsta lönerna t.ex (har dessa råd att inte “hjälpa till”?).

  7. Vi bör dock vara försiktiga när vi knyter personer till WEF på grunden att de registrerats där. WEF utnyttjar (pr-mässigt) det faktum att ledande statsöverhuvuden m.fl varit med genom inbjudningar till olika offentliga tillställningar typ års-sammankomsterna (men vissa även till möten bakom lyckta dörrar (typ Bilderberg m.fl)). Detta innebär dock inte att alla dessa s.k högdjur verkligen är knutna till WEF´s ledarutbildningar eller djupare samarbeten etc. Det största problemet f.n är att systemmedia helt blundar för WEF inkl deras kopplingar till FN-organ m.fl. samt varför våra folkvalda “samarbetar” med organisationen. Varför skriver inte t.ex Svd om DN´s chefsredaktör och hans kontaktytor med WEF?

  8. Till PW

    Jag har ofta här försökt få PW att avslöja sina kunskaper och ställningstagande (värderingar) på områden utanför IPCC och direktanknutna domäner.

    Det finns arbetsdokument som visar att WEF redan för flera decennier sedan haft tankar och planer kring inte bara klimatfrågan utan just överbefolkning, pandemier/vacciner och lantbruk/livsmedel.

    NWO är en gammal tanke f.ö. som tankesmedjor av olika ursprung jobbar med. Särskilt kopplat till familjer verksamma inom geopolitiskt ledarskap i väst t.ex Bush Sr.

    Atr PW helt tycks se Klimatfrågan som en isolerad överlevnadsfråga känns naivt i min värld. När man inte prioriterar eller ens bekymrar sig om elementära miljöfrågor kopplat till globalindustrin och vidhängande hälsoproblem. Vindkraftens miljöfaktorer är det senaste tillskottet.

  9. WEF är i gott sällskap av FNs generalsekreterare, WHOs chef, IMFs dito (där tidigare statsministern är ordförande i dess högsta rådgivande kommitté ,CIMF), Europeiska centralbankens chef, och EU kommissionens ordförande. De låg alla bakom Davos 2021 besked om nödvändigheten av The Great Reset, där krig, energikris och klimat(kris)hänsyn skapar bakgrund till behovet av en ‘världsregering’, vars syfte är maktkoncentration och multilaterala företags exploatering av nationer, dess ‘kapital’ och medborgare i utbyte av ‘ingenting’. De som säger’ vi såg inte det tyranniska slaveriet komma’ måste nog öppna sina ögon nu och börja använda det förstånd de är försedda med.

  10. Med utgångspunkt från artikeln får man man en bra inkörsport till djupare studier i det artikeln beskriver genom att söka på Internet. I alla fall om man besitter normal analytisk förmåga.

    Jag förmodar att Klimatsans och dess skribenter inte skriver artiklar för dagisbarn, även om ett och annat kan figurera bland kommentarerna.

  11. Planer för en världsregering? Vi behöver en Stalin eller Hitler då…….

  12. Vagt skisserade planer, inga källhänvisningar, oklar klimatkoppling.

Comments are closed.